ביטוחי בריאות בתקופה בה לא מועסקים.

רוני1258

New member
ביטוחי בריאות בתקופה בה לא מועסקים.

שלום לכל העוזרים,

מה באמת קורה אם מאבדים חס וחלילה את העבודה ואת מימון ביטוח הבריאות של המעסיק עקב כך ?

האם נופלים על תוכנית OBAMA CARE הגרועה כל עוד טרמפ לא מבטל אותה ?
או שממנים את הביטוח עצמאית ? (איך אפשר חעמוד בזה שלא עובדים.. ? )

בנוסף, מה עושה אדם שהגיע לגיל מבוגר וכבר לא ימצא תעסוקה ? האם הוא משלם את ביטוח הבריאות במלואו מכיסו ?

תודה.

חחח

"נופלים על תוכנית OBAMA CARE הגרועה כל עוד טרמפ לא מבטל אותה"
כנראה שהיא לא כל כך גרועה אם זו האופציה היחידה שלך. ואולי היא לא כל כך גרועה בכלל?

doronf65

New member
מנהל
אובמה קייר לא גרועה

ברוב המקומות היא עובדת יפה וגם לא יקרה.
חוץ מאובמהקייר יש לפעמים אופציה למדיקייד, תלוי במצבך, בסוג העבודה, ברמת ההכנסה ובמדינה.
&nbsp
יש גם קוברה, שאותה אתה יכול להפעיל למשך שנה. אבל היא תהיה לך יקרה מאוד כי אתה משלם גם את חלק המעביד.

Boston Guy

New member
במקרה הפרטי שלך - יש לך בעיה הרבה יותר חמורה מביטוח אם יקרה

כזה דבר.

נפתח ונגיד שבמצב ההגירתי הספציפי שלך - אתה יכול רק לחלום על לקבל "אובאמה קייר".
ניתן להגיד בביטחון די גדול שאם תאבד את מקום העבודה שלך בשנה-שנתיים הראשונות לשהולך בארה"ב - אתה תהיה "לא זכאי" להצטרף לתכנית הזו - ולהלן יוסבר מדוע.

נחלק את התרחיש לשלושה מצבים נפרדים:

1. התחלת הדרך. להבנתי אתה מתכנן לעשות את המעבר על סטטוס של ויזת L1 (ש- במאר מוסגר - עדיין לא קיימת).
כל זמן שאתה תהיה בסטטוס ההגירתי הזה - איבוד מקום העבודה גורם לכך שהסטטוס ההגירתי שלך מתבטל, ואתה (וכל מי שתלוי בך מבחינה הגירתית) חייב לעזוב את ארה"ב.
מייד.
ומכיוון שמדובר בויזה מסוג L - אתה לא יכול "למצוא מעביד אחר ולגרור אליו את הויזה", אתה לא יכול "להפוך לעצמאי" - אתה חייב לעזוב.

ולכן - בשלב הזה בתהליך ההגירה שלך, אין בכלל עניין של "המשך ביטוח רפואי" - כי אתה OUT OF STATUS, וככזה אינך זכאי להכנס לשום תכנית ממשלתית או ביטוח רפואי אמריקאי פרטי. למיטב ידיעתי, החברה היחידה שמבטחת שב"חים בארה"ב היא DAVID SHIELD, וזו בעצם חברה ישראלית.

2. נניח שיש שלב שני שבו המעביד הגיש עבורך בקשה לגרין קארד.
כלומר - הגעת לארה"ב על בסיס ויזת L1, והמעביד הסכים להיות הספונסור שלך לויזת הגירה והגיש עבורך בקשה לרשות ההגירה.
ואז המצב משתנה והוא מפטר אותך, או פושט רגל וסוגר את האופרצייה.
גם במצב הזה אתה בעיה, מכיוון שהגרין קארד שביקשו עבורך שייך לקטוגורייה שנקראת EB - שמעמעותה EMPLOYMENT BASED.
ואם המצב הוא שה EMPLOYMENT איננו - הבסיס לבקשת הגרין קארד מתאדה, ואתה באותה סיטואצייה של ויזת ה L1.
הכרתי אנשים שנקלעו למצב הזה, וזה מצב מאוד לא נעים.

