ביטוח בריאות - שאלה

Alfa156 GTA

New member
ביטוח בריאות - שאלה

היי,

שאלה קטנה,
משום מה היה לי בראש (אופטימי משהו) שמי שמתקבל לאוניברטיסה במימון מלא (J1 וJ2 לבן זוג) גם יהיה מבוטח על חשבון האוניברסיטה, עכשיו אני מבין שזה לא בדיוק ככה :)

אז רק מוודא - מי שמקבל את הJ2 בדרך כלל ישלם לבד את הביטוח?
אם התשובה היא כן - האם מחיר של 2850$ לשנה עבור Athena Plus תוכנית של האוניברסיטה זה ביטוח שנחשב טוב? סביר?

https://www.aetnastudenthealth.com/..._Plus_500499-912071-900649_1516.FORMATTED.pdf

האם יש לי אופציות אחרות לבטח את עצמי במחיר אחר ?

ועוד שאלה - אני מנחש שאותו הכנל תופס גם כשיש ביטוח מהמעסיק בהייטק - והבן / בת זוג משלמים על התוספת שלהם, האם יש מצב שבו כל אחד מבני הזוג ישאר בביטוח שלו ? (כאמור אחד מבני הזוג מבוטח מהאוניברסיטה והשני מהמעסיק) ?

תודה !

John the Savage

New member
בדרך כלל מי שמתקבל במימון מלא של האוניברסיטה

האוניברסיטה גם משלמת את ביטוח הבריאות שלו באופן אישי. לפחות ברמת כיסוי בסיסית. ככה זה לפחות בתוכניות לדוקטורט שאני מכיר. ואכן, בדרך כלל ה-J2 צריך לשלם בכדי להוסיף אותו/אותה לביטוח.

סכום של 2850 דולר לשנה זה ממש ממש זול יחסית לביטוחים בכל מקום אחר. סתם בשביל קנה מידה, הביטוח שלי מטעם העבודה עולה כ-20 אלף דולר לשנה לזוג פלוס ילדה (כולל השתתפות של העבודה. מקום העבודה מכסה 80%) ונותן תנאים פחות טובים.

וכן, אין שום בעיה שבן זוג אחד יבוטח על דרך העבודה והשני דרך האוניברסיטה.

Alfa156 GTA

New member
תודה רבה ! זה עונה לי על השאלות בגדול.

וטוב לדעת שהביטוח שלהם עוד נחשב זול - השאלה היא האם הוא טוב מספיק :)
דבר נוסף האם אפשר להתחיל ביטוח במקום אחד ולבטל (כאשר יהיה לי מהמעסיק ביטוח) דהיינו לא לשלם / לסגור שנה מראש?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

guy56782

New member
תשאל את האוניברסיטה

בדרכ יש נסיבות שבהן מותר לפרוש באמצע השנה, ואחת מהן זה שינוי תעסוקה.

אם בן/בת זוגך מחפשת עבודה, והביטוח דרך האוניברסיטה הוא ״זמני״ עבורה, אתם יכולים למצוא ביטוח זול (ודפוק) לכמה חודשים (יש ביטוחים שמיועדים ל J2 שעומדים בתנאי הויזה ומאוד זולים, פחות מ 2 דולר ליום). זה לא מומלץ לטווח ארוך.

עוד משהו שכדאי לך לברר הוא האם במידה ואתה פורש מהביטוח של האוניברסיטה, הם יתנו לך כסף במקום. אני יודע שיש אוניברסיטאות שעושות את זה, ויתכן שישתלם לך לעבור לביטוח של בן הזוג. אני עברתי לביטוח של אשתי כשהיא התחילה לעבוד.

למעלה