ביטוח לאומי או ניפוח שכל

Yaron5000

New member
ביטוח לאומי או ניפוח שכל ../images/Emo70.gif../images/Emo128.gif../images/Emo70.gif

כמו שאתם יודעים אני בדרך כלל לא משתתף בפורום באמצע השבוע אבל הפעם אני חייב לחרוג מהנורמה. ולשם שינוי זה לא סיפור עם הומור אלא רציני לחלוטין, לתשומת לבכם !!! כדאי לכם לקרוא ולהסיק מסקנות כי זה יעזור לכם בכל מקרה שלא יקרה ובעיקר שתדעו למה לצפות. (קצת ארוך אבל ממצא) ביטוח לאומי או ניפוח שכל ??? "לאומי" זה בטוח אבל בקשר ל"ביטוח" אני בספק רב להלן השתלשלות התביעה שהגשתי למ.ל.ל (מוסד לביטוח לאומי) בחודש אוגוסט 2001 בגין מחלתי, . לאחר לבטים רבים החלטתי בשנה שעברה שבאמת הגיע הזמן לקבל את מה שמגיע לי כי בהחלט יש לי נכות פיזית שמקשה עלי אפילו אם היא בלתי נראית. למי ששכח אני חולה במחלה הזו כמעט 12 שנה ורק בשנה האחרונה מצאתי לנכון לפנות לגוף הממשלתי (המ.ל.ל) שאמור לבטח אותנו. מעולם לא תבעתי את משרד הביטחון בגין מחלתי ומין הסתם במשך השנים גם לא תבעתי את המ.ל.ל כי חשתי שאני יכול לעבוד כמו כולם ואף הדחקתי פנימה סימפטומים מסוימים ולא ספרתי עליהם לאיש כי לא רציתי להרגיש שונה. בגין ההחמרה הלא בולטת לעין שחלה לאחרונה הגשתי תביעה למ.ל.ל, אשר פסיקתם עליה היתה בפועל כעבור שבועיים אך הם פשוט שכחו לעדכן במחשב את התוצאות ולהחזיר תשובה לביתי וזאת למרות שהייתי איתם בקשר מידיי שבוע בערך בניסיון לברר את התוצאות אבל טענתם היתה שהתביעה שלי בתהליך. ואילו רק לאחר חצי שנה הם טענו בזו הלשון : "המכתב המסכם נשלח לביתך בדואר רשום כשבועיים לאחר הגשת התביעה ואתה קיבלת 30%" מכיוון שעל פי החוק מותר להגיש ערר רק עד 30 יום מין הפסיקה מצאתי את עצמי ללא אפשרות להגשת ערר. אבל מכיוון שהיתי עד לכשל בירוקרטי מצידם כי מעולם לא הגיע לביתי מכתב רשום ומפני שכשאני מתעצבן אז אני מתעצבן שלחתי מכתב חריף למ.ל.ל והם התירו לי בכל זאת להגיש ערר על פסיקתם. אני חייב לציין שבנוסף להיותי מובטל תקופה ארוכה וללא הכנסה אני גם משלם כחוק חודש בחודשו סכום בסך של 133 ש"ח למ.ל.ל שהם דמי ביטוח קבועים שאין מנוס מהם אלא אם כן יש זכאות לקצבה. הגעתי לוועדת העררים בת"א ששם ניסו לעשות ממני משוגע ושאלו אותי שאלות כגון : 1. חשבת פעם על התאבדות ? 