ביטוח חבילות

vitaly101

New member
ביטוח חבילות

שלום לכולם, אני רוצה לשלוח יצירת אמנות שעשיתי בדואר, ורציתי לשאול אם כדאי לבטח אותה? הענייו הוא שהיא שוקלת כ - 17 ק"ג (כולל קופסא), והביטוח יחסית יקר, כ - 700-800 ש"ח, כאשר המשלוח עצמו (בים) הוא כ - 170 ש"ח. האם מישהו יודע אם החבילות יכולות ללכת לאיבוד בקלות? (במישלוח ים) תודה!

predoc

New member
תסלחי לי על השאלה ...אבל בכל זאת

מבלי לזלזל בעבודות אומנות וכמובן לא בעבודת אומנות שאת יצרת עדיין הרי לכל דבר יש ערך. ואני מדבר במקרה הזה על ערך כספי גרידה( נניח שרשרת זהב - המחיר הגולמי של הזהב פלוס שעות עבודה - לא בהכרח כולל פרסטיז ופקטורים נוספים ) ולא ערך סנטימנטלי או ערך אחר. אם העבודה תלך לאיבוד האם יש סכום כסף שבוא תוכלי לקנות שוב עבודה כזאת ? או שתצטרכי להכין יצירה מחדש. האם תהליך היצור יקר ? למרות שלמצור הסופי נניח שאין ערך בשוק החופשי.( שימוש בחומרים מיוחדים נדירים שאין להם ערך משל עצמם ) מה יועיל לך ביטוח ? עצם הביטוח לא מעניק לך איזה ביטחון שהמוצר ילך לאיבוד בסיכוי נמוך יותר. זה לא שמוצרים מבוטחים הם שמים בתא מיוחד. זה רק אומר שתקבלי פיצוי כספי מסויים במקרה שנשוא הביטוח יאבד. ביטוח של 750 ש"ח....צריך להיות למשהו ששווה 7500 ש"ח ומעלה ( פקטור 10) ואפילו יותר מזה..._פקטור 30 או 40 כלומר מתקרב ל 40,000 ש"ח. לא סוכן ביטוח ולא שמאי ! רק מציג את הסכום שאני הייתי מסכים לשלם על ביטוח מוצר. על סמך ביטוחים בתחומים שונים שמכיר. מקווה שעניתי לך לשאלה בדרך עקיפה

vitaly101

New member
ערך כספי גרידה הוא בסביבות האלף שקל,

פשוט חשבתי שחבל שילך לאיבוד כי השקעתי הרבה שעות עבודה (דרך אגב אני זכר :), אז לפחות שאקבל פיצוי... אבל אתה (את?) צודק, זה לא יעזור לי לבנות הכל מחדש. פשוט רציתי לדעת אם זה נפוץ שחבילות גדולות וכבדות הולכות לאיבוד. תודה על התגובה! ויטאלי

predoc

New member
מתנצל על הטעות המרה

מבקש את סליחתך על הדיסגרפיה הקלה שלי

למעלה