ביטוח לאומי וסוכרת

FashionKitty

New member
ביטוח לאומי וסוכרת

אם יש ניורפתיה סוכרתית אז אוטומטית ההנחייה היא לקבוע 65%.

אבל אם אני מבינה נכון - אם הניורפתיה שווה כשלעצמה 30% ויותר אז היא תקבע בנוסף/במקום?

שלום

זה לא בדיוק כך השאלה הבסיסית היא איזו סוכרת יש לך והאם היא מאוזנת מכתב נכון מרופא/ת הסוכרת שלך יכולה להעניק לך 60% נכות רק ממחלת הסוכרת עצמה.

שנית כל פגיעה אחרת מעבר לסוכרת פגיעה בעיניים, פגיעה עצבית, נפשית, נירופטית נבחנות לעצם הפגיעה בך ולכן חשוב מאד שהמכתבים שאת מקבלת מהרופאים המקצועיים יהיו ברורים מאד וחד משמעיים לגבי הפגיעה הנוספת.

לציין כי מכתבים שאינם ברורים או חד משמעותיים מרופאים אלו דינם להידחות ע"י הוועדה הרפואית שתבקש לשלוח אותך שוב לעבור בדיקות נוספות ולקבל חוות דעת חדשה על מצבך.

חלק מהבדיקות לקביעת אחוזים לבעיות של נרופטייה סוכרתית אינם נעימות ולכן עלייך להיות מאד ברורה עם הרופאים שמציידים אותך במכתבים אלו לאחר הבדיקות שעשית.

אני עדיין לא עורך דין אך מתמחה בחיקוקי הביטוח הלאומי עיריות וחברות בלימודי המשפטים שאני לומד (ע"ח ביטוח לאומי) ואשמח לעזור לך להבין את משמעות הדברים ללא שום תשלום אלא אם תרצי שאייצג אותך במהלך הפגישות שלך עם אומני הרשע של המוסד לביטוח לאומי

בהצלחה
ורפואה שלמה

FashionKitty

New member
אני לא בדיוק טירונית אל מול ביטוח

לאומי ובפועל כבר מזמן הייתי צריכה לקבל זכאות לקצבה אבל בגלל שהם בוחרים לפעול בכזו רשעות - אז אני נדחית שוב ושוב. כל פעם פוסלים החלטות מסויימות של מומחים בתחומם,ואי אפש רלעשות דבר כי הם יושבים כערר על עצמם.
הגיוני.

אגב, אינך יכול לייצג אם אינך עורך דין. לכל היותר אתה יכול להשתתף בפגישה או לסייע בפגישה אך לא "לייצג".

ייצוג

אני יכול לייצג כל אחד וגם את אם את מקבלת ייפוי כוח בלתי חוזר אבל לא נתעכב על זה עצם זה שהם פוסלים את הבקשות של ה "מומחים" שאת מביאה או שהם לא ממש מומחים או שאת לא מעבירה את הדברים בצורה נכונה.

אין הסבר אחר

IrisPeleg

New member
אם את צריכה עו"ד טוב מול ביטוח לאומי

אם את צריכה עו"ד טוב מול ביטוח לאומי שילחי לי מסר וטלפון ואבקש שיפנו אליך

FashionKitty

New member
עו"ד לא יעזור במקרה שלי

רק מזל יעזור. כבר היה עו"ד וזה לא תרם. זה רק עלה לי כסף שגם ככה אני לא שוחה בו. בלשון המעטה.

אז אוותר.

IrisPeleg

New member
מוזר מאד

לפי מה שאני יודעת עורכי דין במקרה הזה מרוויחים רק מהרווחים.
אם לא מרוויחים הם לא מקבלים דבר.
לכן הם לא פותחים תיק אם הם לא מוצאים כדאיות.

FashionKitty

New member
הם תמיד לוקחים

משהו על פתיחת תיק, ותמיד יקחו על להגיע איתך לביטוח לאומי עצמו.

הם בהחלט לוקחים

אבל טווח הסכומים נע בין 1500 ש"ח לעד אינסוף... ככל שהסכום הראשוני קטן יותר הם יקחו יותר מהרווחים...

גם לי יש התנהלות כלשהי מול ביטוח לאומי

בגלל סיבוך אחר (רתינופטיה די קשה) ולמיטב הבנתי כל מה שנכנס תחת ההגדרה "סכרת עם סיבוכים" שווה ל65% נכות בלבד, שזה לכשעצמו לא מזכה בקצבה אלה אם כן הם החליטו בנוסף שגם איבדת יותר מ50% מיכולתך להשתכר... מה שהם נוטים לקבוע כ... לא... אפילו כשאין בזה שום הגיון...
בכל אופן אותי דחו... אפילו שהם הודו שבעבודה שלי אני לא יכולה להמשיך לעסוק, אבל מבחינתם אני יכולה לעבוד באינסוף עבודות כלליות אחרות. גם זה אגב בניגוד לדעתם של כמה וכמה מומחים מטעמי..

FashionKitty

New member
אני הבנתי ואשמח להפנות לסעיף

הרלוונטי בחוזר סוכרת של הביטוח לאומי שבמידה והפגימה מגיעה לכדי 30% ויותר, יש לקבוע בנוסף לסעיף הסוכרת עם סיבוך של 65% עוד סעיף נפרד בגין הפגימה.

למעלה