ביוץ ואיקאקלומין -

ביוץ ואיקאקלומין - ../images/Emo2.gif

שלום לכולן אני עוקבת אחרי הפורום מהשבוע הראשון, אבל זו הפעם הראשונה שאני כותבת. אני מבולבלת וצריכה את עזרתכן. אני לוקחת איקאקלומין - נסיון שני - ללא מעקב זקיקים, ואני רוצה לדעת מהו יום הביוץ. עד היום ידעתי שאיקאקלומין מעקב ביוץ, אבל היום קראתי בפורום סיפורים של בנות שקיבלו איקאקלומין להקדמת הביוץ. המחזורים שלי הם בני 28 יום, וללא איקאקלומין הביוץ ביום 14-15. מה דעתכן ?

פּוֹנְג

New member
הביוץ הוא 14 יום לפני המחזור.

גם עם איקקלומין. כך שנראה לי שאורך המחזור שלך נשאר אותו דבר. לא?

aba20

New member
../images/Emo39.gifביוץ ואיקקלומין

המחזורים שלי גם היו 28 יום ועם איקקלומין ומעקב זקיקים אני יכולה להגיד לך שהביוץ אצלי היה ביום ה13-14 אבל יכול להיות שזה משתנה מגוף לגוף (אין לי מושג לגבי זה).

m i c h a l y

New member
חלי ברוכה המצטרפת!

אין לי הרבה מה להוסיף בקשר לשאלה שלך כי אני לא מומחית גדולה בנושא, אבל - בתור אחת שלוקחת גם כן איק' אני יודעת שיש חשיבות מאוד גבוהה למעקב זקיקים. השאלה שהעלת מסבירה בדיוק את החשיבות - אם כבר לוקחים עזרה לחיזוק הביוץ - כדאי לדעת מתי בדיוק יתרחש הביוץ... הנסיונות "על עיוור" הם בסדר גמור, וזה הכי כיף כשככה זה עובד, אבל אם כבר נעזרים בגורמים חיצוניים אז אין מקום ל"נסיונות בחושך". אני ממליצה בחום לגשת לרופא, לפרט בפניו את השאלה שהעלית כאן, ולדרוש מעקב זקיקים! חשוב לי לספר שבדרך כלל אני לא כזאת אסרטיבית במיוחד בעניני רפואה (כי אני לא מבינה כלום...) אבל הנסיונות שלנו קורים רק פעם אחת בכל חודש, ואני החלטתי שחבל לי לחכות חודש ועוד חודש כי הרופא לא פירט מספיק או כי לא ממש הבנתי מה הכוונה! אז שוב - ברוכה הבאה, וב ה צ ל ח ה ! מיכל.

צודקת - אבל...

אני יודעת שבעקרון את צודקת - אבל היום - יום 11 למחזור, ואם אנסה לקבוע תור לרופאה הוא יהיה בטח בחודש הבא...

מעיןבר

New member
הי חלי! ברוכה הבאה...

מותר לשאול למה את מקבלת איקקלומין? אם המחזור סדיר וידוע שיש ביוץ - למה לקבל תרופה משרת ביוץ? בכל מקרה, עם קבלת התרופה יש לבצע מעקב זקיקים, אחרת אין היגיון בכל הטיפול... קשה לדעת כיצד התרופה תשפיע עליך והאם היא תקדים או תדחה את הביוץ כי המחזור שלך סדיר ובאורך ממוצע. בגדול - לבעלות מחזור ארוך היא לרוב תקדים את הביוץ ולבעלות מחזור קצר היא תדחה אותו.

תשובות

אם לאמר את האמת, אין לי תשובה לשאלה "למה". הגעתי לרופאה 6 חודשים אחרי גרידה שעברתי, ובגלל שלא הצלחתי להרות שוב, היא שלחה אותי לבדיקת פרופיל הורמונלי, את בעלי לבדיקת זרע, ונתנה לי איקאקלומין ל 3 חודשים. לפי מה שאני מבינה, איקאקלומין מגביר את הביוץ, יוצר יותר זקיקים, כך שאני לא בטוחה שיש קשר לאורך המחזור ולטיפול באיקאקלומין. לגכי מעקב זקיקים - אני חולקת עליך. יש הגיון בטיפול גם ללא מעקב. מעקב בעיקר מעלה את רמת הלחץ ותשומת הלב. נכון שאת יודעת מתי יש ביוץ, ומה "איכות" הזקיקים, אבל זה לא הכרחי.