אם תהליך הגרין קארד הגיע לשלב מתקדם מספיק, יש סיכוי להציל את התהליך. אבל זה ממש, אבל ממש לא טריוויאלי.

מבחינת ביטוח רפואי - בתלות בשלב של תהליך הגרין קארד, יש מצב שאתה לא תהיה OUT OF STATUS לתקופה כלשהיא (עד שרשות ההגירה תדחה את הבקשה לכרטיס בגלל איבוד העבודה).
אם זה המצב, יש סיכוי לכך שתהיה זכאי ל COBRA מטעם מקום העבודה שפיטר אותך (מה שאומר שאתה תצטרך לשלם מכיסך 100% מהפרמייה של ביטוח הבריאות שהמעביד סיפק. קוברה מאפשר לך "להמשיך" את הביטוח של באותם תנאי כיסוי שהיו לך מהמעסיק למשך עד 18 חודש).
האנשים שהכרתי שנפלו למצב הזה "פירפרו" במשך כמה חדשים והתעסקו בביצוע "שמיניות באוויר" כדי להציל את תהליך ההגירה שלהם. בחלק מהמקרים הצליחו, ובחלק - קיפלו העניינים וחזרו לישראל.

ולגבי השלב השלישי - השלב שבו אותו גרין קארד מיוחל כבר אושרף, ואז אתה מאבד מקום עבודה.
ובכן - הדבר האינטליגנטי היחיד שניתן להגיד על השלב הזה הוא שמבחינתך - זה לא יקרה לפני שנת 2019. יותר סביר - שנת 2020 וצפונה.
אנחנו נמצאים בסוף נובמבר 2017, ואין לך בידייך ויזת L עדיין. הדרך מכאן לגרין קארד עוד ארוכה עד מאוד.
ובהתחשב בכך שמי שעומד בראש הקנונייה האמריקאית כרגע שם לעצמו למטרה - בצורה הכי מוצהרת שאפשר - להרוס ולבטל את "אובאמה קייר",
הרי שכנראה שכשתגיע לנקודת "שלב 3" אתה תוכל רק לחלום שמישהו בארה"ב יתן לאדם מובטל את הכיסוי שתכנית כמו אובאמה-קייר נותנת.
סביר שהמצב יהיה גרוע פי כמה וכמה לאדם מובטל באותה נקודת זמן.

רוני1258

New member
תגובה.

תודה על התשובה המנומקת.

ההחלטה שלנו לעבור לארה"ב הינה בתנאי שאקבל ויזת L1A ובתנאי שהמעסיק יתחייב בחוזה להיות ספונסר ל GC , ללא זאת , אנו לא עושים את המהלך.

לפי מה שקראתי , תהליך GC לאוחז L1A יכול להימשך כשנה (מקצר משמעותית לעומת L1B ):
https://www.path2usa.com/l1a-vs-l1b-visa

מה שעדיין לא ברור מתשובתך, וזאת שאלה מסקרנות : תושב ארה"ב המגיע לגיל מבוגר ונפלט ממאגר העבודה , מהן האופציות הביטוחיות שלו ?
אובמה קייר כל עוד קיים ? או תשלום מלא של ביטוח בריאות מכיסו הפרטי ?

Boston Guy

New member
המידע שאתה קורא אינו עדכני וכנראה לא משקף את המציאות היום

כל הנושא של ויזות עבודה ושל ויזות הגירה משתנה לנו מול העיניים בשנה האחרונה - כל חודש אנחנו מקבלים אינפורמצייה על תקנות חדשות שרשות ההגירה מוציאה, ועל נהלים שמשתנים.

אנחנו לא עוסקים בדיון ערטילאי ותיאורטי להנאתינו, אלא במשהו שמבחינתך מוגדר כ"דיני נפשות" - נפשות של בני משפחתך ושלך.
במקומך, לא הייתי סומך על איזה אתר אינטרנט שנראה לי שמכוון לקהל יעד של אזרחים הודים, ועל מאמר מידע שאין לי מושג מתי נכתב - כאינדצייה לכמה זמן פרוצדורות לוקחות כיום.

