פפריקה 123
New member
ביום שישי הכנתי עלי גפן ממולאים.
שבוע טוב.
החומרים:
חצי ק"ג פטריות טריות .
חצי ק"ג אורז.
3 בצלים בנונים.
צרור של נענע (ללא המקלות)
צרור כוסברה.
קורט אגוז מוסקט (גרדתי עם פומפיה קטנה)
50 גרם גינג'ר טרי (גרדתי עם הפומפיה)
כפית כורכום.
5 לימונים (המיץ)
כפית מלח.
6 כפות תרכיז רימונים (הכנתי לבד)
כ 400 גרם רסק עגבניות
כוס שמן (אני שמתי כוס שמן זית)
ההכנה:
לשוטף את האורז היטב ולשים בקערה עם מים.
בנתיים חתכתי את הבצלים לקוביות קטנות וכך גם את הפטריות ללא המקלות.
חתכתי את הכוסברה והנענע מעט דק.
לקערה שמתי הכל וערבבתי ,הוספתי את האורז (שעבר במסננת) ושום ערבבתי.
את עלי הגפן שטפתי ויצקית לקערה עם מים חמים.
לקחתי מסננת עם ידית וקערה ושמתי חלק מהמילת למסננת ,פרסתי את עלה גפן שהחלק המבריק למטה ובעזרת כפית שמתי את המילית בעלה הגפן וגלגלתי.
לקחתי כמה עגבניות ופרסתי וסדרתי בתחתית הסיר (שיחה את כל התחתית)
וסדרתי את הממולאים שכבה אחר שכבה .
לאחר שסדרתי את הממולאים בסיר הוספתי את כל הנוזלים מהקערה .
שמתי על האש כשעה כאשר כיסתי את הסיר לאחר חצי שעה שכמעט כל הנוזלים התאדו שמתי את הסיר לעוד כ 20 דקות על האש ללא המכסה.
יצא נהדר פרווה .
לבריאות
מאיר כרמיאל
שבוע טוב.
החומרים:
חצי ק"ג פטריות טריות .
חצי ק"ג אורז.
3 בצלים בנונים.
צרור של נענע (ללא המקלות)
צרור כוסברה.
קורט אגוז מוסקט (גרדתי עם פומפיה קטנה)
50 גרם גינג'ר טרי (גרדתי עם הפומפיה)
כפית כורכום.
5 לימונים (המיץ)
כפית מלח.
6 כפות תרכיז רימונים (הכנתי לבד)
כ 400 גרם רסק עגבניות
כוס שמן (אני שמתי כוס שמן זית)
ההכנה:
לשוטף את האורז היטב ולשים בקערה עם מים.
בנתיים חתכתי את הבצלים לקוביות קטנות וכך גם את הפטריות ללא המקלות.
חתכתי את הכוסברה והנענע מעט דק.
לקערה שמתי הכל וערבבתי ,הוספתי את האורז (שעבר במסננת) ושום ערבבתי.
את עלי הגפן שטפתי ויצקית לקערה עם מים חמים.
לקחתי מסננת עם ידית וקערה ושמתי חלק מהמילת למסננת ,פרסתי את עלה גפן שהחלק המבריק למטה ובעזרת כפית שמתי את המילית בעלה הגפן וגלגלתי.
לקחתי כמה עגבניות ופרסתי וסדרתי בתחתית הסיר (שיחה את כל התחתית)
וסדרתי את הממולאים שכבה אחר שכבה .
לאחר שסדרתי את הממולאים בסיר הוספתי את כל הנוזלים מהקערה .
שמתי על האש כשעה כאשר כיסתי את הסיר לאחר חצי שעה שכמעט כל הנוזלים התאדו שמתי את הסיר לעוד כ 20 דקות על האש ללא המכסה.
יצא נהדר פרווה .
לבריאות
מאיר כרמיאל