ביום שני אני עושה בדיקת דם...

Neta558

New member
אילו בדיקות דם מומלץ לעשות? ../images/Emo101.gif

כבר בערך שנה לא עשיתי בדיקת דם, אבל אני מבטיחה לגשת ברגע שאני אבריא... השאלה הנשאלת היא-אילו בדיקות אני צריכה לבקש שיערכו לי? מתוך הנחה שהרופאה תסכים לתת לי טופס למה שאני אבקש בלי התעקשות מיותרת
מישהו יכול לפרט אילו בדיקות מומלץ לבקש, ומה כל אחת מהן בעצם בודקת? הייתי רוצה גם להוסיף הסבר כזה למאמרים... אני יכולה להעתיק את הבדיקות ה"רגילות" שנתנו לי בטופס הישן, כהשוואה בין זה למה שמומלץ...

MooN aka asdfgh

New member
כן!

הרופאה שלי יודעת שאני צמחוני והיא יודעת בדיוק לאיזה בדיקות לשלוח אותי!

נטע! בושי והיכלמי לך!

זאת הדוגמה שאת מספקת לנתינייך הנאמנים?!? שנה לא הלכת לבדיקת דם?!? בכל מקרה, לרוב כשאומרים לרופא שאתה צמחוני ומבקשים בדיקות דם הרופא ירשום (אני מדבר מתוך ניסיון בלבד): - המטולוגיה. ערכים חשובים לנו מהמטולוגיה: המוגלובין. - ביוכימיה. ערכים חשובים לנו מביוכימיה: סידן, חלבונים, כולסטרול, ברזל, פריטין. - הרופא יוסיף לביוכימיה גם עוד שתי בדיקות: בי-12, חומצה פולית. שתיהן רלוונטיות כלפינו. רצוי לבקש להוסיף: - MMA ו הומוציסטאין, החשיבות של הבדיקות האלו מוסברת במאמרים על בי-12. חשוב לקרוא את המאמרים לפני כדי שיהיה ניתן להסביר לרופא מדוע את מעוניינת בבדיקות. או אפילו להדפיס לרופא את המאמרים. הערה אחרונה: לאחרונה קופות החולים מנסות לחסוך כסף בבדיקות. הייתי צריך לשכנע את הרופא שלי שבדיקת ביוכימיה חשובה לי. (הרופא: מה אתה אוכל? אלון: דגנים, קטניות, פירות, ירקות, אגוזים, זרעים וכדו´. הרופא: זה נשמע בסדר, אין צורך בבדיקה. אלון: אני יודע שהתזונה שלי מאוזנת אני עדיין מעוניין בפידבק. הרופא: אין שום סיבה רפואית לכך.)

Neta558

New member
אה, וערכים לתוצאות!!

אפשר לקבל את הערכים של הרצוי בכל בדיקה?

אין צורך... (ופריטין)

הערכים של הבדיקות גם ככה מסופקים בהדפסה של הבדיקות. במקרה פרטני של חרגיה מהערכים הרצויים צריך לבדוק האם באמת החריגה היא אינדיקטור לבעיה או פשוט צורך משתנה של גוף מסוים. לגבי פריטין - פריטין הוא סוג של חלבון שאוגר ברזל. זה אינדיקטור חשוב לכמות מאגרי הברזל שיש בגוף. מצורף קישור בנושא פריטין, לצורך הבנה מלאה (|אזהרה| דורש ידע בכימיה).

דורון ק

New member
מאמר נחמד!

אם כי ניתן להרחיב שם על הרבה דברים-במיוחד על הקשר הפפטידי וכו´. בקשר למאגרי ברזל-ההתפלגות בממוצע הולכת בערך ככה: 65%-המוגלובין. 30%-אחסון-פריטין ותרכובות אחרות. 4%-מיוגלובין. השאר-כתרכובות אנזימתיות וחלק טרנספרין. בקשר לבדיקת פריטין-אכן מאגרי הפריטין מהווים אינדקיציה לכמות הברזל המאוחסנת אבל פריטין נמוך לא בהכרח מעיד על אנמיה. בדרך כלל לצמחונים מאגרי פריטין נמוכים יותר מלאוכלי בשר-דבר שיכול להוות יתרון בתחום הקארדיווסקולרי-אבל צריך עוד מחקר בתחום.

