ביטוח לאומי

ביטוח לאומי

1. עד איזה סכום "מותר" להרוויח ועדיין להיות זכאי לב"ל? 2. האם יש הבדל בנושא זה בין בעל משפחה ורווק? 3. איזה אחוז נכות יש לקבל כדי להיות זכאי לב"ל, במקרה של דיכאון ותסמינים של מאניה-דיפרסיה? תחזיקו לי אצבעות! יש לנו דיון ביום שני!!!!!!!!!! ומינוס רצחני בבנק (ההכנסה שלו תמיד היתה נמוכה, לא יותר מ2000 ש"ח בחודש ופעמים רבות פחות מזה, אך מאז חודש יולי הוא לא הכניס שקל לחשבון! בזמן זה: עברנו דירה, היה החופש הגדול, התחילה שנה"ל, חגים.... לקראת חורף... מאיפה בדיוק אני אמורה לממן את כל ההוצאות האלה??????????????) : /

תשובה לשאלתך פתח לתיקוה

מה שלומךך קודם כול ומה שלום בעלך והילדים מקווה שהכול בסדר וצלחת את החגים בשלום ועכשו תשובות לשאלות שלך יקרתי 1. מותר לבעלך להרויח עד 1800 שקל לחודש אסור לו לעבור את סכום הזה אין הבדל בין בעל מישפחה לרווק או לאחד שאין לו מישפחה נכון שסכום הביטוח הלואי לבעל מישפחה הוא גבוההה יותר מרווק בגלל שיש לו ילדים סמוכים על שולחנו והוא עולה על 2000 שקל לחודש מימה שאת כותבת אין לך מימה לחשוש עם סכום המשכורת שלו אינו עולה על 2000 ש"ח בחודש וזה לא חשוב מימה סובל בעלך 2.מזל טוב יקרתי על המעבר לבית חדש מקווה מאוד בשביל כם שהשינוי יעשה לכולם טוב במיוחד לבעלך וגם הוא יעלה על דרך חדשה 3. עד כמה שאני יודעת אתתקבלי סכום ראטרואקטיבי והיה ויאשרו לבעלך את אחוזי הנכות והקיצבה שזה אומר קבלת הקיצבה מיום פתיחת התיק. 4. עצה שלי היתי מציעה לך אחרי שבעלך יקבל את הזכאות לקיצבה בקשי מהמוסד לביטוח לאומי אישור למעסיק בכדי שלא יורידו לבעלך פעמים מס בריאות לקופת החולים כי המס שבעלך ישלם דרך הקיצבה קטנה יותר מאשר המס המשולם דרך תלוש המשכורות שלו כמו כן עצם זה שהוא משלם דרך הקיצבה בעלך פטור מילשלם עבור טפסי 17 ותשלום רבעוני עבור רופא מטפל או רופא מיקצועי 5.מבטיחה להחזיק לכם אצבעות ספרי לנו אחר כך מה היה בוועדה

tzfat

New member
אני גם מקבלת ב.ל.

אני גרושה+1 (ביתי כבר כמעט 22 ש'). נכות שלי 75% על בסיס פסיכיאטרי אבל מקבלת סכום כמו 100% ששליהסכום הזה כעת 2159ש"ח. כמובן לכםתהיה סכום יותר גבוה. תצפי לטוב. מקימי מצפת

ד קובי

New member
המונמון בהצלחה ביום שני פתח לתקוה

על השאלות כבר ענתה לך התותחית בשבושונית... וכל מה שנשאר לי זה להחזיק לכם אצבעות אז בהצלחה יקיריתי

למעלה