ביטוח לאומי - השלכות

ביטוח לאומי - השלכות

רציתי לדעת מהי בעצם המשמעות של רישום הילד כ-asd בביטוח לאומי (מלבד הכסף, כמובן). האם זה אומר שיש להם חובה לדווח למישהו? לבית הספר? לצבא, או לכל גוף אחר? יש לנו ילד שבינתיים לא ברור אם הוא scd או asd בתפקוד גבוה (עדיין לא הלכנו לעשות אבחון מסודר ועד כה קיבלנו חוות דעת שונות), ואנחנו תוהים האם באמת שווה להכריע בינהן רק כדי לקבל עזרה כספית מביטוח לאומי (שלא נותן עבור scd כידוע). האם להיות רשום כ-asd בביטוח לאומי זו לא תווית לכל החיים? ומה אם רוצים לשנות את באבחון מאוחר יותר בעתיד? (כי זה באמת מקרה מאוד גבולי)

arana1

New member
לי זה לא הפריע לקבל סיווג בטחוני מאוד גבוה

וכיוון שהתנאי לקבלתו הייתה וויתור על סודיות רפואית ואחרת אין לי ספק שהמעסיקים ידעו על האבחון.

בישראל הצבא עדיין לא מתלהב מאוטיסטים, אולי יש ויהיה להם מקום ביחידות מודיעין ומיחשוב, משיחות שהיו לי בפורומים בין לאומיים עלה שלצבא האמריקאי והבריטי אין בעייה עם ASD, אבל זה מה שהאוטיסטים ששירתו אמרו אין לי מושג לגבי המדיניות הרשמית.

בכל מקרה, ממש עדיף לא לעשות צבא

התווית עצמה לא משנה לדעתי וכמו שקראתי ואני רואה יותר ויותר היא אפילו הולכת והופכת לנחשקת, למשהו שהיפסטרים למשל ממש מתפארים בו ודרכו, וגם תכיפות ואיכות ההופעה של האוטיסטים במדיה לגמרי מעידה על מגמה שמצביעה על עתיד שבו יהיה כבוד גדול להיות אוטיסט

הצבא זה לא מה שמטריד אותי

צריכה להבהיר - הצבא זה הדבר האחרון שמעניין אותי, ממש לא בית מיליטרליסטי או לאומי במיוחד - אני פשוט תוהה אם "שווה" לנו להתעקש על אבחון ל-asd או להסתפק באבחון ה-scd שקיים כרגע. הילד - בן 11 - ותמיד היה במסגרת רגילה אך לאחרונה בעיותיו החברתיות החריפו מאוד - נמצא כרגע בטיפול רגשי פעם בשבוע, ואני תוהה האם הוא צריך יותר דבר שנוכל לאפשר רק עם נקבל עזרה כלשהי מביטוח לאומי.

למעלה