ביטוח לאומי

E87 האחת

New member
ביטוח לאומי

מישהו יודעמה אני אמורה לעשות בעניין אם יש לי מספר מקומות עבודה והאחד לא יודע על השני?האם זה יכול לפגוע לי בתשלומי ביטוח לאומי/בריאות(יוצא ששני מקומות ישלמו לי?)האם זה יכול לפגוע לי בחשבון בנק? כל מידע יתקבל בברכה

לא משלמים לך ביטוח בריאות/ לאומי

אלא את משלמת. הבעיה היא פחות עם התשלומים האלו אלא יותר עם מס הכנסה. במידה ולא תסדירי מולם את הנושא ירד לך מס בשיעור של 50% מהמשכורת. על מנת למנוע מדבר כזה לקרות צריך לגשת לפקיד שומה במס הכנסה עם אישור העסקה/תלוש משכורת אחרון מכל מקום עבודה ולהסדיר את הנושא במהרה.

E87 האחת

New member
היי לא הבנתי כלום-לאט לאט

איפה מס ההכנסה האלה יושבים? אז אני יכולה ללכת אליהם רק בסוף החודש שיהיה לי תלושי עבודה מכולם?!? ומה הם יכולים לעשות אם לא אסדר את זה? ומה הכוונה עם הביטוח בריאות/לאומי-אמרו יל לבדוק שהמקום עבודה משלם לי עליהם אז מה אם אני עובדת ב2 עבודות?ומה הכוונה בדברייך שבעצם אני משלמת את זה?והאם אני לא יכולה להפסיד מזה בעצם? ואיך בדיוק מסדרים את עניין מס ההכנסה? סורי על הצפת השאלות אני ממש ירוקה בעניין! ותודה על התגובה

אוקע מההתחלה

ביטוח בריאות וביטוח לאומי הם בעצם שני תשלומים שאנחנו משלמים למדינה על מנת שיעזרו לנו במידה וצריך. תשלום ביטוח בריאות מבטיח שכל אדם במדינת ישראל יהיה חבר בקופת חולים ובמידת הצורך המדינה תסייע לו. ביטוח לאומי מסייע במקרה של תאונת דרכים/עבודה, אובדן ונכות. כל אדם מעל גיל 18 (שאינו בצבא) צריך לשלם את שני אלו. כאשר את עובדת התשלום שלהם מתבצע באופן אוטומטי דרך המשכורת. פה אני אומר שיש מקומות בעיקר בתחום המלצרות שעובדים בצורה לא חוקית אך כדי להשתיק את העובדים מתחייבים לשלם במקומם את ביטוח הבריאות וביטוח לאומי. מס הכנסה הוא מס שיש צורך לשלם באופן מדורג בהתאם למשכורת שאת מקבלת. במידה ואת חיילת משוחררת את מקבלת נקודות זיכוי מס ועד דרגה מסויימת את לא צריכה לשלם מס. עכשיו, מה קורה אם את עובדת בשתי עבודות בלי לעשות תאום מס? יורידו לך 50% מס מהשכר, מה שאומר שאת עובדת חצי חינם, לא מומלץ לעשות את זה. הפיתרון להגיע למס הכנסה לפקיד השומה עם תלושי המשכורת על מנת שיסדירו לך את העניין. עוד על הנושא תוכלי לקרוא כאן: http://www.mof.gov.il/itc/news4.htm

תסדרי את הדברים האלו מהר

מול מס הכנסה. אני מכירה מישהי שלא דיווחה שהיא עובדת בשתי משרות, ואחרי 28 שנה היא קיבלה הודעה שהיא צברה קנסות בסך 70 אלף שקל...

למעלה