2. אתה סובל מחוסר תאבון ? 3. אתה יושן טוב בלילה ? ברור שעל השאלה הראשונה עניתי בתוקף שלא !!! על השניה אמרתי שאני אוכל כמו שצריך והתאבון שלי תקין ! אבל לגבי השאלה השלישית טענתי שאני מתקשה מאוד להירדם. (אז כנראה שאני רק שליש משוגע
כי אני לא יושן טוב בלילה…) המתנתי לתשובה כ 5 חודשים ורק ע"י בירור טלפוני שעשיתי היום מולם נודע לי שנקבעו לי 37.5%. לכאורה הוועדה החליטה שמגיע לי מעט יותר אחוזים כמו שבוודאי שמתם לב אך למרות זאת אני עדיין לא זכאי לקצבת נכות מכיוון שרק 40% ומעלה מזכים בקצבה. היתה לי מורה למתמטיקה שאמרה ש 2.5=37.5-40 (אני מאמין לה) כלומר מהות העניין פה הוא משחק על עוד רק 2.5% שיבדילו בין התואר "זכאי לקצבה" או "לא זכאי לקצבה". אני משוכנע שההחלטה שלהם היתה מאוד אבל מאוד לא אובייקטיבית מכיוון שאם הם היו "פותחים את ליבם" ונותנים לי רק עוד 2.5% הם היו צריכים לשלם לי את כל הסכום שהצטבר בשנה האחרונה מיום הגשת התביעה הראשונית כולל החזר ופטור מלא של דמי הביטוח ששילמתי וגם קצבת נכות קבועה לכל החיים. מכיוון שהפורום הזה היינו מדיה תקשורתית מכובדת החלטתי לחסוך מכם את מה שיש לי באמת לומר אבל אני אתן לכם רמז, זה הולך ככה…#$@!&^#@^&# אם לא הבנתם תשאלו את סיאמית… חברים !, אני רוצה שתבינו שה"ביטוח" הלאומי החליט שאני לא בדיוק סובל ואני מרגיש טוב בדרך כלל, אם הם אומרים הם בטח יודעים (אני ציני למי שלא הבין)… אבל מבחינה חוקית זה לא נגמר ואני מתכוון להמשיך הלאה בעיקר לאור ההתפתחויות החדשות של המחלה, רק שהפעם זה יהיה באמצעות סיוע משפטי למרות שכל תוצאה שתהיה לא תזכה אותי בתשלום הכספים המצטברים מיום הגשת התביעה הראשונית באוגוסט 2001 אלא רק מיום הגשת התביעה החדשה שאני מתכוון להגיש וזאת מכיוון שפסיקת וועדת העררים על פסיקת התביעה הראשונית העלתה חרס והיא סופית ובכך גורמת לי לאבד את כל זכויותיי הפיננסים מיום הגשתה ולכן יש לפתוח בתביעה חדשה ולהתחיל מעגל חדש. כן כן…זהו המ.ל.ל שלנו (משלמים להם כל החיים וכשצריכים אותם הם אינם) את התגובות שלכם אני בוודאי אקרא רק בסוף השבוע… שלכם, ירון

