ביחד או לחוד

ביחד או לחוד ../images/Emo35.gif

באופן אישי, אני קוראת בפורומים של תפוז כבר הרבה מאוד זמן, ובמהלך הזמן הזה יצא שנחשפתי למגוון רחב של דיעות ועמדות בנושאים שונים. אחד הדיונים שנותר חקוק בזכרוני נגע בסוגיית המגורים עם בני הזוג לפני החתונה: אני חושבת שיהיה סביר לומר שכל מי שקורא כאן בפורום גורס שזה לא רעיון רע להתנסות במגורים עצמאיים מחוץ לבית ההורים לפני החתונה, אבל השאלה שלי היא האם חשוב לכם לגור עם בן/בת הזוג תקופה מסויימת לפני מיסוד הקשר, או שרק לאחריו ראוי שבני זוג יגורו תחת קורת גג אחת
בעיני זה תמיד נראה כמעט ברור מאליו: איך תדע שמתאים לך לחיות אם בן-אדם, אם לא ממש חיית איתו, לפחות זמן מה. אבל לאחר שיצא לי לשמוע שלל טיעוני נגד, החל מ - "זה מותיר חלק מהמסתורין וההתרגשות" ועד "קל יותר קודם לתפוס חתן, ואז אם זה לא עובד מקסימום מתגרשים", אני שואלת אתכם: עד כמה נראה לכם שחשוב וכדאי לגור עם בני הזוג לפני שמחליטים שזהו זה

gal-or

New member
אממ,

לדעתי עדיף לגור ביחד כי אז מכירים אחד את השני יותר טוב. עדי

איזו היא אהבה התלויה בדבר?

גם ספונג'ה/אמבטיה/ארוחת אחה"צ/סופשבוע/חופשה/טיול/מסע/ משותף עוזר להכיר אחד את השני יותר טוב. עניות דעתי בעד העדר שאלות כשזה מגיע לאהבה ונטית הלבבות מהסיבה שהכל הופך ברור מאליו...

Imperia

New member
מה זה קשור לתלות בדבר?

שני אנשים יכולים להיות אוהבים את מעל קצה הראש הקרח, ועדיין להיכשל כשלון חרוץ בחיים משותפים.

תראי ../images/Emo13.gif

את באמת רוצה להתחיל עם דוגמאות וסיפורים מהחיים? משני צידי המתרס תמצאי לא מעט.

לא הבנתי

לא הבנתי למה הכוונה "משני צדי המתרס": בהנחה שאין מגבלה חיצונית (כמו דת), אני לא מבינה למה לא לגור ביחד קודם? אם זה לא מסתדר - הרי שגם אחרי הנישואין זה לא היה מסתדר, אין שום "קסם" דווקא באירוע בו הבחורה לובשת לבן ומחליפים טבעות - ואז למה להתחתן? רק על מנת להתגרש אח"כ? אני לא אומרת שלא ייתכן שזוג לא גר יחד לפני החתונה ובכל זאת טוב להם, אני רק תוהה איזו סיבה יש מלהמנע מלגור יחד.

JustMeNow

New member
חשוב מאד!

אני בכלל לא מעניינת אותי חתונה. מבחינתי לחיות יחד זה יותר משמעותי. הרי אנשים מתגרשים גם אחרי 24 שעות- אז מה זה כבר חתונה? לנהל משק בית משותף זה כבר סיפור אחר. לומדים על הרגלי ניקיון וצרכנות של הבן-זוג וזה מה נקרא PRICELESS...נגיד אחד מהבני זוג בזבזן והשני קמצן? צריכים לראות אם תהיה פשרה או פיצוץ...

gam ani

New member
אלו שלא חיים יחד לפני החתונה

ימ, או מתוך תמימות שבבסיסה הנחה טיפשית מאוד שהאהבה תסדר את כל העניינים... לכל אלו שטענו כי "זה מותיר חלק מהמסתורין" צר לי לומר כי המסתורין נעלם כך או כך אחרי תקופה מסויימת. לא זה מה שיכול להחזיק מערכת יחסים. לפעמים לאנשים פשוט לא יוצא מכל מני נסיבות לא לחיות יחד לפני הנישואין, אבל כמו לכולם, יש להם סיכוי של חמישים אחוז שחייהם המשותפים יצליחו. נראה לי שכדאי לבדוק את הסיכוי הזה לפני שמפוצצים המון כסף על חתונה... חבל על העצבים של כולם.

gam ani

New member
סליחה, ההודעה התבלגנה לי...

כל ההערה למעלה כמובן לא מתייחסת לציבור הדתי, שם הם חיים לפי ערכים אחרים.

מיה ישי

New member
חשוב מאוד

לפי דעתי אם לא חיים ביחד קודם אז אח"כ הרבה יותר קשה לפרק אם זה לא מסתדר כי ברגע שנשואים יש כאילו קצת יותר מחויבות מאשר שרק חברים שגרים ביחד. אם זה הולך טוב ביחד יש מקום להתחתן ולהמשיך לחיות ביחד. וזה די תנאי מבחינתי לכל העיניין.

לא עניין של ראוי או לא ראוי

יש כאלה (מכל מיני סיבות וניתוחים פסיכולוגיים שלא ניכנס אליהם כרגע) שצריכים את השלב הזה, יש כאלה שלא. לדעתי, העניין הוא הרבה יותר התפיסה של עצם המגורים יחד מאשר המגורים השוטפים עצמם (שזה בעיני רק עוד משהו להתרגל אליו, ולא שאלה בכלל לגבי הקשר). תלוי באנשים וגם במצב.

Mיקי_

New member
כן כן ושוב פעם כן!!!

אני גר עכשיו עם החבר שלי, אני לא יודעת אם אי פעם נתחתן כי אני עוד צעיר והכל, אבל אני בחיים לא אתחתן עם מישהו אם לא גרתי איתו לפחות חצי שנה. אני ושי מכירים את המופרעויות אחד של השניה הרבה יותר טוב מאז שאנחנו גרים יחד, ואני לא אחלום להתחתן ען מישהו לפני שבדקתי איך אנחנו מסתדרים יחד כשותפים לדירה ולא רק כשותפים לחיים.

למעלה