מעיןבר

New member
אנחנו אכן חלוקות בדעותינו...

למרות שטוענים עלינו שאנחנו פורום מלחיץ אני מתנגדת ללקיחת טיפול תרופתי "סתם" אם לא ברור במה הוא מועיל... אם את לא רוצה להיות במעקב כי זה מלחיץ - עלא כיפק, אבל למה להכניס לגוף כימיקלים כאשר ידוע שהמחזור סדיר ותקין? לטעמי זו קפיצת מדרגה מיותרת. איך תדעי האם אכן היתה ההשפעה הרצויה של הגדלת כמות הזקיקים ולא תופעת הלוואי הלא רצויה של פגיעה ברירית? (שעלולה דווקא לפגוע בסיכוי להיכנס להריון) איך תדעי לתזמן נכון את קיום היחסים אם לא תהיי במעקב? אני חושבת שכדאי לך בכל זאת להתייעץ עם הרופאה שלך שוב לגבי התהליך. אם היה הריון ספונטני אחד, גם אם הוא נפל, זה דווקא סימן מעודד לבאות ולדעתי הכי חשוב במקרה כזה לוודא תזמון נכון (באיזה שיטה שמתאימה לך, ואם המחזור כ"כ סדיר אז זה מקום מצויין לשקול ערכות ביוץ). ורק מילה אחרונה על לחץ - זו ממש הפכה למילת גנאי בזמן האחרון, מישהו יכול להסביר לי למה זה כל כך נורא? לחץ זה גם דבר טוב, זה מנגנון טבעי שאם הוא לא מגיע לרמות גבוהות מדי בד"כ מוציא מאיתנו את הטוב שבנו (במחקרים הוכח שיש אנשים שהתפקוד שלהם הרבה יותר טוב תחת רמה מסויימת של לחץ, הרבה יותר מאשר ברגיעה, אני יודעת שאני בפירוש כזאת). בכל מקרה מקווה שתצליחי להכנס שוב להריון במהרה.

כימיקלים, תזמון ושאר מיני

החלטתי לקחת את האיקאקלומין בגלל שזו הייתה ההנחיה של הרופאה שלי. אני מסכימה איתך שאני לא יודעת מהי ההשפעה שיצרו הכדורים, ויש בכך פגם, אבל המטרה היא הריון - אם האיקאקלומין יעזור - מה טוב, אם לא, נצטרך לשקול את ההמשך, ואני מניחה שאז יהיה גם מעקב זקיקים. בינתיים החלטנו - אני ובעלי, שניקח את האיקאקלומין, ואם זה לא יעזור, נבצע בדיקות נוספות - לפי הנחיית הרופאה, ורק אחרי נסיונות של שנה לאחר הגרידה נפנה למהלכי פוריות. לגבי תזמון היחסים - בשיטה של יום כן יום לא, בחלון פוריות אפשרי של מהיום ה 10 עד ה 21 לפחות, אני מניחה שאנחנו מכסים את הביוץ. בדקתי עם ערכת ביוץ בחודש ללא איקאקלומין והביוץ התקיים בימים 14-15 למחזור, כמו שחשבתי. נשארה לי מהערכה בדיקה אחת שאני אשתמש בה ביום ה 13 כנראה - לפני התשובות שקיבלתי כאן. וכמה מילים אחרונות בנושא הלחץ - גם אני מתפקדת בעבודה יותר טוב כשאני בלחץ, אבל בכל מה שקשור להריון, לחץ לא יוסיף לי בריאות. גם ככה, מאז שהתחלתי עם האיקאלומין והידיעה ש"אולי" צריך לעשות בדיקות כגון צילום רחם וכדומה, רמת הלחץ שלי עלתה, ואיתה האכזבה מהמחזור שהגיע. תודה על הדאגה ..

אני גם תומכת בדעתך וגם חולקת עליה..

