ביום שישי יש לי ראיון עבודה, איזה

yanivib

New member
ביום שישי יש לי ראיון עבודה, איזה

שכר לדרוש ? אני בעל 3.5 שנות ניסיון בפיתוח תוכנה (מהן כשנה ראש צוות), בתחומים הבאים: C++,ATL,Win32API,MultiThreading Visual Basic-COM,ADO,XML,XSL,Winsock ASP,JavaScript,HTML Java - Servlets,Jsp,Server programming ביום שישי כאמור יש לי ראיון בחברה רצינית שאני מעדיף לא לחשוף את שמה. התפקיד המוצע לי הוא תוכניתן C++ ו-Visula Basic. בעבודתי האחרונה (לפני סגירת החברה) הרווחתי 15,000 + רכב. האם אני יכול לצפות לשכר דומה ? תודה נ.ב. אני הנדסאי תוכנה בהשכלתי

cganir

New member
תסביר לי כמה דברים :

1. איך אחרי שנתיים וחצי אתה מנהל צוות ? זה באמת משעשע (בלי לפגוע בך כמובן).איפה המקום עבודה הזה ? 2. איך בשלוש שנים וחצי הצלחת לצבור נסיון בכל כך הרבה תחומים ? כל אחד מהתחומים הללו דורש לימוד מעמיק והרבה השקעה. מה אתה בדיוק מגדיר כנסיון ? כתבת אפליקציה אחת ? שתיים ? שלוש בכל תחום ? או שבעצם קראת מאמר או שניים בנושא והגדרת זאת כנסיון ? קצת קשה לי לראות חברה רצינית, שמתעסקת עם מוצרים וקו מוצרים אחיד, מתעסקת בכל כך הרבה תחומים מגוונים מכל קצוות הקשת של תחום המחשבים, וגם מצליחה לעשות את זה בצורה טובה מושקעת ומוצלחת.מאד קשה לי לראות מוצר שמשלב בתוכו ++C ו JAVASCRIPT או ASP או VB. זה מעין טרנד כזה חדש, לדחוף כמה שיותר תחומים בקורות חיים, גם אם כל ההיכרות שלך עם אותו התחום מסתכמת בקריאת מאמר וחצי באינטרנט בנושא, והתעסקות של בערך שבוע באותו התחום (שוב - זה לא אישי נגדך - זה נגד התופעה). מה שיותר מרגיז , זה שגם המעסיקים מחפשים אנשים כאלה בדיוק ! אנשים שיש להם "נסיון" בהרבה תחומים שלכאורה אינם קשורים אחד לשני. הרי לא בהכרח התעסק באמת בכל התחומים האלה, במשך 3.5 שנים. זו דעתי האישית - אין בה בכדי לפגוע בבחור שכתב זאת - זה היה רק הטריגר. מה דעתכם ?

אכן יש נטיה לכתוב על ידע שלא קיים

אני מסכים, שיש נטיה של מועמדים לכתוב על הרבה תחומי היתמחות, גם אם יש להם היכרות שטחית בנושא, אבל זה נובע מהעובדה, שמעסיקים אוהבים כמה שיותר תחומי היתמחות. חלק גדול מהמעסיקים מחפשים את מי שיגיד להם, שהוא יודע ברמה גבוה מספר תחומים. מצאתי כבר מספר מודעות שמחפשות אנשים עם ניסיון בתחומים, שלא קשורים אחד לשני בכלל (לדוגמא - תוכניתן ASP, היכרות עם SQL SERVER ברמת DBA, ידע מעמיק בUnix). אישית אני שייך לאילו שלא מוסיפים תחומי התמחות. כאשר שואלים אותי למשל על הידע שלי בVB אני אומר שכתבתי לי מספר תוכניות שירות קטנות לשימוש שלי, ושיש לי היכרות עם השפה, אבל לא כתבתי פרויקטים גדולים. כאשר שואלים אותי על HTML וASP, אני אומר שבפעם האחרונה שכתבתי HTML לא היה עדיין ASP, לכן יש לי היכרות מאד שיטחית עם HTML ולא כדאי לבנות על הידע שלי בתחום. הסיבה לכך, היא שאני רוצה גם עבודה, שתתאים לי. הידע שלי והייתרון הגדול שלי הוא בתחום בסיסיי הנתונים. אין לי שום סיבה להתיימר לדעת משהו, שאני לא ממש מכיר, ולעשות מעצמי צחוק במהלך הראיון (כי לא אדע לענות על שאלות מקצועיות בסיסיות) או במהלך העבודה במידה ואני מתקבל.

