ביום שלישי יום עיון על אוטיזם ותת"ח

השתלמויות הקשורות לליקויי תקשורת

שלום לכם, בעוד שבועיים יש כנס אחה"צ של ארגון אייזיק ישראל העוסק בנושא של תקשורת תומכת באוטיזם. יום העיון חשוב גם להורים וגם לאנשי מקצוע כי הוא נותן קצת מידע על העקרונות של העבודה החשובה עם ילדים שלא מדברים בגלל אוטיזם או שילוב של דיספרקסיה. אפרקסיה או דיספרקסיה, היא הפרעה בתכנון ליצירת דיבור מילולי, ברמה המוחית. זוהי הפרעה שאינה מאפשרת כמעט לילד לדבר, למרות שהוא מבין היטב,במקרים רבים זה מביא לתסכול מתמיד של הילד. בסוף יום העיון המקצועי, גם אני אספר קצת על העבודה עם בני. מעבר לכך יש יום עיון חשוב של המרפאות בעיסוק בנושא שלנו.יום עיון של ריפוי בעיסוק זה, נעשה בחסות הארגון שלהם, אך אני מצרפת קישור למי שזה מעניין אותו וירצה להצטרף. מעבר לזאת, רץ כבר הקורס השנתי בנושא ליקויי תקשורת המאורגן ע"י העמותה, אך הוא מלא עד מאד כך שלא ניתן להצטרף. אשמח לעידכונים נוספים שלכם בנושא השתלמויות- ABA, ועוד. ומעבר לזאת אני רוצה להעיר פה הערה קצת לא אתית. אך שמעתי ממקור מוסמך שבבית אברהמס בת"א עושים איבחונים וטיפולים לילדי PDD, גם אנשים ללא רקע מקצועי בתחום, וכבר שמעתי על אבחנות של אוטיזם ופיגור לילדים בני שנתיים וחצי. ראו הוזהרתם.

יום עיון בנושא אוטיזם-18 נובמבר

ביום העיון המדובר אני אדבר על שיטת ה-ABA, ושילוב עבודת של קלינאי/ת התקשורת בתוך גישת ה-ABA. אשמח לראותכם. רונית

יום העיון

יום עיון נושא: ילדים ובני נוער לקויי תקשורת: שיטות טיפול ותת"ח תאריך: יום שלישי, 18 בנובמבר, ‏2003 שעה: 15:00 – 19:00 מקום: בית מיח"א, רח' רידינג 23, רמת אביב מחיר: 35 ₪ לחברי אייזק-ישראל; 50 ₪ ללא חברי אייזק-ישראל בתכנית: הקדמה - שיטות טיפול שונות בילדים לקויי תקשורת ושילוב של תקשורת תומכת וחליפית אורלי הבל, קלינאית תקשורת, מדריכה מחוזית של קלינאיות תקשורת ומדריכה מחוזית לילדים עם נכויות מורכבות, משרד החינוך שילוב קלינאי/ת תקשורת בתכנית טיפול התנהגותית (Applied Behavior Analysis- ABA) לילדים עם לקויות תקשורתיות. רונית ולגרין, קלינאית תקשורת, מתי"א הרצליה רמת השרון כפר שמריהו; מכללת לוינסקי. תקשורת כגישה בסיסית בחינוך של ילדים עם P.D.D. עדנה משורי, מנהלת בי"ס יחדיו, תל אביב הצגת מסגרת לתלמידים עם אוטיזם בדגש על גיל ההתבגרות ליאת פליישר, מנהלת חטיבת בינים רבין, פתח תקוה תוכנית עבודה בתת"ח לילד עם PDD ואוטיזם תלמה פינץ, הורה

אני לא אהיה ביום העיון לצערי../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif

יונתן עדיין בטיפול נמרץ, בבירור לגבי הסיבה לפרכוסים הקשים ולכן אני צמודה אליו. לצערי זה חופף את יום העיון ולכן הודעתי לג'ודי ווין שלא אוכל להשתתף. אני מזמינה את כל האמהות המשתמשות בשיטות של PECS, תמונות, סמלים וכ"ו, להגיע אל יום העיון ולהשתתף בו. להתראות בשמחות, תלמה.

הי תלמה

קיויתי שניפגש סוף-סוף, חבל שזה לא מתאפשר. בכל מקרה שוב- המון בריאות והחלמה מהירה, רונית

ביום שלישי יום עיון על אוטיזם ותת"ח

יום העיון יהיה בחסות אייזיק ישראל ויתייחס לשימוש בתקשורת תומכת של סמלים ותמונות לילדים עם קושי שפתי בספקטרום התקשורתי. המפגש יתחיל בשעה 15:00 אחה"צ וימשך עד 19:00. כל ההורים שזה "מדבר אליהם" מוזמנים לבוא. מקפיצה את הקישורים הקודמים.

למעלה