ביטוח בריאות

שירית01

New member
ביטוח בריאות

שלום לכם, רציתי לקבל מידע בנוגע לביטוחי הבריאות בארה"ב. איך פועלת השיטה שם (האם כמו קופות החולים בארץ)? איזה חברות ביטוח/קופות חולים קיימות, ואיזה נחשבות להכי אמינות, טובות, ומקיפות.והאם יש הבדל אם התשלום נעשה דרך מקום העבודה או לא (במידה ואני לא עובדת מהתחלת השהות שלי). ראיתי פה באחד השרשורים קישור לאתר של דייויד שילדס, אבל יש שם נושאים שאינם מכוסים מהתחלת ההצטרפות, כמו נושאים של בדיקות הריון ולידה. האם ידוע לכם מי כן מבטח נושאים אלו מהתחלה ומה הנורמה לגבי סוג זה של ביטוח. כמו-כן מה העלויות הממוצעות לתשלומי הבריאות. סליחה על האורך, אני פשוט ירוקה לגמרי בנושא, ואודה על כל תגובה שתתקבל. ביי בינתיים.

נושא ביטוח הבריאות בארה"ב

הוא נושא מורכב ונושא למאמר מקיף בפני עצמו. השיטה הבסיסית שונה מאוד מהשיטה בישראל, והיא מבוססת ברובה על ספקי בריאות פרטיים. כל מה שלא פרטי פחות או יותר ממומן ע"י המדינה אך מיועד אך ורק לבעלי קצבאות בריאות של המדינה, כלומר רק לאזרחי ארה"ב הזכאים. אני יוצאת מנקודת הנחה שאין לכם אזרחות אמריקאית. קיים מספר עצום של חברות ביטוח גדולות העוסקות במתן שירותי בריאות. כמובן שלא נוכל להמליץ לך בלי לדעת באיזה איזור מדובר, כיוון שזה משתנה מאוד מאיזור לאיזור. התכניות השונות אף הן מגוונות ביותר וחשוב מאוד להבין את כללי התכנית. מרבית חברות הביטוח יתנו (מלשון תנאי) טיפול בנושאים מסויימים בתקופת המתנה מסויימת, דוגמת מה שהזכרת לגבי דייויד שילד בנושא הריון - תקופת המתנה של שנה. חברות מסויימות לא יבטחו חולי סרטן למשל עבור טיפולים במחלת הסרטן, או שיגבו תשלומי פרמיות גבוהים מאוד. חברות הביטוח אינן חייבות לבטח אף אחד, והן עושות זאת על פי בדיקה רפואית מקדימה, אלא אם כן התכנית היא במסגרת מעסיק או לימודים, במקרים האלה המעסיק או האוניברסיטה בנו תכנית ביחד עם חברת הביטוח וכעובדת/תלמידה שלהם את זכאית להשתתף בתכנית. ניתן כמובן לעשות את הביטוח באופן פרטי או דרך מעסיק. באופן עקרוני, המעסיק לא חייב להשתתף בתשלומים, ובכלל לא חייב להציע לך ביטוח בריאות. מעסיקים מסויימים מציעים ביטוח בריאות מיידי לכל העובדים, חלקם מציעים ביטוח לאחר 3 או 6 חודשים, שנה, או מה שבא להם. מעסיקים מסויימים משתתפים בתשלומי הביטוח, מה שעושה את זה זול בהרבה להשתתף בתכניות שלהם, ומעסיקים אחרים לא משתתפים. מעסיקים גדולים לרוב מצליחים לבנות תכנית טובה, מקיפה ומשתלמת לעובדיהם מול חברת הביטוח, ומעסיקים קטנים פחות וכו´. ויזות שהייה מסויימות בארה"ב מחייבות את נושאיהן להיות מכוסים בביטוח בריאות במשך כל תקופת שהייתם. אני יודעת שיש אפשרות לעשות ביטוח בריאות אמריקאי בישראל, לפני הנסיעה, לתקופות מוגבלות. אני לא יודעת פרטים אבל שווה לבדוק את הנושא, וכמובן לבדוק את הלוגיסטיקה - ספקי שירותי הבריאות לפעמים ישלחו את החשבון ישר לחברת הביטוח ולפעמים תצטרכי לשלם בעת הטיפול ולאחר מכן להגיש תביעה לחברת הביטוח בעצמך. ביטוחים מסויימים דורשים ממך להשתמש בשירותיהם של ספקים המשתפים איתם פעולה ("רשת ספקים") ואת צריכה לבדוק אם יש ספקים כאלה באיזור מגורייך. ביטוחים כאלה לפעמים לא יכסו כלל טיפולים במסגרת ספק שאינו כלול ברשת הספקים, או שרמת הכיסוי (ההחזר) תהיה נמוכה בהרבה. עוד כמה נקודות למחשבה הן גובה הכיסוי הביטוחי באחוזים (על פי תחומים/טיפולים), גובה ההשתתפות העצמית לכל סוג טיפול, גובה תשלומי הפרמיות, אילו סוגי שירותים כולל הביטוח (למשל, ניתוחים? הטסה רפואית? מחלות מסויימות או תרופות מסויימות שלא מכוסות? וכו´), מקסימום כיסוי שנתי ומקסימום כיסוי לחיי מבוטח (למשל, חברת הביטוח יכולה לקבוע מקסימום שנתי של אלף דולר לטיפולי דיאליזה... ומקסימום של מיליון דולר לחיי מבוטח לכיסוי כל השירותים) וכו´. כמו שציינתי למעלה, הנושא מורכב מאוד וקשה מאוד לענות על רגל אחת אבל אני מקווה שהצלחתי לסייע קצת. בנושא של תשלומים הייתי מציעה לבדוק עם דייויד שילד, ככל הזכור לי זה הולך לפי גילאים ונשים/גברים משלמים סכומים שונים. מנסיוני האישי התשלומים (פרטיים, לא דרך מעסיק) נעים בין 100 ל-300 דולר לחודש לאדם.

שירית01

New member
ביטוח הבריאות בארה"ב

המון תודה על התשובה המהירה והמקיפה. האיזור אליו אני עוברת הוא מנהטן\ניו גרסי, אם ידועים לך פרטים בנוגע לאיזורים אלה(כגון שמות של חברות ביטוח), זה יעזור לי מאוד. שוב, המון תודה על העזרה
שירית01

כמה אפשרויות

באופן אישי הייתי בהחלט ממליצה לעשות ביטוח בישראל או לעשות אותו דרך דייויד שילד במידה ואת מגיעה ללא מעסיק... אחת התכניות הנפוצות במדינת ניו יורק (ובכלל) היא BlueCross BlueShield. את יכולה לבדוק את האתר. עוד תכנית שאני מכירה היא United Healthcare. כמו כן כדאי לבקר באתר של eHealthInsurance ושם אפשר לבדוק תכניות שונות על פי איזור.

למעלה