ביום שלישי הייתי בעין-גב...

strix butleri

New member
ביום שלישי הייתי בעין-גב...

...וזו הציפור עם הכי הרבה לבן בלחיים שהצלחתי למצוא. אני רק מקווה שזה לא הפרט שהוגדר יום קודם כט. לבן לחיים. מילא, סה"כ תצפית שלישית או רביעית בארץ. נו ביג דיל. ( די ! נמאס !!!!! יופסק לאלתר פסטיבל ההגדרה ההמונית של טבלנים לבני לחיים. צריך לחוקק חוק, שתצפיות בנוגע לציפור הזו יפורסמו רק אם הצופה עונה על הפרטים הבאים: א. יש לו/ה טלסקופ. לא ייחשבו צינורות פלסטיק שחורים עם תחתיות של בקבוקי בירה בתוכם, העונים לשם "בושנל". ב. גילו/ה לא יעלה על חמישים, למעט חריגים- ע"ע א. דוברת. ג. רק תצפיות מצולמות ייתקבלו; אז או שתצלמו, או שתיכחדו, ואל תתפלאו אם אף אחד לא יתאמץ להחזירכם מתהום הנשייה. ד. אין הוא/היא מקל/ה ראש בנושא הגדרת מינים נדירים, אבל זה כבר נושא סובייקטיבי וקשה לקבוע האם גישתו של אדם זה או אחר היא נכונה או שגויה; אז מצידי שכל התצפיות יוגשו לוועדה, ודוביצ'ר ואני כבר נדאג לבטל אותן במקרה שלא יבוטלו מבעוד מועד ע"י הוועדה הנוכחית תבדל"א. )

לילית דיר באלק

א. גילו של הצפר המדווח יוגבל מ 22 ומעלה. ב. טלסקוף תוצרת (הצוררים) גרמניה או אוסטריה לא נחשב. ג. מי שממנים לו לצפות שלא יפצה פה בפורום. ד. להפסיק לאלתר עם צילומי דיגיסקופ. ה. אין לא תהיה לך כניסה לועדה ב 35.5 שנים הבאות (תעשה חשבון עד לשנת 2620) רק בשבילך צילום נדיר לציפור שיש רק 3-4 תצפיות.

strix butleri

New member
ככה הה? "מזהם" את הפורום בצילומים

של ציפורים נפוצות ? אז הנה קבל עוד ציפור מגה נדירה (=לשחף השלישי מהסוף יש פוטנציאל להיות ש. בונפרטה-תצפית ראשונה לארץ, אם רק הייתי מקדיש יותר תשומת לב לחיפוש נדירים ומפסיק להשקיע בצילום הנפוצים). מוקדש לכל מי שחושב שאי אפשר לדג'סקפ בגשם שוטף וכמעט ללא תאורה.

RedBishop

New member
תשמע...

אני לא לגמרי מבין מה הסיפור של הגיל פה, ובטח לא מה הרלוונטיות. כמו כן, כידוע לך, אנשים בעולם זיהו ציפורים הרבה לפני שסוורובסקי וחברים הוציאו טלסקופים ברמות כאלה ואחרות, לכן אני מסופק מאוד אם ציוד אופטי כזה או אחר הוא הפקטור העיקרי (וזה בלי להכנס לדיון הסוציולוגי, לא לכולם יש כסף לסוורובסקי, ואתה הרי לא מתכוון לבטל תצפיות באופן גורף לכל מי שמגיע מאזורי פריפרייה מעוטי יכולת , נאמר באר-שבע...) ולעניין החשוב באמת, אם כבר העלית תמונה של ציפור שאותה (אולי..) חשדו ללבן לחיים, למה שלא תפרט לגבי "למה בעצם לא ?", ושכולנו נלמד משהו.

strix butleri

New member
תשובה, והפעם אשתדל ברצינות :

