ביזיון

מיבת

New member
ביזיון

במקום להגיע ולתמוך ולעזור למשפחות שזקוקות לעזרה הפין הולך למשפחה שמרויחה מספיק בשביל 3 משפחות רעבות בישראל. בושה.

ruven77

New member
נכון!

יש צדק רב בדברייך....יש אנשים שמצבם באמת קשה והכנסתם פחותה בהרבה מ-13 או 15 אלף ש"ח, והבעייה שלהם היא - מותגים ב-700 ש"ח ופיס ב-1200 ש"ח-לקנות או לא לקנות? תחשוב על זה,פיני.

מטרת התכנית, יותר מלעזור למשפחה

ספציפית, היא לתת טיפים לכולם. נכון, שלא תמיד הטיפים מתאימים לכל אחד, ולא תמיד מחדשים המון, אבל התכנית בהחלט חביבה, וגורמת לך לחשוב על דברים שלפני זה לא חשבת עליהם. אני יכולה להגיד על עצמי, שאני הרבה יותר מודעת עכשיו למשל, כשאני בסופר. בעקבות התכנית, ממש התחלתי להשוות בין מוצרים, לבחור בחירות יותר מושכלות, ולחשוב טוב על כל דבר שאני קונה. אז נכון, אני לא מוציאה גם ככה כסף על מותגים, ולא קונה פיס ב-1200 ש"ח, אבל יש בהחלט דברים שלקחתי לתשומת ליבי בעקבות התכנית.

נירה63

New member
גם אני לקחתי לעצמי כמה טיפים

מצטרפת לדברייך, לא הכל מתאים לכולנו, אבל בהחלט היו דברים שכן לקחתי לעצמי. עצם החשיבה,ההתבוננות והמחשבה כשאני נכנסת לסופר לקניות, או כשאני עושה פעולות שונות. בעקבות התוכנית התחלתי לחשוב אחרת על כל ההוצאות שלנו בבית.

מיבת

New member
אחלה..אבל

אם כבר אז למה לא לתת טיפים למשפחה שמרויחה 4000 בחודש? נחמד שרוצים לעזור אבל למה לעזור למי שהעזרה היא בעצם סתמית? למה לא לעזור למי שצריך? כי לזוג הנ"ל 6500 חיסכון כל חודש בעוד משפחות בארץ לא רק שלא יכולים לחסוך גם אין להם ממה ! אז למה לא לגשת ולתת דוטגמאות עממיות יותר ולא לתת לאלו שנזקקים לאכול תנשמה עוד יותר? !

ruven77

New member
לזוג אגמים

הטיפים של התוכנית היא לתת טיפים ואין לי השגות על הגשתה,וטוב מאד שהפכת מודעת יותר להוצאות והחלטות.אבל לא זו הנקודה העיקרית - ככל שאני זוכר כל המשפחות היו יציבות מבחינה כלכלית,בעלות הכנסה יפה בהחלט שבזבזו הון על שטויות ובחוסר מחשבה.מדוע אין יותר עזרה לאנשים עם בעיות אמיתיות?כאלה שבאמת נחנקים?

janea

New member
בעיות של עשירים...

