ביטוח בריאות בחול

izzy g

New member
ביטוח בריאות בחול

אני סטודנט ישראלי שיוצא לטאיוואן בקיץ ללימודי תואר שני. רציתי לדעת באיזה ביטוח בריאות אתם משתמשים. מצאתי עד כה את DAVIDSHIELD שהוא אמנם המקיף ביותר ומיועד לישראלים המתגוררים בחו'ל אבל הוא גם היקר ביותר (130 דולרים לחודש). מלבדו הציעו לי כל מיני ביטוחי נסיעות. הסבירו שהחוק הטאיוואני דורש שכסטודנט אצטרך לקנות ביטוח מקומי (מאוד זול וגם מאוד בסיסי) ושמומלץ שיהיה ביטוח בריאות נוסף. אשמח לדעת במה אתם בחרתם. אם יש מישהו שמשתמש בחברה לא-ישראלית ומוכן לספר מה הפרוצדורה ומה העלויות אשמח לשמוע.

Benkok

New member
תלוי במדינת היעד...

לי למשל יש ביטוח של AIA. אני משלם 13 ומשהו אלף באהט לשנה וזה מכסה לי את כל הטיפולים הרפואיים, אישפוזים, ניתוחים, ביטוח חיים וכו'. המסלול שלי לא כולל ביקור פשוט אצל רופא, כי אני לא ממש צריך את זה (ב4 שנים האחרונות הייתי פעמיים אצל רופא וזה עלה לי ביחד אולי 2000 באהט - אני מוכן לשלם את זה במזומן אם אצטרך שוב...פוליסה שמכסה ביקורי רופא עולה עוד 500$ לשנה...לא חבל?) בקיצור, עדיף לדבר עם אנשים שכבר נמצאים בטאיוואן ולהתייעץ איתם לגבי הביטוח המקומי שהם משתמשים בו. חברות בינ"ל שאתה יכול לבדוק הם BUPA, AIA, AIG. אל תתקרב לדיוויד שילד. הם סתם יקרים והטיפול שלהם לא טוב (מנסיון של חברים, לי אישית לא היה כל נסיון איתם). בנוסף, זה טיפשי להיות מבוטח מהארץ אם אתה חי בחו"ל. זה כמו לגור בטייפה ולהסתובב עם סים כארד של סלקום...

Erap

New member
ביטוח בטאיוואן

אם אתה קונה ביטוח מהארץ, אתה יכול ללכת לכל סוכנות נסיעות ולהשיג ביטוח בזול. אני קניתי פוליסה של הראל בסוכנות הנסיעות דיזנהאוס, וזה עלה 1.5$ ליום. בעיקרון ביטוח שכזה מכסה מקרי חירום (בעיקר תאונות). הוא לא מכסה "סתם" התייעצות אצל רופא, החמרה של מצב קיים, טיפולי שיניים וכדומה - כאמור, ביטוח לשעת חירום בלבד. סוג כזה של ביטוח לדעתי הוא חובה. הצעתי היא לגשת למספר סוכנויות נסיעות ולהשוות בין הפוליסות השונות. כמו כן בדרך כלל אם אתה קונה כזאת פוליסה אצל סוכן נסיעות, היא תהיה יותר זולה מאשר לקנות אצל חברת הביטוח עצמה. בנוגע לטאיוואן, זו פעם ראשונה שאני שומע שסטודנט זר חייב להיות מבוטח בביטוח מקומי. מעניין לדעת שבטאיוואן (מעודכן ללפני 3.5 שנים) אם אתה רוצה להתייעץ עם רופא, התשלום לבית החולים נעשה אחרי ההתייעצות, בזמן שקונים את התרופות בבית-המרקחת! מה שאומר, שאם אתה לא רוצה לרכוש את התרופות, אתה יכול פשוט ללכת, כי אין ממש דרך לשלם על ההתייעצות בנפרד (או שאולי יש ופשוט לא הבנתי מהי בדיוק...) לסיום, גם אם אין לך ביטוח רפואי מקומי בטאיוואן, התייעצות ותרופות שם זולים באופן מפתיע - למעשה לא יותר יקרים מאשר בארץ.

eyalchina

New member
A couple more to check out

These are international plans similar to the BUPA that Benkok suggested: AXA PPP healthcare - runs out of the UK and covers any nationality outside its home country. http://www.axappphealthcare.co.uk/ Allianz Worldwide Care - the same as AXA. http://www.allianzworldwidecare.com You can get quotations and compare covers. They both are in the region of about 100 usd a month for in-patient treatments.

filination

New member
אפשר לשאול שאלה?

אני גם מאוד מעונין בלימודים מתקדמים בטיוואן? אפשר לצור איתך איך שהוא קשר שתסביר לי קצת איך הגעת למסלול הזה? אגב - מהשהות שלי בטיוואן, הביטוח בריאות שלהם שם הוא יחסית מתקדם. להבנתי המצומצמת, רוב המערביים שאני הכרתי שם הסתפקו בביטוח המקומי. זה לא מדינת עולם שלישי, זה מדינה מודרנית מתקדמת, לפעמים יותר מישראל. [email protected]

למעלה