ביטוח לאומי - מה קורה כאן?

לייזי1

New member
ביטוח לאומי - מה קורה כאן?

שלום לכולם - אני כנראה לא מבין משהו. אמי, בת 90, אובחנה כחולה באלצהיימר, עם מחלה ניוונית ברשתית ובעיות ראייה, חודש אחרי ששברה את עצם הירך, לא יכולה ללכת בלי הליכון, לא יכולה ללבוש מכנסיים לבד, לא יכולה להתרחץ, לא יכולה לבשל, לא יכולה לקחת תרופות לבד, לא זוכרת כלום מעכשיו לעכשיו - ביטוח לאומי לא מאשר לה מטפלת. אני מבקש עצה ממי שיכול לתת, מה עלי לעשות? תודה.

מה זאת אומרת לא מאשר???????

הגשת את הטפסים, הם שלחו מישהי לבדוק את המצב ובכל זאת לא אישרו??? לערער ומיד! ואם הערעור לא מתקבל, לפנות לבית הדין לעבודה במקום המגורים שלך, עם כל הניירת האפשרית כדי לכפות עליהם לתת לאמא את הזכות המגיעה לה. אלא אם אתם ממש מאד עשירים ויכולים לממן את בעצמכם. תנסה גם לגשת אישית לסניף הביטוח הלאומי ולשאול מדוע סורבתם בעזרה. אם הם מוצאים לך סיבות מטורפות, שווה להתיעץ עם עורך דין שמבין בנושא.

ronnyw

New member
ביטוח לאומי - מקד את הבעיה.

האם באו לבדוק את מצבה של אימא, והחליטו שהיא כשירה ולכן אינה זכאית לעזרה? או שמא לא רצו לסייע ואפילו לבדוק, כי רמת ההכנסות שלה גבוהה מהמקסימום שמזכה סיוע? אלו שני מקרים שונים. במקרה הראשון - כמו שנאמר במסר הקודם, תגישו ערעור . במקרה השני - יש בעיה. תאלצו לפעול באופן עצמאי. אנא, ציין מה המקרה ונראה איך מתקדמים.

לייזי1

New member
תודה רבה לכם!!

באו לבדוק אך די מתעלמים מהדמנטיה. הבעיה שלנו אינה בקטע הכספי אלא בכך שהאישור לקבלת מטפלת תלוי בניקוד שנותן ב"ל. עכ"פ שוב תודה.

ענתי44

New member
תגיש ערעור

שלום לך וברוך הבא. ראשית נשימה עמוקה. ההתעסקות מול מוסדות כמו ביטוח לאומי מחייבת הרבה סבלנות ועור של פיל. הם לא מאשרים לך ואם נשברת הם מרוויחים הרבה כסף. תכפיל את זה בהמון אנשים ותגיע לסכומי עתק. לא אישרו לאמא? מיד ערעור. תהיה נוכח במבדק, תצטייד באישורים הנחוצים ואל תוותר! נערעור ידחה יש לך אופציה לתבוע אותם בבית דין לעבודה. אל תנסה להבין את הסחבת, אל תרגיש שזה מכוון אישית לך פשוט אל תוותר. בסוף תנצח אותם. מנסיון מר של רבים מאיתנו.

תערער..

לפי מה שאתה מתאר אמך באמת במצב שהיא צריכה מטפלת.. ביטוח לאומי שחחו מישהו שייראה את אמך??? אם כן, אני לא מאמינה שבמצבה לא אישרו לכם מטפלת.. אם זה באמת כך, ולא אישרו לכם פשוט תערער... שיהיה בהצלחה, מקווה שתצליחו ושביטוח לאומי יאשר לכם פיליפינית!

zs1957

New member
לערער נגד החלטת ביטוח לאומי

שלום רב לייזי1 במקרה של אמך מגיעה לה חוק סיעוד. מטרת ביטוח לאומי להקשות למשפחות את החיים ותמיד הם מסרבים, או מקשים.יש לך זכות של 90 יום להגיש ערעור. תצטיידי בכל המכתבים הרפואים כולל מבית חולים המעידים על מצבה הרפואי של אמא. א הערעור מגישים לבית הדין לעבודה. זהבה שחם

ronnyw

New member
בדיקת הביטוח הלומי

שלום רב !! הביטוח הלאומי מתייחס לכל אחד כאילו הוא מנסה להוציא ממנו כספים במרמה (ואגב, בהתחשב בכמות האנשים שאכן מנסים לעשות זאת - אפשר להבין אותם). כשהם שולחים את הבודקת, היא מנסה להוכיח שהסיעודי הפוטנציאלי בעצם בריא ושלם ועצמאי וחזק. הבודקת מקבלת סיוע דווקא מהסיעודי עצמו, שמתייחס לבדיקה כאל בחינה שהוא חייב להצליח בה. הוא פתאום שומר פאסון, מנסה להפחית את עצמת הבעיה ולהראות במיטבו. הוא אינו מבין שזו בחינה שדווקא כדאי לו להיכשל בה. לכן אתה - או בן משפחתך - חייב להימצא בבחינה ולדאוג שהבודק יראה את המצב האמיתי. אתה חייב "לסייע" לבודק. על מנת להבהיר, אתן לך דוגמאות מהבדיקה (השלישית) שנעשתה בזמנו לאימא שלי: הבודקת שואלת את אימא: "את מסתדרת עם תרופות?" אמא בביטחון גמור: "בודאי, הכל כתוב על הקופסאות". הכנסת שאלה מצידי: "מה למשל את לוקחת בבוקר" - הופ - לאימא לא היה מושג. היא נבוכה והשתתקה. הידד, נכשלנו בשאלת התרופות הבודקת: "את מסתדרת במטבח?" אמא: "אני מנהלת מטבח 60 שנה. מה זה בשבילי ארוחה לשניים". ...ואני תוקעת ת'אף: "אמא, אולי תכיני לבודקת כוס קפה"? הופ - אימא לא יודעת מה לעשות. בינגו - עוד זכיה. וכו', מקווה שרוח הדברים ברורה. שים לב: זה נורא נורא קשה, כי בעצם אתה מנסה להראות את אימך במצבה הכי עלוב וירוד, אתה כאילו מנסה "לבייש" אותה, ללעוג לה, להביך אותה בנוכחות זרים. (הנחמה העקומה היחידה שלנו - שגם את העלבון הזה הם שוכחים מיידית). בכל אופן - בפעם הזו (אחרי פעמיים בלי התערבותי) אימא קיבלה את הניקוד הדרוש, אפילו הרבה מעל. אז תגיש ערעור ולך על זה, זה מגיע לכם !! בהצלחה

למעלה