ביופסיה לבן שנתיים וחצי

אסימוב

New member
ביופסיה לבן שנתיים וחצי

מישהו כאן עבר עם ילדו אנדוסקופיה בגיל כ"כ צעיר? האם היו סיבוכים? כמה זמן המתנה לפרוצדורה מרגע ההפניה? כמה זמן ההחלמה? האם עדיין יש סיכוי שבדיקות הדם הן false positive? תודה.

טליאמתי

New member
הורים לילדים צעירים, דרוש נסיונכם:)

אצלנו כולן אובחנו בגיל מבוגר ולכן אין לי אפשרות לענות לך אלא ממה שנכתב בפורום בעבר:
ילדים צעירים בכל הגלאים (גם צעירים מגיל ילדך)עוברים את ההליך הזה ובשלום וקלות הרבה יותר מאשר זה נשמע:)
אני מקווה שחברי פורום שחוו את זה עם ילדיהם יוכלו לשתף בחוויה שלהם מהסיפור הזה.
זמן המתנה: תלוי בקופה, באיזור, בלחץ שיש באותה תקופה- קשה לדעת.
הבת שלי חכתה שבוע בלי שלחצנו במיוחד (אבל אולי בגלל שאנחנו משפחה מרובת צליאק קבלנו יחס עדיף).
לעומת זאת נכתב כאן בפורום על זמני המתנה של כחודש ומעלה.
תמיד אפשר לקבוע תור ולהמשיך להציק מדי יום על מנת שיכניסו אתכם כשמישהו מבטל או מתפנה תור כלשהו.
&nbsp
לגבי הסיכוי ל false positive- לדעתי (אינה דעת רופא כמובן:)) אם בדיקות הדם חד משמעיות ואינן גבוליות אין סיבה ש שהבדיקות הבאות יהיו לכיוון ה-false positive.
&nbsp

tamamitt

New member
אנחנו עשינו ביופסיה בגיל שנתיים וחצי

עבר בקלות. צום של לילה, ואחריו ביופסיה בבוקר. היה קצת רעב אבל לא נורא.
הרדימו בנוכחותינו, אח"כ יצאנו להמתין בחוץ, וכעבור 10 דקות כבר קראו לנו.
הוא המשיך עוד לישון ונהנה מחומרי ההרדמה (להבדיל משתי הרדמות קודמות שבהן קם מיד עצבני). הוא המשיך לנמנם ולהעורר לאט לאט במשך 20 דקות, ואז קיבל לאכול וטרף בכיף. אנחנו קיבלנו תשובה ראשונית שאפשר להמשיך לאכול כרגיל עד להגעת התוצאות מהמעבדה, כי לא ראו נזק למעי בבדיקה עצמה, אבל תינוקת בת שנה שהיתה לידנו הונחתה להתחיל דיאטה מיד. לאחר שאכל שוחררנו והוא הרגיש טוב כרגיל החל מרגע זה.

תוצאות הביופסיה הגיעו מהמעבדה תוך שבוע - שבועיים (הפעלתי קצת קשרים), והיו כמובן חיוביות בצורה ברורה וודאית לצליאק.

את הבדיקה עשינו ברמב"ם. זמן ההמתנה לבדיקה היה בערך חודש. אולי פחות.

מבינה שזה מלחיץ. גם אנחנו חששנו. בסה"כ זו באמת היתה פרוצדורה קצרה וקלה בשבילנו.

בהצלחה. אני כאן אם יש לכם עוד שאלות.

למעלה