ביטוחי בריאות לזוג

ביטוחי בריאות לזוג

רציתי לשאול האם הסכום הכולל החודשי לביטוח מחלות קשות ותאונות אישיות, כמו גם ביטוחי חיים המשלימים למיליון ש"ח (את הביטוחים שבפנסיה) בסכום הביטוח, לזוג צעיר (גילאי 29+33)- סכום של 600 ש"ח לזוג- הוא סכום גבוה. נראה לי פתאום מטורף להוציא כ"כ הרבה על ביטוח (ולא על חסכון!! זה סכום שאם היה נחסך היה מניב 70,000 ש"ח שנתי+ ריבית) ומצד שני הסוכן טוען שאלו המחירים וזה עוד זול.

דן סלס

New member
כמה לשלם על ביטוח?

1. ביטוח חיים צריך בסכום שייתן מענה לילדים ובן/ת זוג שישאר להם מספיק כסף להתפרנס באותה רמת חיים אם תלך לעולמך: דוגמא הוצאתם כל חודש 10,000 ש"ח ואתה ואשתך הרווחתם כל אחד 5,000 ש"ח ויש לכם שני ילדים בני שנה שתרצה לדאוג להם עד גיל 21 אז תזדקק לביטוח חיים שייתן שווה ערך של 4,000 ש"ח ל 20 שנה שזה 1,000,000 ש"ח. כמה עולה - תשווה. 2. ביטוח תאונות אישיות - מיותר - קנית ביטוח חיים למה צריך גם ביטוח תאונות?, אולי תקנה ביטוח אובדן כשר עבודה שנותן כסף בכל מקרה ולא רק בתאונה ? 3. אם יקרה לך משהו ואשתך תקבל 1,000,000 ש"ח ה 70,000 ש"ח ששילמת ב 10 שנים היו בדיוק נכונים וגם די זולים. 4. לגבי ביטוח מחלות קשות - קודם קנה ביטוח בריאות המכסה ניתוחים, השתלות ותרופות שלא בסל, המחלות הקשות עדיפות שניה. 5. אם תרצה שמישהו יענה לך על מחירים עליך לפרט: סכומים ביטוח, סוג ביטוח, ומעשן/לא מעשן . ממה שרשמת לא ברורים הכיסויים הביטוחיים. 6. בביטוח חיים תאונות ומחלות קשות אין הבדלים גדולים במחירים בין החברות. 7. שב עם סוכן ט ו ב שיסביר לך את כל הנ"ל - אל תקנה מבצעים (רק שקל ליום....) , תקנה את מה שאתה צריך ובצע עם סוכן טוב ניתוח צרכים וקביעת סדר עדיפיות, נראה שסדר העדיפויות שלך ברכישת ביטוח שגוי.

אז ככה

אני אישה. שנית, הביטוחים שרכשנו מכסים את כל האופציות הנ"ל, כולל עדיפות ראשונה ושנייה לדבריך ובסכומים הנ"ל- 1,000,000 ביטוח חיים (השלמה לביטוח חיים שבפנסיה- תקרא שוב את מה שרשמתי), 500,000 מחלות ותאונות. כבר ישבנו עם סוכן 3 פגישות שאורכן 4 שעות, אני חושבת שאי אפשר לומר שסתם קמתי ביום בהיר והחלטתי להתפרע. אני שואלת שאלה עקרונית- 600 ש"ח זה נחשב סכום גבוה לביטוחים שמכסים את מרבית האופציות עבור זוג צעיר?

ביטוח חיים

ביטוח חיים מורכב מרסקים כלומר פרמיית סיכון עבור כל סיכון שהעברתה לידי חברת הביטוח בעבור תשלום חודשי, עליו אתה מקבל החזר חודשי ממס הכנסה. כמו כן יש את המרכיב של החיסכון שהוא נועד למטרת קבלת קיצבה חודשית בגיל פרישה לפנסיה. כמו כן יש את מרכיב דמי הניהול בתוך החיסכון הוא העמלה שגובה חברת הביטוח בעבור ניהול הכספים שלך. עם כל שלושת המרכיבים אתה יכול לשנות בהתאם לדרישות. מקובל כי סך כל הביטוחים הפרטיים , שאתה עושה עבור למשפחתך , לא יעלו על 4% מתקציב המשפחה.

למעלה