ביות חתול גינה

ramtsi

New member
ביות חתול גינה

שלום. מזה כשלוש שנים אני מאכיל חתול חוץ שכנראה ננטש או ברח כשהיה גור שכן הוא בעל חזות של חתול סיאמי. החתול חי בעיקר בחוץ, בשטח הגינה של הבית. אני רוצה לאמץ אותו אך אני עובר לדירה ללא חצר ועם מרפסת בקומה השניה, העניין הוא שאני חושש שלא יתאקלם לחיי הדירה/יקפוץ מהמרפסת. חשוב לי לציין שיש לו אופי מאוד נוח.
האם יש טעם לאמצו? מה אפשר לעשות כדי שיסבול כמה שפחות מסטרס בתהליך? תודה.

dimitrygo

Active member
מנהל
בכל מעבר, במיוחד במעבר שאתה מתכון צריך לסגור את החתול

בבית החדש בחדר נפרד עם כל מה שהוא צריך - אוכל, מים, ארגז חול, עמוד גירוד וכו'. בחדר צריכים להיות מקומות מסתור, אוכל ומים צריכים להיות מורחקים כמה שיותר מארגז חול. חלונות צריכים להיות סגורים לגמרי אם אין סורגים. אם יש סורגים אז צריך לחבר אליהם רשת צפופה יחסית עדי שהחתול לא יצליח לעבור את הסורגים ולקפוץ/ליפול החוצה.
זמן האיקלום בחדר הזה תלוי בחתול עצמו, יכול לקחת מספר ימים עד למספר שבועות. הוא כבר בעצמו יראה לך שהוא מוכן לחקור את כל הדירה ואז אפר לפתוח את הדלת ולתת לו לצאת ולהסתובב אבל שתמיד תהיה לו אפרות לחזור לחדר הזה. כשהוא יתחיל להסתובב בכל הבית לדאוג שכל החלונות ודלתות החוצה ולמרפסת יהיו סגורים.
&nbsp
לגבי ארגז חול - אני מניח שהחתול לא רגיל אליו אלא עושה עכשיו את הצרכים בחוץ. במקרה כזה אני ממליץ לך לקחת איתך לדירה החדשה קצת אדמה/חול מהמקומות שהחתול רגיל לעשות שם צרכים ולהוסיף לארגז החול מעל החול הקנוי. זה יעזור לחתול להתרגל לארגז חול.
&nbsp
בקשר למרפסת. גם אחרי שהחתול יתאקלם אתה צריך להחליט מה עושים עם המרפסת. כי גם חתול הכי ביתי עשוי ליפול מהמרפסת תוך כדי משחק או נסיון צייד. האפשרויות הן או לרשת את המרפסת או למנוע מהחתול גישה אליה. כמובן שהאפשרות השניה די קשה לביצוע.

למעלה