ביופסיה לפמפיגוס

יעל גגג

New member
ביופסיה לפמפיגוס

שלום רב,
אחותי צריכה לעבור בעוד מספר ימים ביופסיה לפמפיגוס.
יש לי שתי שאלות:
האחת - האם משנה מומחיות המקום בו עורכים את הביופסיה - הביופסיה צפויה להיות אצל מומחית עור דרך קופ"ח מכבי.
וכן, האם משנה המקום אליו שולחים את הביופסיה לאבחנה.
במידה ומשנה - אם אפשר היה לקבל המלצה אפילו במסר למקום בעל מומחיות, גם אם זה ללא השתתפות של הקופה, אודה לך מאד.
שאלה שניה - בחומר המועט שיש אודות המחלה (בעברית) אני קוראת את המשפט הבא "האבחון חייב להיעשות בביופסיה, שזו כיום הדרך המהימנה ביותר לאבחן את המחלה. הביופסיה עצמה הינה טראומטית לעור, ובשל אופי המחלה, ההחלמה ממנה עשויה להיות קשה במיוחד, הגוררת בד"כ החמרה במצב הפצעים, אולם נכון להיום זוהי בדיקה חיונית ובלתי נמנעת."
האם אכן הביופסיה טראומטית לעור? במה זה מתבטא? האם צפויים כאבים, בהלך הביופסיה, אחריה?

תודה מראש,
יעל

כל רופא עור לומד ליטול ביופסיה במהלך התמחותו

מבחינת מה עושים עם הביופסיה אחרי כן-
החומר שנלקח בביופסיה נשלח למכון פתולוגי שם מכינים אותו ובהמשך חותכים ומסתכלים עם מיקרוסקופ
מי שמסתכל הוא פתולוג שעובר לצורך זה הכשרה.
כמובן שיש הבדלים בין פתולוג לפתולוג אבל במקרה של מחלה זו שהינה שכיחה למדי באוכלוסיה - אזי - לרב אין בעיית אבחון..
בכל מקרה כאשר יש חשד לפמפיגוס נהוג לבצע גם בדיקה אימונופלואורסנטית אם מהחומר שנשלח למכון הפתולוגי ואם מחומר נוסף שנשלח בנפרד למעבדה אימונולוגית וגם בדיקה זו חשובה לצורך האבחון.
בברכה

לגבי שאלתך על הכאב

הביופסיה נעשית בהרדמה ולכן אינה כואבת . לעיתים יש כאב קל אחרי שההרדמה שוכחת. במקרה כזה ניתן להקל עם משכך כאבים כלשהו .

יעל גגג

New member
המחלה שכיחה? מקריאה באינטרנט

התרשמתי שיש מעט מאד מידע, לפחות בעברית, וכן היה מצוין שהמחלה נדירה במספר אתרים. פורום חולים כמעט ולא פעיל ב ynet, ומעט מאד מידע באופן כללי.
מה שקראתי ביחס למחלה גרם לי חרדות לגבי העתיד של אחותי ונע בין פרוגנוזה של חיים קשים עם המחלה לבין פרוגנוזה של מוות.

medicalstudent

New member
על פי הציטוט שכתבת חיפשתי את הקטע שקראת

המדהים הוא שהוא נכתב על ד"ר יפה שמעוני
חיפשתי מי זו -
ומתברר שהדר הזו איננה ד"ר בכלל...
עצוב.

מדובר ב נטורופתית אשר מעולם לא פגשה חולי פמפיגוס -
אין לה שום יכולת לטפל בחולים אלו
וסאת למרות כל מה שהיא כתבה -
פשוט העתיקה ממקורות אחרים ובלי להבין יותר מדי מה היא מעתיקה.
אם זה היה מבחן בבית הספר - המורה היה מבין מיד שהיא מעתיקה במבחנים ושאין לה מושג...
מה דעתכם על אנשים שכאלה - האם כדאי לאפשר להם לטפל באנשים ?
אין כשאין אמינות ,
כשאין ידע
כשאין נסיון
כשהדבר היחיד שיש בעצם זה אתר אינטרנט ציבעוני ואותיות באנגלית שאף אחד בעצם לא מבין ....

יעל גגג

New member
תודה רבה על ההבהרה. האמת היא שאני בדרך כלל

יותר יסודית בשיטוטים באינטרנט. הפעם, לא עלה על דעתי לבדוק את תוארה ועברה של מפרסמת המאמר, אני חושבת שזה בגלל האתר שבו מצאתי את הכתבה. זה לא אתר פרטי של גב' שמעוני, זה אתר שמפרסם מאמרים רפואיים.
האם אתה בטוח שאיננה רופאה ושאינה קשורה למחלות עור?

medicalstudent

New member
הנטורופתים שחיים מהפחדת הציבור

לומדים את לימודיהם בכל מיני מכללות .
ובסיום התואר שלהם שאורך מס סימסטרים הם מקבלים תעודה ועליה רשום ND
דהיינו naturaphatic doctor
הם המציאו את התואר ואת התעודה.
בין זה ובין רפואה כמרחק מזרח ממערב אבל בלי הפואטיקה של יהודה הלוי...
ולכן הם מציגים את עצמם גם בראיונות בטלויזיה - אני ד"ר זה וזה
אני ד"ר איציק גרשוני או במקרה זה אני דר' יפה שמעוני

אני מבין למה לא עלה בדעתך לחפש -
הם בכוונה מאמצים סגנון כאילו רפואי בכתיבתם לעיתים קרובות וזאת על מנת להסוות את הבורות שלהם.

למעלה