ביום שילישי האחרון...

garrafa

New member
ביום שילישי האחרון...

התראיין בפופוליטיקה עמרם מצנע. היו שם 2 פרסומיים שהציעו לו סיסמאות סטיקרים כל כל טובות!!! ראיתם? "הליכוד הולך ימינה, מרצ הולכת שמאלה, ומצנע ישר." "הלב בוחר אמת" "חוזרים לעבודה" גאוני, לא?:) בתוכנית הציגו שאלות למצנע שרק לאחת מהן לא מובנת לי התשובה.. איך אפשר לקיים גם שיחות עם הפלשתינאים וגם לתקוף אותם? (במילים אחרות - בבוקר להתקיף אותם ובערב לנסות לדבר איתם..) זה לא מסתדר לי.. אם מישהו היה מתקיף אותי ואז בא לשוחח איתי על שלום לא הייתי רוצה.. מי יכול להסביר לי מה הרעיון מאחורי זה? איפה ההיגיון? אני רוצה לתת אמונה שלמה במצנע. רק הפרט הזה חסר לי. כל טוב ו... יאללה! לעבודה! צאו מהשטחים הקימו חומה וטפלו בבעיות הפנימיות של המדינה!! עמי

garrafa

New member
סליחה על השגיאות דפוס...

אני משתגע מעייפות.. (שילישי=שלישי, פרסומיים=פרסומאים וכו´..)

EverMan

New member
איך ניתן להלחם במישור וגם לדבר איתו

מאוד פשוט. נגיד ויש לך כלב עזוב ברחוב. אתה בא , מלטף אותו , מנסה ללמד אותו. אבל אז הוא נושך אותך ! אתה נותן לו סתירה , וממשיך ללטף אותו ולדבר איתו. שוב נושך : שוב תסתור. וחוזר חלילה. ינשוך יותר מדי - יעוף מהעיניים. לא ינשוך כלל - אולי אני אביא אותו הביתה ואתן לו את מבוקשו האוכל. (כמובן תוך כדי שמירת האינטרס שלי.) זה כמו מה שאמר פרס במפגש עם נוער העבודה : יש להלחם בטרור ! אין להלחם בעם !

garrafa

New member
זה נשמע עכשיו יותר הגיוני

אבל ביננו.. ערבים הם לא כלבים, הם בני אדם.. בנאדם שתיתן לו סטירה: א. תקח בחשבון שהוא יחזיר לך כפליים. ב. יכול לברוח. אז מה הרעיון? זה הסיפור לכלליותו..לא? הם פוגעים אנחנו פוגעים בחזרה והם בוגעים בחזרה וחוזר חלילה.. מבין? אם נתקיף אותם בבוקר, אז בערב הם לא ירצו לדבר, ואולי ילחמו כפליים בנו.. הם לא כלבים.. השוואה לא טובה.. (כמובן שכלב טיפש יקבל סטירה יברח קצת ויחזור אחרי שנקרא לו.. וכלב חכם יברח ולא יחזור.) מצפה עעדיין לתשובות.. עמי

EverMan

New member
זאת הייתה מטאפורה כמובן

אתה צריך להבדיל בין הפלשתינאים לטרור. שאתה אומר שתתן מכה לטרור - זה תכה בטרוריסטים בכל הכוח. שאתה אומר שתעשה מגעים - זה עם העם ועם נציגו. אין פה ישות אחת. אתה לא מכה את כלללללל הפלשתינאים. אתה לא מלטף גם את כולם. להבדל מכלב - פה זה יישות שבנויה מהמון ישויות קטנות.

למעלה