ביחד אבל בודדים

bluedeath

New member
ביחד אבל בודדים

אולי זו רק אני, אבל תחושת בדידות עוטפת אותי.
אני רגילה ללבד שלי גם כשאני ביחד.
גם כשיש הרבה חברים מסביב, רק כשאני לבד אני מרגישה את עצמי.
זה מוזר לי.. איך כולם תמיד מהווים לחברויות. זה מוזר לי כי אני לא מבינה איך לא חסרים להם כל אותם דברים שחסרים לי.
וקשה לי לשים את האצבע ולהגיד מה חסר. קשה לי להיפתח ולבטוח, בגלל זה הקיר חוסם את כולם.
גם אם מישהו רוצה להיות קרוב, זה לא רק עד שהוא משיג את מטרתו, או מוצא משהו אחר לרדוף אחריו.

זה שיש לך חבר, לא אומר שאתה שלם יותר(לא שאתה שלם בכלל).
זה שמישהו יודע מה עובר עליך, לא הופך את החוויה הנוראית לטובה יותר.
אולי כולנו חיים בקונספציה בנוגע לצורך הסוציאלי-חברתי שלנו.
כחלק מתרבות שמעודדת איבוד זהות אישית ואינדיבידואלית וכך גם חלק מעצמנו.

לא הרבה אנשים שרגילים לביחד מסוגלים אפילו לשניה להיות לבד. הם פוחדים מזה יותר מתער סכין הצמוד לצווארם.
מה הם ייעשו עם כל הלבד הזה? איך הם יעטפו את עצמם במסכות מפני דמותם שלהם?

אני לא יודעת מה עדיף, אני גם לא מנסה להגיע למסקנה.
אני רק יודעת שאני לבד שטוב לי, אני לבד שרע לי. ואני ביחד אבל לבד.

הקבUע

New member
צריך לדעת לעשות את ההבדל

זה נכון שכשאנחנו לבד, אנחנו מרגישים עצמינו. יש לנו את הדעות, ההשקפות והמחשבות שלנו. כשאנחנו עם אנשים אחרים, אנחנו מושפעים מהדעות, ההשקפות והמחשבות שלהם. אך אין זה אומר שאנחנו צריכים להתאים את עצמינו אליהם(!). נהפוך הוא, עלינו להישאר מי שאנו, דבקים בדברים בהם אנו מאמינים, אך גם להישאר סובלניים לאחרים. רק כך נוכל להנות מחברתם של אנשים אחרים.

אני לא יודע על איזו תרבות שמעודדת איבוד זהות אישית את מדברת, אבל זה דבר חמור מאוד. קונפורמיזם הוא מסוכן, וכל אדם צריך שיהיה לו את דרך החיים שהוא סיגל לעצמו, בין אם זה בלבוש, או בדיבור או בדעות פוליטיות.

דווקא הלבד, הוא אחד הדברים שמאפשרים לעצב ולשמר את כל מה שייחודי בנו. כשאנחנו לבד, אנחנו יכולים לשקוע אל תוך האמת הפנימית ואל צו המצפון שלנו, ולדעת מי אנחנו באמת.

bluedeath

New member
אני מסכימה איתך

בגלל זה יותר קל לפעמים להיות ביחד, ככה אנחנו נמנעים מלשקוע לאמת הפנימית שלנו ולדעת מי אנחנו באמת.
לדעת מי אנחנו באמת גורם להרבה אנשים לא לאהוב את מי שהם רואים במראה, אז הם מעדיפים לחקות את מי שהם רואים בסביבה.
ככה הם ביחד, אבל אף פעם לא ביחד רק עם עצמם. רוב האנשים בכלל לא מכירים בעצמם.

הבעיה היא שלפעמים העצמי שלי עולה על העצבים ואז אני מרגישה בדידות ורוצה לברוח לביחד, להימנע מהאמת הפנימית שלי. אבל הביחד מרגיש כלכך זר..

lower sky

New member
היי

אני מאוד רגילה להיות מוקפת בחברים.
יש לי בן זוג שאוהב אותי.
הצרות מתחילות כשאני שניה לבד עם עצמי או יותר גרוע, נמצאת במסגרת שבה אני מוקפת בהמון אנשים אבל לא נמצאת באינטרקציה עם אף אחד מהם. זה מסוג הרגעים שגורם לי לרצות להעלם.

למעלה