ביטוח לאומי- תאונת עבודה

tzi2005

New member
ביטוח לאומי- תאונת עבודה

שאלה בנושא ביטוח לאומי שלום רב, נפגעתי בתאונת דרכים ב- 27/01/05 . התאונה הייתה בדרך לעבודה. כתוצאה מהתאונה שקעתי בדכאון אשר גרם לחוסר תפקוד בתחומים רבים. גם אושפזתי כתוצאה מהדיכאון. לא ניצלתי את זכותי לדמי אבטלה ממקום עבודתי. לא יכולתי לחזור למקום עבודתי בשל מצבי. נוסף לכך בתחילה הייתה תקופה שהתקשרתי וביקשתי לנסות לחזור למקום עבודתי, התשובה הייתה שהם מעסיקים עובדת אחרת במקומי. אני חושבת שזהו הליך פיטורים. ואני יכולה לקבל דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי. כן נשאלת השאלה האם אני יכולה לקבל נכות מביטוח לאומי, לאחר שיקבעו לי אחוזי הנכות וגם לקבל דמי אבטלה. האם יש בכך ניגוד אינטרסים. כן אני לא משלמת ביטוח לאומי מהתקופה בה הפסקתי לעבוד. האם אני חייבת בתשלום ביטוח לאומי לתקופה הנוכחית? האם גם מתשלום הקיצבה מנוכים דמי ביטוח לאומי? לאחרונה התחלתי להתנדב ומקום שבו אני מתנדבת משלם לי עבור יום עבודה אחד בשבוע - מדובר רק ב - 3.5 ש"ש. האם יש בכך ניגוד לתביעתי לאבטלה או לקבלת דמי נכות מהמוסד לביטוח לאומי? באילו תנאים אני זכאית להחזר עבור הטיפול הרפואי? איך אני מקבלת את ההחזרים עבור הטיפול הרפואי שעברתי לאחר תאונת הדרכים? אודה לך על טיפולך בתודה מראש

המון שאלות

וחלקן תאורטיות לחלוטין בשלב הזה. הצעד החשוב ביותר שאני רואה כרגע הוא לפעול למימוש זכויותיך בביטוח נפגעי עבודה. האם הוכרת כנפגעת עבודה בתאונה זו? האם הגשת תביעה לקביעת דרגת נכותך מעבודה? בוא נתחיל מכאן ונתקדם הלאה.

tzi2005

New member
תגובה לנושא תאונת עבודה

שלום רב, אני כרגע נמצאת בתהליכי הכרה של מצבי הדכאוני ,בביטוח לאומי, כתוצאה מתאונת עבודה. פניתי כבר דרך עורך דין להגשת תביעת נכות כתוצאה מתאונת הדרכים שהינה תאונת עבודה. עברתי ועדה של פסיכיטר, נרו- פסיכיאטר , ועדה בנושא הצפצופים באוזנים שיש לי מאז התאונה. הועדה לא ראתה קשר לתאונת הדרכים. ביום חמישי הקרוב יש לי ועדה רפואית - כנראה אורתופדית. שאלתי אותך בנושא אבטלה. האם יש קשר לאבטלה ולנושא התביעה שלי מביטוח לאומי? מה בנוגע להחזר תרופות שלי - האם אני זכאית לקבל החזר מביטוח לאומי עבור התרופות והטיפולים האורתופדיים והשיחות עם הפסיכולוגים ששילמתי עבורם? בתודה מראש

תהיה בעיה מבחינת האבטלה...

בגלל הזמן הרב שעבר מאז התאונה, שבכולו את לא עבדת. באופן כללי, כדי להיות זכאית לדמי אבטלה, את צריכה שתהיה לך שנת עבודה בתוך השנה וחצי האחרונות. כמעט בכל השנה האחרונה - לא עבדת. אם היתה לך תקופת מחלה מוכרת בגלל התאונה, אז אפשר להאריך את התקופה של השנה וחצי - בתקופת המחלה, עד למקסימום של חצי שנה. אבל עדיין לא בטוח שיהיו לך מספיק ימים. (כדי להגביר את הסיכויים לזכאות, כדאי לך להתחיל להתייצב בלשכת התעסוקה עוד החודש (ינואר) כי התקופה נספרת אחורה החל מה-1 לחודש ההתייצבות הראשון). אם יתברר שאת זכאית לדמי אבטלה - אז העובדה שאת מתנדבת ומקבלת שכר על 3.5 ש"ש - לא תשלול את הזכאות, אבל השכר הזה יירד לך מדמי האבטלה. אם התאונה מוכרת כתאונת עבודה - אז ביטוח לאומי צריך לשלם את כל ההוצאות הרפואיות. כל טיפול שיתברר כקשור לתאונה - יהיה אמור להיות על חשבון ביטוח לאומי, אבל זה אמור להיות בדרך כלל דרך קופת חולים או לקבל אישור של ביטוח לאומי על טיפול רפואי של דרך קופת חולים.

למעלה