ביטוח חיים

darvl

New member
ביטוח חיים

לקחנו משכנתא 3 אחים בגילאים 49 עד 53 ואנחנו לקראת סגירתה . אך כעת נודע לנו כי ביטוח החיים מטעם הבנק ( חברת ב) עלול להגיע כאנשים בריאים ל- 800 ש"ח . סכום זה ממש משנה את התמונה ולא ידענו עליו לפני כן ולכן אני שואל : למה כל אחד מהאחים צריך לבטח את חייו בנפרד ובמלוא הסכום כ 1 מיליון שקל , למה לא ניתן לעשות ביטוחים חלקים שבמצטבר יהיו נניח 1.5 מגובה ההלוואה ?. האם בהביטוחים האישיים כיום הפרמייה יוקרדת עם השנים בגין הקטנת הפרמייה? אם לא נמצא ביטוח הרי הצעת המשכנתא יכולה להתיישן והריביות הרי מתוכננות לעלות יצא כי מועד ההצעה יחלוף האם חובת הבנק לשמר ריביות אילו בדחיית ההליך עד להשלמת ביטוח החיים ? בתודה
 
תשובה

ממש בימים אלה מתממשת מהפכה בתחום כאשר הבנקים לא ימכרו ישירות ביטוחים והביטוח לא יהיה אוטומטי כחלק מהמסכים שמתלווים למשכנתא. לבנקים יהיו אמנם סוכניות ביטוח בבעלותם אבל לפקיד המשכנתאות אסור יהיה לשווק לו את הביטוח והוא רק יפנה אותו לעמדת טלפון/מסך/מדפסת עצמאית שבאמצעותה הוא יוכל לדבר עם הסוכנות ולקבל הצעה בכתב. ואז להסכים להצעה או לבחון הצעות אחרות בשוק ולבטח עצמאית. במקביל יבוטל הביטוח הקבוצתי שמשמעותו היתה פרמיה אחידה לכל הלווים. התוצאה היא שהשוק ייפתח לתחרות והבנקים יציעו הצעות יותר אטרקטיביות כאשר הגדולים אף יעמידו ללקוח הצעות ממספר חברות ביטוח, כולל הבדלים לפי גיל,מעשן/לא מעשן וכד' בגילאים שהזכרת הפרמיה עלולה דוקא לגדול. לעניין ביטוח כל הלווים, למיטב ידיעתי רוב הבנקים (אולי כולם) דורשים ביטוח של כולם ועל כל הסכום . תנסה להתמקח על זה, אני לא בטוח שתצליח.
 

darvl

New member
האם אכן ?

הבנק מקבל במצב החדש פוליסות מחברות חיצוניות ? . מה ניתן לומר לבנק בכיד שלא יוביל לביווח מלא מכל משתתף בפוליסה ? ומה אם קיימים בעיות בריאות האם בהבנק יכול לסרב לקבל משהו מסיבה זו .
 
תשובה

תמיד הי אפשר להביא פוליסה מחברה "חיצונית". בזה אין כל חדש. אם הבנק דורש ביטוח בסכום מלא (והוא דורש) אז הוא לא יסכים לקבל פוליסה שאינה כזאת. אין לי פתרון לבעיית המבוטח השלישי. אולי תנסה לטעון (אם זה נכון) שניים מבין השלושה הם בעלי יכות החזר מספיקים גם אם השלישי, ח"ו מת. במקרה של בעיית בריאות יש לבנק שיקול דעת, לפי שאר הנתונים, אם לדחות לגמרי את הבקשה או להסתפק בביטוח של יתר הלווים.
 

darvl

New member
לצערי הוא יכול גם לתת תוספת

ביטוחית כך שאם היות הוא מבקש מהשלישי כ- 300 ש"ח לחודש ( לא אין כאן טעות מדובר על בן 50 ) עוד לפני הצהרת הבריאות הרי בכפוף לממצא בריאותי הוא יכול חהגיע ל600 ש"ח . במצב כזה כל תמונת המצב משתנת ללא הכר והכידאיות משתנה .
 
למעלה