כפי שכבר הועברתי כמה דפים קודם, אלה לא בעיות שלנו. התוכנית אומרת: תפסיק לקנות מותגים, לקנות פיס, לזרוק אוכל לפח, להחזיק 2 או 3 מכוניות, להדליק דוד לכל היום, ....בקיצור מדברים אל מכורים להוצאות, או למכורים במלאו המילה: למה לא אומרים: תפסיקו לעשן...!1500שח לחודש תקצצו באוכל....סוג גבינה אחת, רק עוף, עגבניות, במקום פירות.... תסגרו מזגנים,כי מאוורר,...זה מספיק למי שאין ממה לשלם. זוג נעלים אחת לכל אחד, בטוח אנשים שראינו אוספים בארון, אחרים ,על מגף. בגדים, רק משווקים.גם חזיות ותחתונים. בילוים? הא! לילדים...אין קולנוע, פארקים, חוגים, מ-ס-י-ב-ו-ת! גם שם לא צריך להגיע, המתנה עולה פי 2 מארוחה בבית. רק למי שיכול לשלם, אינטרנט וקוולים, זה 400 שח לחודש, וזה צריך לספק הגדולים והקטנים של המשפחה, בנוסף, אתה יודע איפה הילדים. ובקשר למשכנתה! כל אחד חייב לשלם על הגג שלו?. גם משלא "עושה קופה" כל חודש, חייב לשלם לפחות 2000שח +-?זה מה שכל אחה יכול לשים במשכנתה.בלהתחשב שלא נעשה עברה כל שנה שנתים, שמתחזקים אותו לפי הכולת,ואם צריך להחליף בלתה ששברת, זה הבלתה שלך. בקיצור יש אנשים שחושבים שזה בושה לקצץ באוכל, לשלוח את הילדים עם בגדים מתוקנים, להורים כמה נורות מהקירות, לשטוף רצפות כל יומים.....למה לא? זה קיצוץ לא נורמלי! אנשים יודעים בדיוק מה לעשות, הם רק מתביישים להודות.אבל הם עושים בדיוק כמוני. וככה מצליחים לתחזק בית קטן, נקי, צנוע, עם ילדים חברותיים, בריאים, רכב ישן אך אמין, (כן, כן זה לא ריווחי...אך זה ה----לוקסוס שלנו אם לא עוברים את ה300שח בנזין עם ביטוח ותיקונים, זה כדי.) ךמה אני מספרת את כל זה? כי אנחנו,(אמא פלוס 2, אחרי תשלום לגג(משכנתה או שכרות, לפי החלתה של כל אחד, איפה לחיות)מסתדרים עם 3700שח. יש עובר.......אבל משלמים אותו עם התמריץ....או קרן השתלמות. זהו. אז אני עדין מחכה לטיפים: מאיפה לקצץ, אם אני רוצה עדין לחיות???

לעבור לאנלוגי

אנחנו מחוברים לכבלים, אבל לאנלוגי. זה יוצא לנו יותר זול, כי גם התקשרתי להוט, ואמרתי להם שהמחיר היה יקר ואני רוצה להתנתק. אז אחרי שחזרו אלי, הם הסכימו ל-129 ש"ח בחודש - שזה, תודו, יותר זול מלשלם 200 ש"ח לפחות (חבילה בסיסית עולה כך). כמו כן, התקשרתי גם לספקית האינטרנט, וביקשתי להתנתק..תנחשו מה? הם חזרו אלי עם הצעה הרבה יותר משתלמת. אז אם לא רוצים להתנתק, לפחות להרים מדי פעם טלפון, ולבקש ניתוק כי המתחרים יותר זולים. היום עם כל התחרות שישנה, החברות האלה לא נותנות לכם לעזוב, ומעדיפות לתת הנחה העיקר לשמור על הלקוחות.

janea

New member
כן כן לעזוב את הדיגיטלי......

אבל באנליגי לא נימצא תוכניות עכותיות כמו 8, N/GEOG. REAL.TV שזה ה...צפיה שלי .ו16 או 3 של הילדים שזה הבילוים שלהם.אז נשאר לי רק את ניסיון של הבלף. לבקש לסגור.....רק שלא יסכימו!

מיבת

New member
הרעיון..

הוא לחסוך כשאפשר ואם אפשר בכיף. מה שמעצבן זה למה אין תמיכה בשכבות חלשות באוכלוסיה, לא אלו שיש להם מחשב פנטיום 5 עם אינטרנט ומסך 43 פלסמה בסלון ובכל חדר ובבוקר הולכים לארומה.. אלו שחיים על 4 אלף שקל וצריכים להאכיל משפחה. אלו שבמקום לעזור בזמן נותנים להם לקרוס ולהתאבד אלו זקוקים לייעוץ לא מעמד כמו זה שהציגו.

janea

New member
נכון מאוד

לרגע חשבתי שאת מבזה אותי אבל יש לנו רק מחשב1 לטביזיה 1 ואף פעם לא שתינו בארמה,(שניכל להמשיך לשלם על המחשב) בצד שני, אם השכבה הבנונית+ לומדת לא לבזבז...אולי לא יזיפו במס, והכלכלה תתישר??? חלום.חלום.

למעלה