ביטוח חובה לסגוויי
הגדרת "רכב מנועי" או "רכב" בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (אליו מפנה הפקדה לביטוח רכב מנועי שקובעת את חובת עריכת הביטוח) הינה - "רכב הנע בכוח מיכני על פני הקרקע ועיקר יעודו לשמש לתחבורה יבשתית, לרבות רכבת, טרקטור, מכונה ניידת הכשירה לנוע בכוח מיכני בכביש ורכב נגרר או נתמך על ידי רכב מנועי, ולמעט כסא גלגלים, עגלת נכים ומדרגות נכות". בתי המשפט התחבטו רבות בקשר לשאלה מהו רכב מנועי לפי הגדרה זו (האם מנוף על גלגלים הוא רכב מנועי, ביובית וכיו"ב). הפרמטרים שנקבעו בפסיקה מתייחסים לאופי הרכב/מכונה ובעיקר לשאלת מהירות הנסיעה אליה מסוגל הכלי להגיע. בית המשפט העליון קבע שלאור החוק הקובע שלמכונה ניידת שאינה מסוגלת לנוע במהירות של למעלה מ-30 קמ"ש אסור לנסוע על הכביש (אלא לחצייה) הרי שאם המכונה מסוגלת לעבור מהירות של 30 קמ"ש היא תיחשב רכב מנועי. לטעמי הסגווי הוא כלי רכב מנועי שחייבים לבטחו בביטוח חובה ולהתגונן מפני האפשרות שייגרם למשתמש או לצד שלישי נזק גוף בשל השימוש בו. אני משוכנע שמי שמוכר את המכשיר הזה יטען שמדובר בכלי שאינו כשיר לנוע על הכביש (ולכן אינו "רכב מנועי" ואינו חייב בביטוח) אבל ממה שאני זוכר זה כלי שמסוגל להגיע למהירות של 30 קמ"ש בערך (אני לא משוכנע) וכן נע בפועל על הכבישים ויש סיכון שאם תהיה תאונה בית המשפט יקבע שמדובר ברכב מנועי החייב ביטוח. אני הייתי רוכש ביטוח חובה. בהצלחה. אלי