ביטוח בריאות

longweekend

New member
ביטוח בריאות

נראה לי שעשיתי טעות. לפני כשנה עשיתי ביטוח בריאות בחברת הראל ובחרתי במסלול משלים שב"ן. (ניסיתי לחסוך קצת כסף בזמנו) כיום רציתי לעבור למסלול ללא תלות בשב"ן אך הסבירו לי שצריך חיתום רפואי מחדש. מכיוון ויש שינוי בריאותי (קטן מאוד) רציתי לעבור ללא חיתום, כי המעבר סך הכל באותה החברה והבעיות הרפואיות לא חריגות ולא קשות. 1. האם יש דרך לעבור ללא חיתום? 2. אם אני יבטל את השב"ן (בעצמי) הם חייבים להעביר אותי לפוליסה מלאה בלי חיתום ? 3. אחת הידידות שלי עברה הפלה (בחיסיון רפואי) לפני כחצי שנה. עכשיו היא מתענינת לגבי ביטוח, אבל לא רוצה להצהיר על ההפלה מכיוון והיא לא הייתה נשואה. האם חובה להצהיר על ההפלה? (כרגע הכל תקין. היא עברה את כל הבדיקות ונראה כי אין סיבוכים או פגיעה עתידית)

דן סלס

New member
תשובות

1+2. יש דרך לעבור ללא חיתום - בפוליסה שלך כתוב: הופסקה ו/או בוטלה ו/או תמה חברותו של המבוטח ו/או זכאותו בשב"ן מסיבה כלשהי (להלן: "הפסקת השב"ן"), יהא המבוטח רשאי לבקש בתוך 60 יום מיום הפסקת השב"ן, להצטרף לביטוח לכיסוי מורחב לניתוחים שלא יפחת בהיקפו מתנאי הכיסוי המורחב לניתוחים הנהוג בחברה במועד תחילת ביטוח זה הנקוב בדף פרטי הביטוח המצורף, עם הגשת בקשה בכתב, תשלום דמי ביטוח מלאים כנהוג בחברה באותה עת ובאישור החברה. במקרה זה, יהיה המבוטח זכאי לברות ביטוח שמשמעותה הצטרפות ללא כל תקופת אכשרה ולא תידרש הצהרת בריאות חדשה. תחילת הביטוח לכיסוי מורחב לניתוחים תהא למפרע על פי מועד הפסקת השב"ן. כלומר עליך לבטל את השב"ן כדי לעבור לביטוח שאינו משלים שב"ן, כך בחשבון שתשאר ללא שב"ן ואם תחדשו תהיה לך אכשרה. לגבי הגברת עם ההפלה - עליה לציין זאת - אחרת יפגע הכיסוי הביטוחי שהיא קונה, מזכירך כי כל הנוגעים בדבר סוכנים וחברת הביטוח מחוייבים לסודיות מלאה מול הלקוחה - שתשב עם סוכן שאמין עליה או לחליפין סוכן זר לחלוטין ותמלא הצהרה אמיתית.

ביטוח משלים לשב"ן

ביטוח בריאות משלים לשב"ן הוא ביטוח בריאות מעולה שמומלץ לעשות , הוא מכסה את מה שהשב"ן אינו מכסה והוא תלוי בקיום ביטוח שב"ן לכן התעריף שלו זול יותר. בביטוח פרטי לא תלוי בשב"ן , אותו אתה מעוניין לעשות ישנם הרבה כיסויים שמצויים גם בשב"ן. ביטוח בריאות זה מותנה בכך שיהיה ברשותך ביטוח שב"ן ובמידה ותבטלו אתה תהיה במצב של אי כיסוי ביטוחי , כלומר לא תהיה מכוסה עיי' ביטוח הבריאות הפרטי! בכול מקרה במידה וישנה הרעה במצב בריאותך, לא מומלץ לשנות את מסלול הביטוח , גם אם יש אפשרות , שתעשה זאת ללא חיתום. בביטוח בריאות וביטוח חיים בפרט יש חובה להצהיר הצהרה מלאה וכנה על כל בעיות הבריאותיות, שכן במידה ולא תצהיר אמת בהצהרה, חברת הביטוח יכולה ויש לה זכות מוקנת בחוק להתנער מכל תביעה עתידית לתגמולי ביטוח בעבור אירוע בטוחי, גם אם הוא לא קשור לניתוח ההפלה וזאת בגלל שלא מילאה הצהרה כנה ! חברת הביטוח תעלה בקלות על ההפלה שביצעה בגלל שבהצעה שממלאים לבקשה לביטוח בריאות או כל ביטוח חיים אחר ממלאים הצהרה על ביטול חיסיון בריאותי, כלומר הצהרה זו מאפשרת לחברת הביטוח לקבל מידע רפואי רטרואקטיבי מיכל מוסדות הבריאות בארץ והיא עושה זאת בעת הגשת בקשה לתביעה ביטוחית, בקרות מקרה ביטוח!

למעלה