לא מדויק.
אין דבר כזה "ב-L1A מדלגים על שלב ה-PERM", זה פשוט ערבוב מושגים שלא קשורים זה בזה.
L1A היא בסך הכל ויזת עבודה. היא לא קשורה לגרין קארד, ולא מדלגים בה על כלום.
המסלולים להגשה לגרין קארד קרויים EB, ראשי תיבות של Employment Based, והנוהג הוא שאם מדובר ב-L1A "חזק", קרי האדם הוא אכן מנהל בינלאומי שיש לו כפופים, אחריות על שכירת אנשים ופיטורם, אחריות תקציבית, ועוד -- אזי יש מצב להגיש את אותו אדם במסלול EB1, אשר בו אכן מדלגים על שלב ה-PERM.
אבל, וזה אבל ענק שאני מכיר באופן אישי מסיפורים של חברים קרובים -- יש לשים לב שעצם העובדה שהצליחו להוציא לאדם L1A ולהעביר אותו כך לארה"ב, עדיין אין משמע שאפשר להגיש אותו במסלול EB1, שכן רמת ההוכחות הנדרשות בהגשה לגרין קארד היא גבוהה בהרבה מאשר בבקשה לוויזה. אני מכיר סיפור כזה ממש לאחרונה, בו עורכי הדין של החברה (חברת היי-טק ענקית ומאוד ידועה) ממש סירבו להגיש חבר על מסלול EB1, שכן הם סברו שהתפקיד שלו לא מספיק בשביל הקטגוריה הזו, והם רצו להגיש אותו על מסלול EB2 (בו כן צריך PERM, ולכן הוא יותר ארוך).
לסיכום, אפשר להגיש מישהו במסלול EB1 אך ורק אם הוא הגיע עם ויזת L1A (אי אפשר עם ויזת L1B); אבל עצם העובדה שלאדם יש ויזת L1A היא עדיין אינה מספיקה בשביל שיוכלו להגיש אותו במסלול EB1 הנ"ל. בנוסף, כפי שכתבת נכון -- מי שהגיע עם L1B, בכלל אין לו אפשרות לגשת במסלול EB1, ולכן בהכרח יהיה לו PERM (ומסלול גרין קארד ארוך יותר).
הנה העמוד באתר USCIS אשר מדבר על קטגוריית EB1, כאשר החלק הרלבנטי הוא זה העוסק ב-Multinational manager or executive:
https://www.uscis.gov/working-unite...yment-based-immigration-first-preference-eb-1
והנה מאמר אחד מני רבים שיש ברשת, העוסק בקריטריונים להגשת מועמד וקבלת גרין קארד במסלול EB1C, קרי מנהל בינלאומי:
http://www.wegreened.com/EB1C-Multinational-Executives-or-Managers
כל אחד יכול לקרוא בעצמו את הדרישות (הגבוהות...), ולראות האם הוא/היא אכן עונים להגדרות הללו ולמה שמבקשים שם, על מנת לזכות במסלול המקוצר ללא PERM. בעבר אולי היו "קיצורי דרך" וקצת החליקו מועמדים שלא בהכרח ענו לכל הדרישות הללו; כמו שאפשר לקרוא בעדכונים בפורומים מקצועיים ובבלוגים של עו"ד לענייני הגירה -- שאותם סיכם בוסטון גיא בקצרה -- אותם ימים עברו ואינם עוד. כיום, לא רק שרשויות ההגירה מקפידות על כל דבר, אלא שהם נוקטים בגישת בית שמאי, ומחמירים עם כל דבר... ולכן, סיכוי קלוש להצליח במסלול EB1 למי שאין לו L1A "חזק", ושהתפקיד שלו לא עונה על כל הדרישות... וגם למי שיש תיק חזק, עדיין יקראו לריאיון, ובסיכוי גבוה שימצצו לו את המיץ עד שהוא יראה גרין קארד.