ביות חתול

לירו

New member
ביות חתול

שלום לכולם,

יש לי חתול שהוא חתול גינה - חיי מחוץ לבית. בעבר הוא חיי איתי בחו"ל שלושה חודשים בדירה סגורה וזה היה סיוט, הוא לא מפסיק לילל אלא אם כן אני יושב לידו (על כיסא, על הרצפה, לא אכפת לו, העיקר שלידו ובלי לזוז והוא נרגע).

עכשיו עולה על הפרק לעבור לגור איתו בדירה סגורה ואני לא יודע מה לעשות כי הוא לא מפסיק ליילל - לא נותן לישון. מה אני יכול לעשות כדי להרגיע אותו? (יש לו עמוד גירוד ומקטניפ הוא לא מתרגש)

תודה על תשובותיכם :)

דרורפפ

New member
האם הוא נמצא באופן קבוע בגינה?

האם הוא נמצא באופן קבוע בגינה/חצר, או שהוא בעצם הולך ומטייל? האם יש לו חיי חברה/חברים כשהוא בחוץ?

אני מנחש שבדירה הסגורה, אין לו גישה לצאת החוצה, ואין לו חברים כגון חתולים/כלבים? האם הוא נשאר לבדו במשך שעות היום?

ציינת שהוא בדרך כלל רק רוצה שתארח לו חברה, כשאתה ישן- זה לא מספיק? (יש לו גישה לחדר שאתה ישן בו?)

לירו

New member
RE:

הוא קבוע בחצר. אין לו חיי חברה בחוץ, הייתה איתו חתולה אך היא נעלמה לפני מספר חודשים וחתולי רחוב אחרים או כלבים לא חברים שלו.
אני הכנסתי אותו הביתה לפני מספר ימים במהלך החגים כך שלא, הוא לא לבד במשך שעות היום.
כשאני ישן הדלת פתוחה והוא משוטט ברחבי הבית כולל ליד המיטה שלי ועושה יללות סירנה, זה הרבה יותר מעיר מסתם יללות שחוזרות על עצמן כי תחשוב שמישהו עושה לך רעש עם זמבורה ליד האוזן בקטנה כשאתה אוטוטו נרדם. לא פשוט :)
איך שאני מתיישב איפהשהוא הוא מתיישב ונרגע.

אני מניח שבאופן כללי הוא לא מתלהב מהמרחב המצומצם יותר ובלילה במיוחד הוא כנראה רגיל להיות אקטיבי

דרורפפ

New member
סלח לי על כמות השאלות

סלח לי על כמות השאלות אך אני קצת לא מבין את הסיטואציה, כשהוא היה בחצר ללא חברה, האם גם אז הוא רצה שתהיה איתו? גם אז הוא היה מיילל כדי שתצא החוצה?

ציינת שכנראה הוא רגיל להיות פעיל בלילה- אך אם הוא נמצא בתוך חצר לבדו- ללא חברה, אז מה היה לו בחצר שאין לו בדירה?

האם באמת כוונתו היא להעיר אותך? האם כשאתה מתעורר/מתיישב/מתייחס אליו, אז זה נפסק?

אם היתה לך אפשרות לישון בישיבה זה היה ניסוי מעניין :)

אני ממליץ לך לציין פרטים נוספים כגון- מה הגיל שלו, האם הוא מסורס, אולי זה יעזור לחברים אחרים לתת המלצות.

לירו

New member
פרטים

כשהוא היה בחצר ללא חברה, האם גם אז הוא רצה שתהיה איתו? גם אז הוא היה מיילל כדי שתצא החוצה? לא לשניהם. ציינת שכנראה הוא רגיל להיות פעיל בלילה- אך אם הוא נמצא בתוך חצר לבדו- ללא חברה, אז מה היה לו בחצר שאין לו בדירה? החצר גדולה ולא מסודרת אלא מה שנקרא פראית. אני מניח שלעיתים מצא עכברים, ראה עטלפים וכו'. הוא אוהב לצוד. האם באמת כוונתו היא להעיר אותך? האם כשאתה מתעורר/מתיישב/מתייחס אליו, אז זה נפסק? כן, הוא מתיישב לידי (לא בצמוד או עלי) ונרגע אם היתה לך אפשרות לישון בישיבה זה היה ניסוי מעניין :) אני מוכן לספק את התוצאות - זה לא יעזור. הוא מומחה בלזהות תמונות גוף ויודע לזהות כשאני ישן בכל תנוחה. אני ממליץ לך לציין פרטים נוספים כגון- מה הגיל שלו, האם הוא מסורס, אולי זה יעזור לחברים אחרים לתת המלצות. מסורס, בן 12, שמן (או עצמות כבדות) תודה על התגובות

לירו

New member
בנוסף

אני לא יודע אם כוונתו להעיר אותי, אני בכלל לא מבין מה כוונתו. מה שאני כן יודע זה שמתחילת שנותיו הבוגרות ועד גיל 7 בערך הוא לא היה סגור בתוך בית ולכן קשה לו לקבל את זה. השהיה סגור זה היה לכ3 חודשים וגם אז לא הפסיק לילל. *תנועות גוף ולא תמונות גוף :)

ארמורגם

New member
תשובתי

חתולים פעילים בלילה באופן טבעי. בבית קצת קלקלנו אותם, וגם ככה הם ישנים רוב היום, אבל חתולים בחוץ רגילים לשמור על פעילות בלילה, ולכן כשתכניס אותו הביתה יהיה קשה לצפות ממנו לשנות את שעות השינה שלו באופן מיידי או בכלל.
&nbsp
אין ספק שהחוץ הרבה יותר מעניין מהבית. לכן גם חתול בייתי שמרגילים אותו לצאת החוצה, בדרך כלל אי אפשר להחזיר את הגלגל ולמנוע ממנו גישה לחוץ בהמשך.
&nbsp
יחד עם זאת זה מאוד תלוי באופי האינדיבידואלי של החתול. ישנם חתולי חוץ שלא תהיה להם בעיה להיות סגורים בבית. ההתנסות שלך עם החתול הזה לא מעידה על כלל החתולים.
&nbsp
האם בבית יש לו צעצועים? עכברים, כדורים, שרוכים, וכמובן מתקני גירוד? אם לא - זה הדבר הראשון לנסות (מתקני גירוד זה חובה).
&nbsp
דבר שני שאפשר לנסות זה להכניס עוד חתול, כך הוא ירגיש פחות בודד. בהחלט ייתכן שבחוץ לא ראית אותו באינטראקציה עם חתולים אחרים, אבל עצם נוכחותם היוותה לו עוגן, ובבית הם לא נמצאים, רק אתה נמצא, ולכן כדי להרגיש ביטחון הוא דורש ממך תשומת לב.

למעלה