ביטוח בריאות מקומי

PeteSampras

New member
ביטוח בריאות מקומי

השנה המעסיק מחליף חב' ביטוח מ-UnitedHealthcare ל-Cigna.
צפי התשלום החודשי למשפחה יעמוד על 1000$ עד 1300$.
כרגע, השתתפות המעסיק תהיה קבועה ויחסית נמוכה.
האם ריאלי למצוא ביטוח זול יותר באופן פרטי?

נ.ב. רצ"ב קובץ עם המספרים מהצעת המעסיק.

ilanvag

New member
הקובץ שהעלית כולל 3 תוכניות שונות. לאיזו אתה מכוון?

בנוסף, הזכר לנו בבקשה קצת פרטים -- יש ילדים? כמה?
&nbsp
ובאיזה אזור אתם גרים?
&nbsp
בגדול, התנאים שמציע המעסיק הזה הם מחורבנים לעילא -- בערך 20% שמכסה המעסיק ו-80% מכיסו של העובד, שזה בדיוק ההיפך מהסטנדרט שאני מכיר. חרא של מעסיק, אני הייתי מחפש להחליף מעסיק, בלי לחשוב פעמיים -- ומאוד מפתיע אותי שזו חברת ייעוץ בתחום ה-IT, שמציעה תנאים כה מחפירים.
&nbsp
הלאה, התנאים של התוכניות עצמן לא מדהימים. תוכנית OAP Premium נראית הכי טובה, אבל היא תעלה לך 1300 דולר מהכיס בחודש עבור התוכנית עצמה.
&nbsp
ריאלית, לא מאמין שתצליח למצוא ביטוח פרטי יותר בזול, עם תנאים דומים. אבל נסה לחפש -- מה יש לך להפסיד?

Boston Guy

New member
מכבסת מילים. המעביד הזה הוא קבלן גולגלות מזן "הראיס המצוי".

"חברת ייעוץ בתחום ה IT" במקרה הזה הוא שם מכובס ל"קבלן גולגלות".
בערך 90% מכח העבודה שה"ראיס" הזה מוכר ללקוחותיו מיובא מהודו.
בסיס הנתונים של רשות ההגירה מראה שכל שנה בעשור האחרון הם מצליחים לייבא 40-50 גולגלות, שרובן מקבלות משכורת מוצהרת של 70-80 אלף לשנה.

ilanvag

New member
אוקיי, תודה, לא ידעתי

אני עובד עם כמה חברות "קטנות" שבהגדרה שלהן הן גם חברות ייעוץ לתחום ה-IT -- אקסנצ'ר, דלויט, היטאצ'י קונסלטינג, ועוד כמה כאלה.
&nbsp
לא מכיר את החברה הזו, חשבתי שהיא באותה קטגוריה.

PeteSampras

New member
הכל נכון. ישלך רעיונות כיצד להילחם עם הקבלן?

עדיין לא מצאתי מעסיק שיציע תנאים טובים יותר (משמעותית) מהקבלן. נראה שכל עוד ארה"ב מאפשרת ייבוא של כח עבודה זול מהודו, קשה מאוד להתמודד איתם. כמובן, זה לא נוגע לראשי צוותים בכירים ומעלה.

ישראלים רבים (שמחזיקים משרות עם ביטוח מנהלים וקרן השתלמות, רכב ולעיתים בונוסים) מתפתים להצעות relocation ולאחר כמה חודשים "בשטח" מגלים שבפועל הפער הכולל (של הוצאות מחיה, בריאות, השכלה - ולעיתים בן/בת זוג לא עובד/ת), לא תמיד ובהכרח לטובת אמריקה.

למעלה