רוב מה שכתבתי בהודעה המקורית היה בנימה צינית ואני מצטער שהייתה אי-הבנה בעניין. קיוויתי שעצם הכללת דעותיי האישיות השנויות במחלוקת בתוך סוגריים וכן הפתיחה בסגנון החופשי ("פסטיבל ההגדרה" וכו' ) יגרום לקוראים להבין שיש בהודעה מידת מה של בדיחות הדעת והגזמה, כבכל הודעותיי; מלבד זו שאתם קוראים עכשיו, או לפחות החלק הזה שלה. - לעניין הגיל: מה לעשות, צפרות היא דבר דינמי ומי שלא מתעדכן לא יכול לדעתי להגדיר מינים מסויימים, ובטח אם הם נמצאים בדרגת נדירות ארצית גבוהה. כך לדוגמה לא הייתי מגדיר טבלן לבן לחיים באמצעות המגדיר הישן של היינצל פיטר ופרסלאו. לדעתי הגיל רלוונטי מכיוון שמרבית הצפרים המבוגרים בארץ ( בלי לעשות הכללות...) נוטים לא להתעדכן בחידושים האחרונים בתחום הזיהוי / בעלי "אצבע קלה על ההדק" בנוגע להגדרת מינים נדירים, תסמונת שכל צפר סובל ממנה קשות בד"כ בתחילת דרכו (= במקרה שלי, סיטת צוקים מזרחית בארבל, חורף 2002. אבוי לבושה ). - לעניין האופטיקה: עזוב אותי מסווארובסקי, את הציפורים הכי טובות שלי ראיתי עם הניקון הקטן והמצ'וקמק שקדם לנ"ל. יחד עם זאת, אני חושב שטיב הציוד האופטי כן מהווה פקטור, אם כי מינורי למדי. משך התצפית, תנאי מזג האוויר ומרחק הציפור ממך כולם פקטורים חשובים יותר- אך טיב האופטיקה הוא קריטי כאשר הציפור רחוקה ממך ותנאי מזג האוויר אינם אידיאליים. נכון שאנשים בעולם זיהו ציפורים הרבה לפני ימי הטלסקופים המודרניים; אבל האם זיהו אותן נכון ? או שפשוט נאלצו להשאיר יותר ציפורים פר תצפית כבלתי מזוהות בגלל מרחק וכו'? ואולי, אם נעלה עוד מדרגה אחת בקיצוניות, אולי בכלל צריך לבטל את כל התצפיות הקודמות לימי הדיג'יסקופינג ? ובלי להכנס לדיון הסוציולוגי, אני מוכרח להודות שזה דווקא רעיון טוב לבטל את כל התצפיות מגוש ב"ש; ככה יהיה לי סיכוי למצוא את השדמית המזרחית הראשונה לארץ
- ולעניין הטבלן: אין לי מושג באיזה תנאים ובאיזה ציוד אופטי זוהה הטבלן לבן הלחיים יום שלפני שהייתי בעין-גב. כמובן שאין שום דרך לדעת אם מדובר באותה הציפור שאני ראיתי ואם לאו, ולכן מבחינתי כנראה שייתכן שאולי יש סיכוי כלשהו שבאמת היה שם טבלן לחיים. הפרט שאני צילמתי הינו טבלן לבן לחיים ע"פ כמות הלבן הגדולה יחסית בלחייו, ואינו טבלן לבן לחיים בשל מקורו השחור והעדין, וכן העדר כתם בהיר בין העין למקור ( דגם המזכיר יותר טבלן מצוייץ בלבוש חורף מאשר טבלן בינוני ). כמו כן צורת הראש שלו מעוגלת למדי- אם כי אני מוכרח להודות שמדובר בסימן זיהוי סובייקטיבי למדי, שהיה לא קל להבחנה בפרט המדובר. ומכיוון שסימני מבנה (=צורת מקור) חשובים יותר מאשר סימני ניצוי, מה גם שהיה לו בכל זאת מעט צבע כהה בלחייו- מדובר בטבלן בינוני. ולמי שמתעצל לקרוא את כל ההודעה הארוכה-שלא-כבדרך-הטבע הנ"ל, להלן תקציר: א. אין להתייחס להודעות הציניות שלי ברצינות שאינה ראוייה להן. ב. מדובר בטבלן בינוני בשל מקורו העדין והשחור לחלוטין. ושיהיה לכולכם שבוע צפרות פורה.

אוי המצב קשה ...

לילית: חסר לך ואבוי לך אם תמנע ממני את ההתענגות על הודעותי הציניות. וראה אזהרה זו כאזהרה אחרונה! במיידי תשלוף איזה חידוד קוצני ועוד פעם תזכיר את בירת הנגב. יבולע לך

למעלה