ביטוח לאומי ורישום במשרד הפנים

ביטוח לאומי ורישום במשרד הפנים

נושאים שאולי עלו כאן שווה ריענון ושכל אחת תבדוק את החשבון בנק שלה: לפני שנתיים ילדתי בבית ולא ידענו כי אנחנו צריכים להגיש את הטופסולוגיה לב"ל, את הרישום במשרד הפנים עשינו כעבור שבועיים. לפני כחודש קיבלנו מכתב עקב שינויי חשבון כי אנחנו מחקבלים קצבה עבור שני ילדים ע"ס והסכום שאני ממש לא זוכרת. מיד פנינו לב"ל כי הילד הוא מספר 3 אצלנו. והשבוע הודיעו לנו כי הם משלמים אחורה רק שנה.אז לקחת כסף הם יודעים ואם הייתי חייבת להם 5 ש"ח הם היו גובים אותה בריבית עם נושים לתת הם לא יודעים אז מי שילדה בבית ולא הגישה טפסים לב"ל שתרוץ לעשות זאת. ולגבי משרד הפנים אתמול רשמתי את ילדתי ה 4 במשרד הפנים. ממליצה להגיע מוכנים עם: מכתב ממילדת, אישורים שהייתם בהריון כולל אולטראסאונד הם מצלמים. אישור של המיילדת כי היא מוסמכת מטעם משרד הבריאות ללידות בית. והרבה חיוכים בסופה של חצי שעה רשמו את הזאטוטה ויש דרכון שבשבילו צריך 75 ש"ח ותמונות עם עיניים פקוחות . נו לך תעיר ילדים ישנים. מזל שאני כבר ותיקה בסרט הזה. חופשה נעימה שבת שלום

סטיוויה

New member
מעניין

אני נרשמתי במשרד הפנים וזה עודכן אוטומטית במסוף ב'ל. אבל כדאי להיות עירניים שזה באמת מעודכן. ולא לשכוח גם אישור רופא שבדק את הילוד.רק מכתב מיילדת לא מספיק.

tonti

New member
ביטוח לאומי האלה....

כשאני באתי לבקש קצבה עבור הפשפשת, אמרו לי שבגלל שלא רשמתי אותה במשרד הפנים תוך חודש מהלידה, הם לא משלמים לי רטרו' אלא רק 3 חודשים אחורה. ולא נותר לי לומר אלא נבלות.

אורניקי

New member
אילו טפסים צריך להגיש לביטוח לאומי?

אנחנו רשמנו את נריה שבועיים אחרי הלידה, ושאלנו האם עלינו לעדכן את ביטוח לאומי, נאמר לנו שהם מתעדכנים ע"י משרד הפנים ואנחנו לא צריכים לעשות כלום בנושא. לא זוכרת שהיו אי אלו בעיות עם יהודה, שגם אותו רשמנו במשרד הפנים בגיל שבועיים. מה שכן, לגבי "מענק הלידה" אנחנו ננסה לעשות מה שמישהי כאן סיפרה (סליחה ששכחתי את שמך) פשוט להתקשר לב"ל כמה חודשים אחרי הלידה, להגיד שילדתי בתאריך זה וזה, ומדוע עדיין לא קיבלתי מענק לידה? אם זה יעבוד כמו אצלה, אז לא שאלו אותה באיזה בי"ח היא ילדה, אלא התנצלו והפקידו את הסכום (לא שזה בשמיים, אבל יכסה לפחות את ביקור הרופא-ילדים שהזמנו יום אחרי הלידה...)

tonti

New member
גם אני חשבתי שזה מתעדכן אוטו'

אבל לא. ניסיתי גם לשאול בתמימות למה לא קיבלתי מענק והיא מיד ענתה "התאשפזת אחרי הלידה?", יעני היא יודעת ת'חוקים. לא קיבלתי. יכול להיות שזה תלוי בסניף. אצלי זה היה ברמלה. ואני מצטטת לך מהאתר של ביטוח לאומי: "התביעה מוגשת באמצעות בית החולים שהילד נולד בו. לשם כך על היולדת להביא עמה לבית החולים את תעודת הזהות שלה ושל בן זוגה ואת מספר חשבון הבנק שלה או חשבון המשותף לה ולבן זוגה. במקרים שהילד נולד בחו"ל או הלידה הייתה בבית, או הילד מאומץ, או הילד עלה ללא הוריו, יש לפנות לסניף הביטוח הלאומי ולהגיש תביעה לקצבת ילדים."

tonti

New member
ועוד משהו

לגבי רישום מאוחר במשרד הפנים ובקשה מאוחרת של הקצבה: "אם התביעה לא הוגשה בזמן, רשאי הביטוח הלאומי לאשר את התביעה לתקופה רטרואקטיבית של 12 חודשים לכל היותר מיום הגשת התביעה. אם הילד לא נרשם במרשם האוכלוסין בתוך 30 יום מיום הלידה, תאושר התביעה רטרואקטיבית של 3 חודשים לכל היותר מיום הגשת התביעה. "

tonti

New member
ואם כבר, אולי כדאי לכתוב מאמר

על מה לעשות אחרי לידת בית מבחינת בירוקרטיה. אני מתנדבת. בקרוב.

POOH*

New member
אצלנו:

במשרד הפנים היה צריך רשיון של המיילדת שהיא מיילדת מוסמכת ואישור לידה מהמיילדת. בבט"ל - גם אצלנו לא התעדכן אוטומטית והאיש הלך השבוע [הילד בן 7 חוד'] לעדכן - ביקשו תעודת לידה ולהגיע עם תעודת זהות שהוא רשום בה.. דרכון לא הוצאנו לו עדיין.. POOH

למעלה