במצב כמו שלך, הייתי מוצא את עורך הדין הכי מקצועי בענייני הגירה לארה"ב שאני יכול להרשות לעצמי, ושוכר אותו כדי שיבחן את הנושא - התפקיד, החברה, הרקע שלי וכיוצ"ב - כדי שייעץ לי ויתן לי את הערכתו לגבי הסיכויים.
אישית - הייתי גם שוכר אותו שינחה אותי וייעץ לי במהלך התהליך.

חשוב להבין:
1. תהליך של ויזת L1A לא בהכרח "חייב להצליח".
יש כאן בפורום דוגמאות לכך שתהליך כזה יכול להיכשל,
ודוגמאות לכך שתהליך כזה יכול לקחת חצי שנה ויותר, גם כשהוא מצליח.

2. תהליך בקשת AOS לגרין קארד מויזת L1A הוא ממש לא "אישור אוטומטי". בימינו אלה - ממש רחוק מזה. מה שאנחנו שומעים הוא שההגירה חופרת הרבה יותר עמוק היום בכל מקרה, ושהיום כבר לא מדלגים על שלבים בתהליך שפעם דילגו עליהם כמו "ראיון אישי למועמד".
הכי חשוב להבין שזה שאישרו ויזת L1A לתפקיד מסויים ממש לא אומר שיאשרו גרין קארד לאותו תפקיד, כי "נטל ההוכחה" לחשיבות התפקיד ולצורך בו הרבה יותר גדול בשלב הגרין קארד.

לשאלה שבסוף הודעתך:
אזרח אמריקאי "בגיל מבוגר" כנראה חי ועבד בארה"ב עשרות שנים לפני שנקלע למצב של "נפלט ממאגר העבודה".
הוא כנראה צבר מספיק שנות ותק בתשלומי ביטוח לאומי אמריקאי (5 שנות ותק לחלק מההטבות, 10 שנות ותק להטבות אחרות) כדי להיות זכאי לכל מני שרותים סוציאליים מהמדינה ומהממשלה הפדראלית.

אם הוא גם עבד מספיק זמן במקום עבודה ששילם עבורו "ביטוח אבטלה" - הוא יהיה זכאי לדמי אבטלה לתקופה מסויימת.
אם ב"גיל מבוגר" אתה מדבר על אדם שצבר את ותק התשלומים הנדרש לביטוח לאומי האמריקאי והוא מעל גיל 65 - הוא יהיה זכאי ל"ביטוח רפואי לקשישים" - MEDICARE.

אם הוא אזרח אמריקאי, צבר ותק ביטוח לאומי אבל כרגע מובטל וחי מתחת לקו העוני - הוא זכאי לביטוח רפואי מטעם "לשכת הסעד" (MEDICAID).

ואם הוא לא זכאי לא למדיקייר ולא למדיקאייד - כרגע יש לו את האופצייה של להרשם לתכנית ביטוח רפואי במסגרת "אובאמהקייר" שבה הפרמייה של הביטוח מסובסדת בהתחשב בהכנסתו העכשווית. וזה מה שהנשיא המקומי מנסה להרוג.
כדי שהאיש הזה - יאבד את היכולת לקבל ביטוח מסובסד, ויאלץ לחיות בלי ביטוח בכלל.

תיקון קטן

(אני לא עו"ד - אך כך נאמר לי בעבר)
ב L1A מדלגים על שלב ה PERM (כלומר אישור ה DOL). מקום העבודה לא צריך להוכיח שאין אמריקאי שיכול למלא את התפקיד, אלא מגיש עבורו ישר I-140. זה היתרון העיקרי של L1A על L1B.

ilanvag

New member
לא מדויק.

אין דבר כזה "ב-L1A מדלגים על שלב ה-PERM", זה פשוט ערבוב מושגים שלא קשורים זה בזה.
L1A היא בסך הכל ויזת עבודה. היא לא קשורה לגרין קארד, ולא מדלגים בה על כלום.

