ביטוח בריאות לתקופה הראשונית בארה״ב - תוצאות סקר ושאלה

neimarks

New member
ביטוח בריאות לתקופה הראשונית בארה״ב - תוצאות סקר ושאלה

אהלן לכולם.
תאריך המעבר מתקרב ואנחנו תרים אחר ביטוח רפואי עבור התקופה הראשונית בארה״ב. סקר שוק מצומצם העלה את התוצאות הבאות: עבור זוג פלוס ילד למשך חצי שנה - איי אי ג׳י 1900$ ללא השתתפות עצמית עד לתקרה של 1.5 מ׳ דולר, כלל 1350$ כולל השתתפות עצמית עד לתקרה של 2 מ׳ דולר, הפניקס 1040$ ללא השתתפות עצמית עד לתקרה של 5 מליון דולר!
מה אני מפספס פה? מה עלי לוודא בכיסוי הביטוחי? למה הפניקס ממש זולה בהשאווה לשאר?
ושאלה נוספת - אשתי והבן בעלי אזרחות אמריקאית ואני מגיע עם גרין קארד. האם זה לגיטימי עבורם לעשות ביטוח מהארץ לתקופת ההסתגלות הראשונית? ראיתי פה לא מזמן שמשהו כתב שלכל אזרח חייב להיות ביטוח אמריקאי.

תודה מראש

Open Enrollment

האם צפוי שיהיה לכם ביטוח מהעבודה?
אם לא, שימו לב שתקופת ה open enrollment לביטוחים הפרטיים הנה בין 1 בנובמבר ל 15 בדצמבר, לביטוח שיתחיל בינואר. אפשר לעשות את זה עוד מהארץ (כך אנחנו עשינו), ואז יש לכם ביטוח אמריקאי מהיום שאתם נוחתים.
אני לא יודע אם זה יותר יקר או יותר זול, אבל סביר מאד להניח שהביטוחים האלה טובים יותר למשפחה מאשר ביטוח נסיעות, שמטרתו העיקרית היא מקרי חירום.
מאחר ואתם מהגרים, תוכלו להצטרף לביטוחים הפרטיים גם יותר מאוחר, אבל בתקופת ה open enrollment, החוק אומר no questions asked - כלומר, החברה שתבחרו (מבין החברות המספקות ביטוחים במדינה שאליה אתם עוברים) חייבת לקבל אותכם, ללא כל התחשבות במצב הרפואי שלכם.

rainbow188

New member
חיסונים

הי, אנחנו עדיין על ביטוח נסיעות. (נכנסים לחודש שלישי) אזרחים, עוד לא סגורים על עצמינו לגבי ביטוח המשך. נכון, זה רק למקרי חירום. ממליצה לוודא שיש את כל החיסונים בארץ, כולל פוליו והצהבות ואבעבועות (הבוסטר) כבר לילדים בני חמש (בארץ הם מקבלים את זה רק בכיתה א). אפשר להשלים הכל כולל אבעבועות בטיפת חלב. לא חייבים אזרחים כלום אבל יש הנחה במיסים אם לוקחים ביטוח מחברה אמריקאית.

iralo

New member
אני ממש אשמח אם תוכל לפרט קצת

עוברים עוד שבוע וחצי בערך ועדיין לא נסגרנו על הענין הזה (גם זוג פלוס ילד)
עם איזו בקשה בעצם פנית לחברות הביטוח בארץ?
בדקת אופציות של ביטוח פרטי שם?
בכלל אשמח אם תוכל לפרט עוד קצת על המחקר שעשית בנושא

neimarks

New member
זה לא מחקר אלא סקר כפי שציינתי

הרמתי טלפון לאיי אי ג׳י, כלל, אשר עובדים עם קופת החולים שלי והפניקס.
ביקשתי וקיבלתי הצעת מחיר. כפי שציינתי, הפניקס זולים יותר (משמעותית) מכל השאר. יש לציין שהמחירים שציינתי הם לחבילה הבסיסית לא כולל הרחבות ולכן אני לא מבין איפה הקאץ׳ של הפניקס (אם יש) ולכן מבקש את עצת ההמונים

iralo

New member
הכוונה שלי הייתה יותר איזה סוג ביטוח אתה מבקש מהם

האם אמרת שאתה מהגר וצריך ביטוח לתקופה הראשונה או שפשוט ביקשת הצעה לביטוח ככל תייר?
כי ככל הידוע לי ביטוח תיירים יותר מוכוון לכך שבמידה ויקרה משהו הם ישאפו להמשך טיפול בארץ... אז תהיתי אם קיימת אופציה אחרת המוכוונת למצבי הגירה וכו׳

עוד תהיה שעולה לי בענין, זה איך לקבוע לכמה זמן לעשות ביטוח. הרי אם תקבל ביטוח מהעבודה, הביטוח שתעשה לפני הנסיעה יהפוך בעצם למיותר - מה עושים במקרה כזה? ניתן לבטל או שנאלצים לבלוע את הצפרדע ולהמשיך לשלם עד שנגמר?

למיטב זכרוני זאת לא ההודעה הראשונה שלך בנושא, אז הנחתי שבטח יצא לך להתעמק בענין יותר ממני ולכן תהיתי אם אולי תוכל לתת לי קצת כיוון לגבי מה בכלל לשקול (ועל הדרך גם הקפצתי לך את השאלה וסימנתי לעצמי את השרשור כך שיקפיץ לי התראות)

למעלה