אני תומכת בדעתך שצריך לבצע מעקב כשלוקחים "אפילו רק" איקקלומין, מהטעם הפשוט שהמטרה שלו היא יצירת כמות גדולה יותר של זקיקים
ביציות וכבר ראיתי מקרים שה"רק" איקקלומין הביא ליצירת למעלה מעשרה זקיקים
עכשיו, דמיינו מה יקרה אם בכולם יש ביציות טובות ו"רק" מחצית מהן יופרו... סליחה על שאני קצת נחרצת במה שאני אומרת, אבל אני רואה בהסכמה של הרופאה שלך שתקחי איקקלומין ללא מעקב מידה של חוסר אחריות, מהסיבה הנ"ל. אני לא תומכת בדעתה של מעין, שגם במקרה של מחזור וביוץ סדירים לא לקחת איקקלומין. אני מוגדרת כבלתי מוסברת מבחינת בעיית הפוריות שלי, המחזור והביוץ שלי סדירים מהחודש הראשון שהפסקתי לקחת גלולות (אחרי שלקחתי במשך 11 שנים ברציפות), ולמרות זאת הגעתי עד לשלב המתקדם ביותר של טיפולי פוריות. השאלה אם לקחת או לא לקחת איקקלומין תלויה לא רק בסדירות המחזור, אלא גם בכמה זמן מנסים להרות. מקובל, שאחרי שנה של ניסיונות, גם אם לכאורה הכל נראה תקין, מתחילים להגדיל סיכויים. והשלב הראשון בהגדלת סיכויים הוא מתן איקקלומין. עם איקקלומין או בלעדיו, העיקר שתצליחי להרות

מעקב או מארב

אני לא חולקת על העובדה שהרופאה שלי "חותכת פינות", והייתי רוצה שלפחות בין חודש אחד של איקאקלומין לשני תבצע בדיקת אולטרסאונד לוודא שאין ציסטות, אבל לעת אתה, כיוון שהיא מנתחת טובה (וכיוון שלא הצלחתי להשיג המלצות על הרופאים האחרים באיזור שלי) ויש סיכוי שתרצה שאעבור כל מיני פרוצדורות לבירור חסימה בחצוצרות החלטתי להשאר אצלה. אבל לצורך מעקב הריון - אני מתכוונת למצוא רופא אחר. אגב - האם מישהי יודעת אם ההגבלה של קופות החולים (כללית בפרט) על רופא לשלושה חודשים היא מהביקור האחרון אצל הרופא, או מהביקור הראשון אצלו ?

מעיןבר

New member
אני חושבת שלא הבהרתי את עצמי

אנחנו מסכימות לגמרי. אני לא חושבת שצריך להמנע ממתן איקקלומין במקרה של מחזור סדיר (עובדה - אני קיבלתי איקקלומין למרות שידעתי בוודאות שאני מבייצת והיה לי מחזור תקין). אני פשוט חושבת שדווקא במקרה כזה המעקב חיוני ביותר כי הרבה יותר קשה לחזות את תוצאותיו. אני גם פשוט לא בטוח שחצי שנה אחרי הפלה זה התזמון הנכון לעבור כבר לטיפול תרופתי ולא לנסות קודם לעשות אבחון.

תזמון טיפול

אני מסכימה איתך שרצוי מעקב. אני לא בטוחה שמעקב זקיקים כל יומיים - שלושה, אבל בהחלט בדיקה במהלך 14 היום הראשונים, לודא שיש השפעה על הביוץ ואין השפעה שלילית על הרירית. לגבי חצי שנה אחרי - קשה לי לקבוע אם זה נכון או לא. אני לא ביקשתי טיפול תרופתי, אבל חודשיים אחרי שקיבלתי אותו החלטתי להשתמש במרשם. במקביל עשינו אבחון ראשוני כמובן - שיצא תקין. הדבר היחיד שניחם אותי אחרי ההפלה, היה שבטח עוד מעט אני אהיה שוב בהריון (הרי אומרים שאחרי הפלה הפוריות עולה), אבל ככל שהחודשים עוברים, זה נעשה קשה יותר, והטיפול נותן הרגשה שהסיכוי גבוה יותר החודש. מי יודע - אולי זה יצליח.

למעלה