ביופסיה

assafxx

Member
ביופסיה

שלום לפרופסור ולמשתתפי הפורום, בשנים האחרונות, יש לי כתמים שחורים על הגב העליון והם מגרדים לי מדי פעם. רופא העור הראשון שהייתי אצלו אמר שזה נגע שנוצר כתוצאה מפצע שהיה פעם, וזו לא פטרייה אלא משהו אחר שאני לא זוכר את שמו. הוא הוסיף שזה עלול להישאר כל החיים, אם כי זה לא מזיק. והדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לא להשתמש בספוג במקלחת, כי שפשוף מגרה את זה עוד יותר. הוא נתן לי משחות כמו אלוקום ודרמובט, שמרחתי במשך כמה חודשים, אבל הן לא עזרו. לאחרונה, הייתי אצל רופא עור אחר, שזיהה את זה כהיפר-פיגמנטציה. גם הוא אמר שזה יישאר כל הזמן, שצריך להשתדל לא לשפשף, ושאני יכול לטפל מקסימום עם AQUA CREAM. עם זאת, הוא המליץ לפנות לכירורג כדי שיבצע ביופסיה במטרה לשלול עמילואידוזיס. פניתי לכירורג והוא אכן קבע לי תור לביופסיה, אבל אני די פוחד מזה ושוקל לבטל, היות שהרופא הראשון כלל לא חשב בכיוון הזה והקביעה שלו נעשתה בביטחון מוחלט. 1.לאור הדעות של שני הרופאים הנ"ל, שאחד מהם בכלל לא חשב בכיוון של ביופסיה, והסבל הכרוך בביופסיה (אני לא יודע כמה, כי אף פעם לא עשיתי), האם מוצדק לבצע אותה בכל זאת? 2.איך בדיוק עושים ביופסיה כזאת? עד כמה זה כואב? תודה רבה, אסף

black enigma

New member
אין מה לפחד מביופסיה הליך

מהיר ולא מורגש , קצת מלחיץ כן . עדיף לעשות ביופסיה ולדעת יותר מאשר לא. בזכות ביופסיה התגלה לי סרטן אחרי שנה וחצי שרופאים אומרים לי שזה שום דבר ונתנו לי כל מיני משחות מטופשות . עדיף לעשות ביופסיה ולהיות בטוחים ולא לשאר רק על סמך מראה.

assafxx

Member
תודה רבה על החיזוק!

עשיתי את זה בסוף ביום ב', בדיוק בגלל הסיבה שציינת: לא לחיות בחוסר ודאות. ההליך היה באמת בסדר גמור ולא כאב בכלל (זריקת הרדמה מקומית ותפרים, סיפור של עשר דקות). שתהיה בריא מהר (אם אתה עדיין לא)!!!

black enigma

New member
איזה בריא ... יש לי עוד שנה+ של

טיפולים ... ועדיין לא התחלתי , לא מעצלנות אלא כי אני עדיין שוקל מי נג ד מי ... תפרים ?לקחו לך דגימה רחבה כנראה ...

assafxx

Member
צר לי לשמוע ../images/Emo201.gif

נראה שבאמת לקחו לי דגימה רחבה יחסית, כי הכתמים השחורים משתרעים על פני שטח של כמה סנטימטרים. אני מקווה שתגיע בקרוב להחלטה שתוכיח את עצמה. מחזיק אצבעות...

ביופסיה

הביופסיה הינה פעולה קטנה בהרדמה מקומית ואין בה נזק פרט לצלקת סעירה. אם אתה חושש אתה יכול לפנות לייעוץ באחד מבתי החולים המרכזיים למחלקת עור, שם בד.כ. יש פורום רופאי עור בכירים שיראו אותך ויתנו ייעוץ.

למעלה