ביטוח לאומי -המוסד המאיים

zs1957

New member
ביטוח לאומי -המוסד המאיים

שלום רב חברים יקרים, מי מאתנו לא חושש מביטוח לאומי?כל החיים אנחנו משלמים וכאשר צריכים לקבל גימלת סיעוד או קיצבת נכות מוציאים לנו את הנשמה עד שנותנים.ראשית החוק קבע זכויות לחולה נכון שביטוח לאומי חייב לבדוק כי יש הרבה רמאים אבל עלינו לעמוד על זכותינו לקבל את המגיע לנו. גם אם נענתם בשלילה תגישו שוב את הבקשה אפילו מספר פעמים. במידה ושללו לכם גימלת סיעוד שהיתה לכם בגלל בקשת החמרה כמו אצל אימי ,תמיד ניתן לערער לבית הדין לעבודה . ברוב המקרים השופט פוסק לטובת החולה .כמו במקרה של אמי ,השופטת פסקה לטובתה והחזירו לה את חוק הסיעוד שנגזל ממנה בתוספת שעות. בכנס שהפקתי ב- 13.12.06 היה ויכוח נוקב בין עו"ד המומחית לזכויות החולה בביטוח הלאומי ובין רופאים שיושבים בוועדות של הביטוח הלאומי.לבסוף יושרו ההדורים וכולם ישבו יחד בדיון בהששתפות הקהל. חג שמח זהבה שחם

רותי57

New member
אני באמת חוששת

לפנות לביטוח לאומי כדי לקבל החמרה לאמי. לפני כחצי שנה פניתי לביטוח לאומי כי חלה החמרה במצבה יש לה זיכוי ל9.75 שעות. אך מצבה מאוד החמיר היא בקושי הולכת לא מסוגלת לגרוב גרביים , בורח לה שתן לא יכולה לקום מהכסא ללא עזרה אך לאחר הביקור של האחות מהביטוח לא הועדה הורידה לה את הניקוד בתיפקודץ היה לה 4.5 הם הורידו ל4.עכשיו היא בכלל במצב גרוע ואני חוששת למלא את טופסי ההחמרה. כי עלולים להוריד לה לגמרי את הזכאוות . איזה אבסורד היא עם הזכאות כבר 10 שנים היא בת 84. מה הם חושבים כי מצבה הולך ומשתפר עם השנים?

נילי41

New member
../images/Emo140.gif רותי את לא צריכה לחשוש

אם הורידו לה את הניקוד אתם יכולים לערער. אם עברה כבר חצי שנה את יכולה לבקש שוב החמרה. הביטוח הלאומי מגיע לכם בזכות ולא בחסד. אלה הם כספים שאתם ואנחנו וכל עם ישראל משלמים כל ימי חיינו מהשכר שאנו מרוויחים. מי שמרוויח יותר משלם יותר אבל לא מקבל יותר. כולם מקבלים אותו הדבר. לכן, צריך להיות אסרטיבים. את צריכה להיות נוכחת בזמן הבדיקה ולכוון את השאלות ששואלים את אמך. אם האחות שואלת למשל "את לוקחת לבד את התרופות?" אמך תענה כמובן "כן". אבל אם את תהיי במקום תשאלי את אמך למשל, "איזה תרופות את לוקחת?" ואז האחות תיווכח שאין לאמך מושג. או כל דבר אחר. תספרי לאחות שהיא זקוקה לחיתולים, כי אמך הרי תנסה להסתיר את זה... דברים כאלה. את צריכה לכוון את השאלות ככה שהאחות תיווכח במו עיניה שאמך לא מתפקדת. זה גם תלוי במי שבאה לבקר. נאמר לי שלחולי אלצהיימר הביטוח הלאומי כבר לא עושה קשיים ולא דורש בדיקות משפילות כי הם מבינים שהחולים האלו מאבדים את כושר התפקוד היומיומי שלהם כמו גם את הזיכרון. הבעיה היא שהחולים עצמם רוצים להצליח בבדיקה ומשתדלים נורא לעשות הכל כמו שצריך, ולפעמים הם גם מצליחים. לכן זה חשוב שמישהו יהיה נוכח בבדיקה. אם הם לא מאשרים את ההחמרה אפשר לערער. בערעור יש את כל הסיכויים שיפסקו לטובת החולה... אין מצב שהם יורידו לה לגמרי את הזכאות בגילה ובמצבה.

