ביטוח לאומי צריכה עזרה

ביטוח לאומי צריכה עזרה

יודעת שיש המון קבוצות בפייסבוק אבל אני עדיין צריכה לשמור על אנונימיות יחסית בקשר למעבר אז אשאל כאן.
אנחנו אחרי לנדינג מתכננים לבצע את המעבר בקיץ הקרוב. במידה ונגיע בלי עבודה (שואפים לעבור שלאחד מאיתנו יש מקום עבודה) איך הולך התשלום לביטוח לאומי ? מה אמורים לעשות פה על מנת לשלם את המינימום ? יש לנו 2 ילדים . האם הפרוצדורה שונה אם אנחנו עבורים שיש לנו כבר עבודה ? לא הצלחתי להבין מהאתר של ביטוח לאומי יותר מידי.

אשמח אם תאירו את עיניי תודה :)

michaelbl

New member
לא עובדים לא משלמים

ההפרשה היא מהמשכורת ואם אין משכורת אז לא משלמים. הביטוח הרפואי הוא בחינם כך שהוא לא קשור לתשלום, וזה לא בדיוק מקביל לביטוח הלאומי. מפרישים מהשכר ל EI שזה בעצם דמי אבטלה אם מפטרים ולcpp שזה קיצבת זיקנה.
מה שכן קחו בחשבון שתרופות כאן לא מסובסדות ותהיו מופתעים לגלות מה המחיר האמיתי, ומצד שני הבנתי שיש עכשיו חוק חדש שמסבסד תרופות לילדים

היי תודה על התשובה אבל התכוונתי מה לבט"ל בארץ

ואכן מה- 1.1.18 עד גיל 25 לא משלמים על תרופות ככה לפחות לפי קמפיין שראיתי בטלוויזיה לפני 10 ימים

michaelbl

New member
אה

אם אני זוכר נכון המשכנו עוד לשלם איזה שנה לבט"ל כמובטלים. גם אם תעבדו בקנדה אין להם שום אינפורמציה לגבי זה ואם זכור לי נכון אז כשרצינו לנתק תושבות הם אמרו שהם כבר יודעים לפי ביקורת הגבולות

למעלה