דורון ק

New member
תודה על הקישור...נחמד

אומנם זה עדיין לא "זה" אבל מבחינה שיטחית זה בהחלט בסדר.

haleth

New member
חלבונים

אלון כתב: "ביוכימיה. ערכים חשובים לנו מביוכימיה: סידן, חלבונים, כולסטרול, ברזל, פריטין." איזו בדיקה מצביעה על צריכה מספקת של חלבונים? אני מתכוונת - איך קוראים לבדיקה בדף התשובות, או מה אני צריכה לבקש מהרופאה שלי - אם בכלל יש בדיקה כזו.

דורון ק

New member
חלבון תזונתי

הבדיקות האלו לא בהכרח יראו עם צריכת החלבון מספקת-הבדיקה(ביוכימיה) שאלון דיבר עליה נקראת-(TOTAL)-PROTEIN: חוסר יכול להיות אינדיקציה לחוסר ספיגה,תת-תזונה,מחלת כבד ומחלות שונות נוספות. עודף יכול להיות כתוצאה ממצבים דלקתיים,אינפקציות,שימוש בתרופות(קורטיקוסטראוידים,GH וכו´) ומחלות שונות. הבדיקה לצריכה מספקת של חלבונים תזונתיים היא בדיקת "מאזן החנקן"(NITROGEN BALANCE) למרות שהיא לא מושפעת רק מחלבונים אבל זו בדיקה פולשנית יותר שאני לא רואה סיבה לעשות. חוסר בחלבון נדיר ביותר בעולם המערבי גם בקרב טבעונים-אם את אוכלת תזונה מגוונת עם מספיק קלוריות לא יהיה לך מחסור בחלבון.

haleth

New member
אז למעשה

אין ממש אינדיקציה לצריכת חלבונים? אני מניחה שתזונתי מגוונת ומאוזנת (ובטח שטעימה), אבל לדבריך, אין לי שום דרך לוודא את זה. האם יש סימנים גופניים אחרים למחסור בחלבונים, חוץ מבדיקת דם?

דורון ק

New member
דווקא יש בדיקה מצוינת...

ישנה בדיקה מצוינת,מאוד מתקדמת ואפילו לא כואבת(לרוב האנשים לפחות) לצריכת חלבון-בדיקה זה נקראת בשם(זה השם הרפואי-תבררי עם הרופא)-בדיקת ערכים תזונתיים.
בכלל מומלץ באופן כללי לבדוק את כמות הקלוריות,פחמימות,שומנים,חלבונים,ויטמינים,מינרלים וכו´ על גבי תוויות התזונה של מאכלים. לאחר שתבדקי(בערך-לא חייב להיות מאוד מדויק)-תשווי את כמות החלבון להמלצות,ההמלצות עומדות על כ-1 גרם על כל קילוגרם משקל לטבעונים אשר לא עוסקים בפעילות גופנית עצימה על בסיס קבוע-אני מניח שתגלי שאת צורכת די והותר חלבון. בהצלחה בבדיקה!

haleth

New member
נשמע לי כואב מדי

גם לקרוא וגם לחשב
- אף פעם לא הצלחתי ללמוד את לוח הכפל! אבל מצד שני, אז אכלתי בשר. תודה על הלינק!

דרך מצויינת ללמוד!!!

אלון, שחושב על דרך לשלב מתמטיקה בפינה הרב-תחומית שלו... (הרצאה על פיתגורס וצמחונות כבר עשיתי...)

goldyboy

New member
בדיקות דם שאני עושה

חוץ מבדיקת דם כללית, גם חלבון, ברזל, סידן ו-B12. פשוט אומר את זה לרופא, במילים אלו. הוא כבר יודע מה לרשום. בדיקות כאלה לוקחות יותר זמן ולכן תשובה מגיעה רק אחרי 4-5 ימים עד שבוע.

למעלה