ביטוחים ו"שרותי בריאות נוספים"

באמונה

New member
ביטוחים ו"שרותי בריאות נוספים"

מישהי יודעת אם הקופות מתכננות להוריד את הזכויות של הביטוחים המשלימים? במכבי אמרו לי שצריך בשביל זה אישור מיוחד ממשרד הבריאות והם לא יכולים להוריד סתם ככה... ולמה כתבו פה שאם החוק יעבור המשלימים יורידו את כל מה שאחרי ילד שני? יכול להיות שרק יגבילו את מס' הנסיונות או את מספר הילדים לארבעה או משהו כזה , אבל לבטל לגמרי? יש למישהי מידע מבוסס לגבי שינוי בכיוון הזה? אם יש מישהי שמקורבת להנהלה של אחת הקופות- אני אשמח. אולי כדאי במאבק להקדיש גם בתחום הזה ולדאוג שהקופות לא יקבלו ממשרד הבריאות את האישור לשנות את התנאים באופן קיצוני... צריך שבנות יפציצו את הקופות (כמובן לבקש לדבר עם הדרגים הגבוהים) בשאלות ובייחוד כאלו שמשלמות על המשלימים הרבה שנים... מודאגת ומחכה לתגובה.

אנחנו לא יודעים בוודאות מה תהיה

המדיניות של קופות החולים במידה והקיצוץ יקבל תוקף. אני מניחה שאם קופות החולים רק קצת ירצו לקצץ הן תדענה כיצד להשיג את האישור ממשרד הבריאות. אנחנו מניחים שאם החוק יעבור, הביטוח המשלים, שהיום מאפשר X ניסיונות לילד שלישי (מאחר שהמדינה מממנת שני ילדים), ישנה פאזה ויהפוך ל-X ניסיונות לילד שני, שהרי אי אפשר להביא לעולם את ילדך השלישי לפני שהבאת לעולם את השני
מעולם, אבל מעולם לא היה מימון לילד רביעי, אבל בהחלט יש מגבלה על מספר הניסיונות. אני לא מוצאת טעם להפציץ כעת את קופות החולים בשאלות, מאחר שעד שלא מתקבלת החלטת ממשלה, לקופות החולים אין ידיעה חד משמעית מה הן תעשנה, והן לא תהיינה מוכנות להתחייב על כלום. בואי נשמור את האנרגיות האלה ליום שאחרי, שכולנו תקווה שלא יגיע.

באמונה

New member
לפי מה שאני יודעת

היום יש היום מימון לילד רביעי,אין הגבלה על מספר ילדים אלא על מספר נסיונות לילד לפי כל קופה. פשוט צריך ביטוח משלים. לא? נכתב כתגובה על מה שכתבת: "מעולם, אבל מעולם לא היה מימון לילד רביעי, אבל בהחלט יש מגבלה על מספר הניסיונות." או שלא הבנתי נכון?

מרב-מכבי מגן זהב כן מממן ילד רביעי

ואני מצטטת מהאתר של מכבי, בתקציר הזכויות של מבוטחי מגן זהב: "הפריה חוץ גופית בבי"ח פרטי בהסכם מילד שלישי ואילך ללא הגבלה במספר הילדים (עד 7 טיפולים לכל ילד) - התחייבות + החזר של 50% מההשתתפות העצמית שנדרשת בבי"ח פרטי ועד לתקרה שנקבעה"

למעלה