ביטוח לאומי ומיסים

choopale

New member
ביטוח לאומי ומיסים

לאחר 5.3 שנות שהיה מחוץ לישראל, החלטתי לחזור ארצה והגשתי בקשה (וקיבלתי) סטטוס תושבת חוזרת.
במהלך פרק הזמן הזה המשכתי לשלם ביטוח לאומי.
אני תוהה כעת אם למלא בטופס ה - 101 במקום העבודה החדש שלי שאני תושבת חוזרת, או שמא זה יגרור בדיקה מעמיקה של כל ענייני עם ביטוח לאומי ומס הכנסה במשך היעדרותי שאני לא אצא ממנה.
כמו כן, לא הצלחתי להבין עד הסוף מהן ההקלות ממס לתושבים חוזרים, מלבד פטור ממס על הכנסות פסיביות מנכסים שמחוץ לישראל (אין לי כאלה).
אשמח לכל עצה או נסיון של חברי הפורום.
תודה!

פגי1

New member
מצב קצת מיוחד

בדרך כלל,אחרי 5 שנים בטוח לאומי מסיר את התושבות,ומחזיר את הכסף ששולם,5,3 ,אם לא הוחזר הכסף?כנראה שלא הספיקו?ואת זכאית לבטוח בריאות מיידי

דבר הידוע לך, לתושב חוזר,שאינו תושב חוזר ותיק-מעל 10 שנים אין כלל זכויות,בנקודות זכוי מס ועוד,במשך העדרותך,אם לא צברת חובות ?או שיש לך חובות ישנים?
לא משנה מה תצהירי בטופס?ברגע שאת במערכת,הכל יצוץ,כדאי לכן לגשת למס הכנסה ולברר,השתפרו מאוד,טופס 101 צריך להגיש עד סוף דצמבר ויש זמן לברר
הכנסות פסיביו ת בחול,"רק לתושב חוזר ותיק,כמו כל שאר ההטבות,שגם הם לא משהו

choopale

New member
בנוגע לחמש שנים -

שמעתי לכאן ולכאן - מקרים בהם החזירו ומקרים בהם הם החזיקו בכסף. מקרים בהם הם ניתקו תשובות ומקרים בהם לא.. אחידות איננה הצד החזק של הצדיקים היושבים בביטוח לאומי..
אני חושבת שהורידו את המדרגה לזכויות ל-6 שנים, אבל גם אליה לא נראה שאני מגיעה.
לא צברתי חובות אצל הצדיקים בביטוח לאומי.
תודה בכל מקרה על המידע!

בקשר לזכויות בנקודות זיכוי מס

את מעודכנת מהשנה? כי אנחנו תושבים חוזרים לא ותיקים וזכאים לנקודות זיכוי במס. ( הגענו שנה שעברה) אני לא שולטת בשינויים שנעשו בשנה האחרונה אבל הבנתי שהיו כמה הרעות בתנאים..

פגי1

New member
כי הגעתם עד ספטמבר 2012

למגיעים ,עד אז הוחזרו גם תשלומים עבור בטוח בריאות,כל זה בוטל,אבל תמיד כדאי לבדוק שנית,בכל אופן ניתנה שנת הסתגלות שלא היה קיים קודם

לגבי ההחזרת של ביטוח בריאות הבנתי

אבל ציינת גם נקודות זכות במס, אני לא חושבת שביטלו את זה. אני חושבת שיש מצב שהיא זכאית לנקודות זכות במס.

yaelal1

New member
באמת? קיבלת החזר על ביטוח לאומי?

כי אני קיבלתי מהם מכתב שבוטלה התושבות שלי לאחר 6 שנים בחו"ל אבל לא ראיתי גרוש בחזרה...

למעלה