lior_r

New member
מזדהה איתך לחלוטין,../images/Emo123.gif

למרות שאני בתביעה כנגד משרד הבטחון ולא לביטוח לאומי, הבירוקרטיה, וצרות המח היא כנראה משותפת. נותר לי רק לומר לך, ירון היקר, שמותר לך לפלוט לכיוונם קללות עסיסית כמה שתרצה , כי אני בטוח שמגיע להם. אז שילכו להז***ן! תחזיק מעמד גבר, כי מה שלמדתי מאנשים שתבעו את משרד הבטחון שההתמדה והעקנות משתלמת. רק אם תהיה חזק ולא תכנע, תקבל את המגיע לך. זהו, בהצלחה.

Yaron5000

New member
אתה צודק אבל...

אמרת שאפשר לומר להם לכו ל****ן אבל לדעתי זו לא קללה וזה אפילו כיף
אבל העיקרון של כוונתך ברורה תודה ליאור ירון

RomiVais

New member
ירוני ../images/Emo39.gif

אתה באמת בטח תקרא את זה רק בסוף השבוע.. אני יכולה להגיד לך ממה שעברנו עם אמא שלי שהביטוח הלאומי ממש סוחט אותך עד שנותן משהו.. וגם אז זה לא בדיוק עוזר.. לאמא שלי יש היום 100% נכות.. אבל איזה טירטורים היא עברה עד שקיבלה אותם, פשוט חבל על הזמן. אנחנו גם גרים בחו"ל פה.. סוף העולם ימינה.. כך שכל ועדה הצריכה נסיעות ועוד נסיעות וטירטורים וכו´.. אני חושבת שאסור לך להתייאש. אסור לך כי מגיע לך משהו מהם.. כמו שאמרת, אתה משלם כל חודש.. וכשאתה צריך אותך, הם לא שם. אז פשוט צריך להתעקש! מקווה שיש לך מספיק אנרגיות בשביל זה. אצלנו, יש לנו תהליך לא קצר שאנחנו אמורים לעבור ואין לנו מושג מאיפה להתחיל. האוטו שלנו לא מתאים לאמא שלי. אין מקום לכיסא ומאוד קשה לה להיכנס ולצאת ממנו.. אבל כל הבורוקרטיה שסביב קבלת הטבות לרכישת רכב נכים.. פשוט מוציאה את כל החשק להתחיל.. ירוני.. תחזיק מעמד ותתעקש על מה שמגיע לך!! שיהיה לך שבוע נפלא

Dalia M

New member
ירון יקר../images/Emo20.gifולכולם שמגישים תביעה|ספר

אני מוסיפה כאן מנסיוני מתחילת חודש זה!!!! כמוךת אני מאובחנת מזה 12 שנים ומעולם לא תבעתי דבר, אף שנאלצתי להפסיק לעבוד עקב מחלתי. כשהגשתי תביעתי לראשונה בתחילת יולי 2002, אמרה לי הפקידה המטפלת "אחרת את המועד - עברו 4 השנים בהן אפשר לתבוע". כעסתי מאוד, וטענתי שלא די שחסכתי מהמדינה כסף (יש לי בעברי 26 שנות תשלום לביטוח הלאומי) אני מקבלת תשובה אידיוטית כזו כי שנים אלה לא שיפרו את מצבי, אז תשובתה היתה "נראה אם אני יכולה להעביר אותך ממדור נכות כללית למדור עקרת בית !!!!! אני תוהה מה עלי לעשות - אולי לתבוע אותם בבית הדיו לעבודה!!! חשבת על אפשרות של תביעה לדין? למה עקרת-בית, שאלתי, כי אינך מועסקת, נעניתי. אני חושבת שלא אוותר, ואתייעץ עם אנשי-חוק, עליתי על האתר הממשלתי של משרד העבודה ושלחתי להם מכתב בזה הנוסח, אתה חושב שענו לי תשובה כלשהי? ל-א! תמשיך לעדכן, בבקשה, ירון יקר. שלך ושלכם, ד ל י ה

RomiVais

New member
וואו, דליה.. ../images/Emo39.gif

אני פשוט בהלם מחוסר ההגינות שיש במדינה שלנו. גם לאמא שלי עשו לא מעט "קטעים" בכל התקופה הזאת.. מאז ההבחנה.. מעניין אם בכלל שווה לתבוע.. ולבזבז כסף ואנרגיות.. מעניין אם זה משתלם..
בכל דרך שבה תבחרו אני מאחלת לכם את כל ההצלחה שבעולם לצערנו, אצם זקוקים לה..
רבה.. ורק בריאות!!

Dalia M

New member
רומיל´ה../images/Emo180.gifאולי תרימי את הכדור?

כמנהלת הפורום הבאמתחשוב הזה אולי תארגני אותנו כאיש אחד ונחתום כולנו על עצומה צודקת וברורה, כי מחלתנו היא חשוכת מרפא ואנו לא לוקים בה ביום-יום כי למרביתנו יש טיפול מעכב אבל לא מרפא. מה דעתך, יקירתי ???? שלך ושל כולכם
ד ל י ה

למעלה