ענתי44

New member
עושים גם עושים

למרות המכתב הרפואי שמאבחן במפורש אלצהיימר ומכתב איבחון מצב זכרון ודו"ח רפואי תומך אמא התבקשה ללבוש תחתונים והסכימה ברצון ואז נפלה אחורה על המיטה, היא נשאלה שאלות כמו האם היא לוקחת כדורים? והשיבה בחיוב ואף סיפרה שהיא מכינה לי אוכל. הבוחנת ביקשה ממנה לעבור לסלון ואמא לא הצליחה ללכת ללא עזרה. ואז היא ביקשה ממנה להכין קפה. פה אני כבר התערבתי והודעתי לבוחנת שלאמא יש רעד בידיים ( שגם היא ראתה) ושהיא עלולה לשפוך על עצמה. אמא התבקשה למזוג לאורחת מים ורצתה לכבד אותה במיץ ולקחה בקבוק אקונומיקה ואז הפסיקה הבוחנת את הבחינה. והשתכנעה לגמרי. ואגב רותי, כפי שהציעו לך גם אני שאלתי את אמא איזה כדורים היא לוקחת ואיזה מחלות יש לה.

zs1957

New member
אין מה לחשוש

היי רותי, הכי חשוב שתהיי נוכחת בבדיקה של האחות. אמא שלך תספר שהכל בסדר והיא אינה זקוקה לעזרה.נוכחותך בפגישה תוכל לתת תמונה עדכנית על מצבה. כמו כן חשוב להצטייד במכתב מנוירולוג או מפסיכוגריאטר על מצבה הרפואי. בהצלחה. זהבה שחם

אסתרס

New member
השתתפות באשכול הבטוח הלאומי

חבל שלא ידעתי על הכנס עליו מדברת זהבה, אכן הבטוח הלאומי מפחיד. כי אין אחידות בין הסניפים השונים בערים השונות. יש סניפים בהם מעדכנים את האחיות הבודקות לגבי חולי אלצהיימר ויש שלא. כל הגישה היא באופן כללי שכולנו רמאים ומנסים לגזול את כספי הבטוח הלאומי, והם משכנעים את עצמם ואת הציבור ש או טו טו ייגמר הכסף וזה פשוט לא נכון. אני מחפשת עו"ד שמומחה ברזי הבטוח הלאומי ובהיסטוריה ההתפתחותית של חוק סיעוד, כדי לתבוע תביעה עקרונית למה הגביה היא אובליגטורית ואילו ההחזר הוא תלוי הכנסה. לדעתי יש פה הפרת זכויות אדם, ואזרח. כי הרי ידוע שמי שיש לו הכנסה בינונית ומעלה הם שמקיימים את הבטוח בלאומי. אבל אים מקבלים שום דבר בחזרה ! לא צריך לפחד לפנות שוב ושוב להחמרה. צריך להצטייד באיבחונים לגבי כל המחלות שהקשיש סובל מהם, ובמידת הצורך לפנות לבית הדין לעבודה. תמיד הבטוח הלאומי נכשל שם, ויתרה מזאת השופט פוסק לחולה עוד יותר. בדרך כלל הבטוח הלאומי נרתע מלהגיע לבית המשפט, עצם פניה של עו"ד מספיקה שהם "ישקלו מחדש" וייענו לחולה. כי גם הוצאות בית המשפט נופלות עליהם. אז כמו שאומר השיר לא לפחד כלל !

../images/Emo24.gifאסתרס

נתנת לי ביטחון שלא לפחד מהביטוח ואפשר לערער בבית משפט, תודה לך יקירה

ענתי44

New member
אסתר אני איתך

אמא שלי שתלוייה וסיעודית לחלוטין מקבלת רק 7 שעות ו- 45 דקות שבועיות בגלל שיש לה פנסיה שעוברת את המיכסה. לך תסביר להם שההוצאות על המחלות של אמא הם גדולות. והפנסיה לא מספיקה.

למעלה