yanivib

New member
אני ממש לא מבין אנשים צרי עין כמוך

וקטני אמונה.. עבדתי בחברת Ness וכעבור שנתיים וחצי הפכתי לראש צוות. לא שכבתי עם הבוס כדי להגיע לתפקיד אלא פשוט הייתי טוב במה שעשיתי. ועכשיו לשאלתך השנייה בנוגע לידע, ובכן כשנתיים פיתחתי בעיקר בטכנולוגיות מייקרוסופט לסביבות Web - לפי שאלתך אני מבין שאתה פשוט לא מבין כלום בתחום.. טכנולוגיות ה-web של מייקרוסופט פרוסות על מספר תחומים, החך מה-Client (javascript,HTML,XML,XSL) שהן טכנולוגיות קלות יחסית להבנה ואין תוכניתן WEB שלא מכיר אותן. צד השרת לעומת זאת מצריך ידע ב-ASP וכמובן שבשביל ביצועים ועניינים אחרים רצוי לכתוב את צד השרת ב-COM - ז"א VB בהתחלה ולמהדרין רצוי C++ - ATL. לכן תוכניתן Web טוב בסביבת מייקרוסופט רצוי שידע את כל התחומים הללו.. (והרי שפות תכנות הן מאוד דומות זו לזו בסופו של דבר). את נסיוני ב-JAVA רכשתי במהלך השנה האחרונה שבה עבדתי על מוצר שכולו פותח על טהרת טכנולוגיית java (Servlets(. ולסיום, בתחום שלנו ידע הוא כח ועל כן אני תמיד משתדל ללמוד טכנולוגיות חדשות שרלוונטיות לתחום שלי. והעיקר, לא עניתם על השאלה שלי, לאיזו משכורת עליי לצפות ??

cganir

New member
לא צרות עין ולא זלזול - לא בך בכל

אופן. הרעיון שעומד מאחורי ההודעה שלי הוא הצורה המשונה בה התפתח תחום התעסוקה במחשבים בשנים האחרונות, מאז נפילת בועת ההיי-טק . ריבוי כזה של תחומי עיסוק ונסיון מאפיין חברות סטארטאפ של התקופה המאד מאד משעשעת, עליה נעשו עשרות מערכונים ובדיחות - התקופה בה חברה הוקמה, גויסו אנשים, במתחומים שונים, נלמדו תחומים שונים, גויס כסף, אבל - כאשר היית שואל מישהו במה החברה מתעסקת - היית מקבל מעין תשובה לא ברורה של "אנחנו סטארטאפ בתחום האינטרנט/לינוקס/דטהבייס/מחשוב מבוזר ועוד מיני שטויות וגיבוב מילים חסר כל קשר. התוצאות של אותם ימים הן שתיים : 1. אנשים רבים מפרסמים נסיון בתחומים בהם כלל לא התעסקו, או התעסקו במעורפל - יודיעם מונחים ומושגים בסיסיים, שמעו באז-וורדס בכל מיני מקומות, וחשבו שזה יהיה יפה בקורות החיים שלהם. 2. כתוצאה מסעיף 1. , ראו חברות רבות כי טוב, וכי יש אנשים עם נסיון עשיר בתחומים שונים, ולכן הן מרשות לעצמן לפרסם מודעות דרושים , בהן כל מועמד חייב להיות עם מינימום 5 שנות נסיון, לימודים במוסד אקדמאי מוכר (טעניון או ת"א בלבד), ועם נסיון ברשימה ארוכה כאורך הגלות של תחומים שונים ומשונים (מישהו מוכן להסביר לי למה דרוש מתכנת REALTIME למערכת VXWORKS עם נסיון רחב ב MFC , VC, ולינוקס ? ) לצערי התופעות הללו חוזרות על עצמן הרבה, ומקשות על ציבור מובטלי ההייטק למצוא עבודות מתאימות. היום כבר לא נותנים הזדמנויות לאנשים עם פחות נסיון, עם פחות ידע - אבל עם פוטנציאל. היום כולם מחפשים את המהנדס המוכשר שעובד מ6 בבוקר עד 21:00 בלילה, לא מתלונן, לא מתעייף, ויודע הכל. חבל.

לדעתי

שכר ריאלי ינוע בין 10000 ל 17000 (+ רכב בכל המקרים). זהו טווח רחב מאד, שכן יש שונות גבוהה בין החברות השונות (סוג החברה, גודלה, תחום עיסוקה העיקרי ומיקומה), וכן למרות הפרטים שסיפרת על עצמך, אין אפשרות אמיתית להעריך את השכלתך או את נסיונך, ידיעותיך המקצועיות, ויכולתך להרשים בראיון (וכמובן כמה טובות ההמלצות שלך). המון הצלחה מכבוד הרב

למעלה