ביום שני יצאנו בעקבות יורם חן ורעיו
למדבר יהודה במסלול האחרון שפרסם פה בפורום! האמת, עוד לפני שיורם פרסם את המסלול - תכננתי לעשות את המסלול הזה, שבסיסו - היה הטיול הראשון שעשיתי במדבר יהודה לפני כשלוש שנים... המסלול הבסיסי נקרא: מערד למצדה דרך נחל צללים ונחל צאלים (והעלתי אותו כמאמר כבר לפני 3 שנים אחרי שרכבתי אותו - בשוונג. ראו להלן את הקישור). הדפסתי לי את תיאור המסלול שיורם פרסם - כל החריגות לגבי השבינגלים + נ.צ. וחברתי את כל הנתונים האלה בקווים מנקודה לנקודה על המפה - ערב קודם. יצאנו לטיול: איתי נ.(=המומחה הבלעדי לשבילי ושבינגלי הכרמל!) אלעדפו (=אני פנוי באמצע השבוע עד להודעה חדשה), קובי (=הנהג שלנו חבר'המן!! הוא יקח אותנו למדבר יהודה!) ואני
מה אני אגיד לכם???...
זה לא היה כאל! (סליחה - קל!
)
המדבר לעיתים... מתנהג מאוד מוזר!!!
וביום שני - הוא היה מוזר בשיאו!!!
השבילים בשטח לא התאימו לשבילים שהיו לי במפה!!! השבילים המסומנים אצלי במפה - לא היו בשטח!
טוב טוב... מודה - המפה שלי היא בת 10 בערך... אז מילא!!!
ניוותי על פי הטופוגרפיה! התמקדתי באגני ניכוז נחלים ושלוחות ורכסים... עד כאן הכל בסדר! (חוץ מזה שכל 2 מ' בערך עצרתי להסתכל במפה ולחטוף תיסכולים על אי ההתאמות!!!..
) רגע לפני השיא היה - כשהגענו לקטע הקניוני של הנחל, שם יורם רשם שעלה בסינגל גמלים. במקום הזה היו כמה דברים מוזרים: במפה - תחילת הקטע הקניוני נראה מסומן כתוואי ישר של מצוקי הנחל. בפועל - היה פיתול פרסה גדול ימינה. יורם רשם: שבפיתול הגדול שמאלה בתחילת הקטע הקניוני - עולים לשביל גמלים...
למזלי... את המסלול הזה לפני 3 שנים עשיתי פעמיים!!!
בפעם הראשונה, היינו חדורי התלהבות מהשטח, הנוף, התווי וזרמנו עם השביל המסומן בלי להסתכל במפה שכשמגיעים לצומת דרך 4על4 צריך לפנות ימינה וטעינו... והמשכנו עם שביל הנחל. כשהגענו לקטע הקניוני (-אז, לפני כ 3 שנים) טיפסנו דרך ערוץ הנחל הקטן שם - ברגל - ושיפרנו את עצמנו ל"דרך המלך" (עיניין של איזה 40 דקות מתישות ברגל בעיקר...
). אז כבר הכרתי גם את הציר הזה!!! ציר ההתברברות שלי מלפני 3 שנים... הפעם ניסיתי לחפש בעקשנות את סינגל הגמלים הרכיב... אבל ממש - לא מצאתי אותו!
אז עלינו ברגל על ציר השלוחה, ושם, למעלה - כבר היה הכל רכיב!
רכבנו על שבינגלי גמלים צרים ונחמדים עד ל"דרך המלך" (כשאני שומרת לרכב על אותו קו גובה והדבר כרוך בלרכב לרוחב שלוחות מתפתלות...
אבל היה נחמד! ). עלינו על דרך המלך = 4על4 שביל אדום ורכבנו איתה עד לצומת T עם השחור. פנינו ימינה בשחור ומיד שמאלה לשבינגל אדום! ואחרי כמה ק"מ... הגיע השיא
של אי ההתאמות האלה!!!!
אחרי "גבעת גורני" (מתחת לתצפית) היה לפני 3 שנים (ועדיין קיים - במפה שלי!!) שבינגל כחול!!! עכשיו - לא מצאתי אותו!!!
במזל... איתי שלנו מצא סימון מחוק של כחול!!! השבינגל היה קיים ונראה בשטח ולאורכו - סימנים מחוקים...
בשלב מסויים נפגשנו בשבינגל ירוק! הנחתי שהוא המחליף לכחול והמשכנו עליו. הוא באמת החליף את הכחול והיה אפילו מאוד חביב ומהנה לרכיבה
(מומלץ!!). כשיצאנו לכביש ערד מצדה... הסתבר שהיינו רחוקים 6 ק"מ ממצדה!!! דהרנו בירידה המהירה והפתלתלה למצדה! השעה היתה כבר שעת דמדומים ואנחנו היינו ספוגי זיעה!
הירידה המהירה בטמפרטורה הקרירה של המדבר לשעת דמדומים... הקפיאה!!!
סוף הטיול היה כשהורדנו את הרכב של קובי עם הציידנית עם הסלטים שהוכנו מבעוד מועד + פיתות טריות מכסייפה, והסבנו לאכול יחד עם מוסא = השומר הבדואי הנחמד מהשער של מצדה!!! לסיכום - קחו בחשבון שהשטח שם לא קל לנווטים מתחילים!! רצוי לצאת עם מפה עדכנית!! ממליצה - להשאר צמודים לטיול המקורי הוא נחמד מאוד כמו שהוא וכולל שבינגלים, עליות ונוף מקסים!!!
ולהלן סידרת התמונות נוסח* "טיולי גדי"!
_____________________________________________________________________ * נוסח "טיולי גדי": תמונה ראשונה - רכיבה בשטח. תמונה שניה - רכיבה בשטח. תמונה שלישית - רכיבה בשטח/הליכה עם האופנים בקטע טכני במיוחד... תמונה אחרונה - כולנו מסובים יחד באוהל בדואי. עדיפות לאלמנטים הנ"ל: נרגילה, תה עם נענע, עוגיות או... בדואי זקן חכם ומסכן!
למדבר יהודה במסלול האחרון שפרסם פה בפורום! האמת, עוד לפני שיורם פרסם את המסלול - תכננתי לעשות את המסלול הזה, שבסיסו - היה הטיול הראשון שעשיתי במדבר יהודה לפני כשלוש שנים... המסלול הבסיסי נקרא: מערד למצדה דרך נחל צללים ונחל צאלים (והעלתי אותו כמאמר כבר לפני 3 שנים אחרי שרכבתי אותו - בשוונג. ראו להלן את הקישור). הדפסתי לי את תיאור המסלול שיורם פרסם - כל החריגות לגבי השבינגלים + נ.צ. וחברתי את כל הנתונים האלה בקווים מנקודה לנקודה על המפה - ערב קודם. יצאנו לטיול: איתי נ.(=המומחה הבלעדי לשבילי ושבינגלי הכרמל!) אלעדפו (=אני פנוי באמצע השבוע עד להודעה חדשה), קובי (=הנהג שלנו חבר'המן!! הוא יקח אותנו למדבר יהודה!) ואני