המסלולים להגשה לגרין קארד קרויים EB, ראשי תיבות של Employment Based, והנוהג הוא שאם מדובר ב-L1A "חזק", קרי האדם הוא אכן מנהל בינלאומי שיש לו כפופים, אחריות על שכירת אנשים ופיטורם, אחריות תקציבית, ועוד -- אזי יש מצב להגיש את אותו אדם במסלול EB1, אשר בו אכן מדלגים על שלב ה-PERM.

אבל, וזה אבל ענק שאני מכיר באופן אישי מסיפורים של חברים קרובים -- יש לשים לב שעצם העובדה שהצליחו להוציא לאדם L1A ולהעביר אותו כך לארה"ב, עדיין אין משמע שאפשר להגיש אותו במסלול EB1, שכן רמת ההוכחות הנדרשות בהגשה לגרין קארד היא גבוהה בהרבה מאשר בבקשה לוויזה. אני מכיר סיפור כזה ממש לאחרונה, בו עורכי הדין של החברה (חברת היי-טק ענקית ומאוד ידועה) ממש סירבו להגיש חבר על מסלול EB1, שכן הם סברו שהתפקיד שלו לא מספיק בשביל הקטגוריה הזו, והם רצו להגיש אותו על מסלול EB2 (בו כן צריך PERM, ולכן הוא יותר ארוך).

לסיכום, אפשר להגיש מישהו במסלול EB1 אך ורק אם הוא הגיע עם ויזת L1A (אי אפשר עם ויזת L1B); אבל עצם העובדה שלאדם יש ויזת L1A היא עדיין אינה מספיקה בשביל שיוכלו להגיש אותו במסלול EB1 הנ"ל. בנוסף, כפי שכתבת נכון -- מי שהגיע עם L1B, בכלל אין לו אפשרות לגשת במסלול EB1, ולכן בהכרח יהיה לו PERM (ומסלול גרין קארד ארוך יותר).

הנה העמוד באתר USCIS אשר מדבר על קטגוריית EB1, כאשר החלק הרלבנטי הוא זה העוסק ב-Multinational manager or executive:
https://www.uscis.gov/working-unite...yment-based-immigration-first-preference-eb-1

והנה מאמר אחד מני רבים שיש ברשת, העוסק בקריטריונים להגשת מועמד וקבלת גרין קארד במסלול EB1C, קרי מנהל בינלאומי:
http://www.wegreened.com/EB1C-Multinational-Executives-or-Managers

כל אחד יכול לקרוא בעצמו את הדרישות (הגבוהות...), ולראות האם הוא/היא אכן עונים להגדרות הללו ולמה שמבקשים שם, על מנת לזכות במסלול המקוצר ללא PERM. בעבר אולי היו "קיצורי דרך" וקצת החליקו מועמדים שלא בהכרח ענו לכל הדרישות הללו; כמו שאפשר לקרוא בעדכונים בפורומים מקצועיים ובבלוגים של עו"ד לענייני הגירה -- שאותם סיכם בוסטון גיא בקצרה -- אותם ימים עברו ואינם עוד. כיום, לא רק שרשויות ההגירה מקפידות על כל דבר, אלא שהם נוקטים בגישת בית שמאי, ומחמירים עם כל דבר... ולכן, סיכוי קלוש להצליח במסלול EB1 למי שאין לו L1A "חזק", ושהתפקיד שלו לא עונה על כל הדרישות... וגם למי שיש תיק חזק, עדיין יקראו לריאיון, ובסיכוי גבוה שימצצו לו את המיץ עד שהוא יראה גרין קארד.

רוני1258

New member
שאלה בנושא

תודה על העזרה.

אם אני עם L1A ומסרבים להגיש אותי עם EB1 אלא עם EB2,

עד כמה מאריך תהליך ה-PERM את תהליך ה GC ? האם מדובר על עיכוב של חודשים ספורים או שנים ?

תודה רבה.

oligomerization

New member
בשלב הAOS הוסיפו ראיון

כל מועמד בגרין קארד מבוסס עבודה עובר ראיון בשלב הAOS....הקיצר די תקעו את כל המערכת... זה משהו שהשתנה ממש לאחרונה... שווה לך לעכוב אחרי טרקרים ב trackitt.com - ההרגשה שלי שלא נראה עוד אנשים שקיבלו גרין קארד תוך שנה

למעלה