ביופסיה

topgunz

New member
ביופסיה

מהי בעצם הביופסיה ואיך היא מתבצעת אתוך כמה זמן יש תשובה?

ihovav

New member
בוקר טוב,

אני מצרפת קישור של אתר שמסביר מונחים רפואיים. לחץ על המילה ביופסיה ותקבל הסבר לגבי הבדיקה. לגבי זמן הגעת התוצאות קשה לי לענות. לאבא שלי עשו 5 פעמים ביופסיה. כל פעם חיכינו זמן שונה לתשובות (3 פעמים מתוכם התשובה היתה שאין תשובה וצריך לעשות שוב ביופסיה... כל פעם הביופסיה התבצעה בדרך אחרת). היו ביופסיות שחיכינו שבוע לתוצאות (שאין תוצאות...) ולביופסיה שלבסוף הצליחה, חיכינו קצת יותר מחודש לתוצאות. בכל המקרים התחושה היתה כאילו עובר נצח... (מומלץ לעשות את הבדיקה אצל רופא אנושי) כל טוב ורק בריאות...

דגנילי

New member
ביופסיה.. המממ.. תלוי איפה?

בעקרון לוקחים דגימה קטנה מהאיזור כדי לברר אם זה סרטני או שפיר.. ואם סרטני איזה סוג זה. תלוי איפה מבצעים את הביופסיה.. שהיו צריכים לקחת לי ביופסיה מהלימפה בצוואר, זה היה בהרדמה מקומית בחדר ניתוח. פתחו פתח קטן ולקחו דגימה. אחרי כמה ימים היה פיענוח.. ניתוחון קטנטון. עם צלקת קטנה. שרצו לקחת מהריאות, החדירו לי צינור דרך האף לחזה, ויש לבדיקה שם שונה.. נדמה לי שמהשד אפשר לקחת באמצעות מזרק, או שתלוי כמה שזה עמוק.. העיקר שהתוצאות תהיינה שפירות. והרבה בריאות.

t w i x i t

New member
ביופסיה

כשלי עשו ביופסיה בריאות, אז כמו שגדנילי אמרה, הכניסו מחט עם צינורית כזאת לריאות ושאבו חומר. נשארת צלקת קטנה. עשו לי את זה בהרדמה אז לא הרגשתי כלום, ואח"כ כאב לי ממש קצת...

למעלה