ביטוח לאומי

starflyer

New member
ביטוח לאומי

יש לי שאלה של חייל משוחרר בקשר לביטוח לאומי. השתחררתי לפני 8 חודשים, טיילתי וחזרתי עכשיו. מה הסטטוס שלי בביטוח לאומי כרגע? אני צריך לשלם להם עכשיו? דרך אגב, השתחררתי אחרי שנה וארבע חודשים בקבע! ואני לא מתכוון לעבוד ב3 חודשים הקרובים.. תודה מראש!

Slider24

New member
אהלן starflyer

תראה, ממה שאני יודע... אתה חייב חייב חייב לשלם ביטוחו לאומי, בין אם אתה בחו"ל או בארץ בין אם השתחררת מקבע או לא... אפילו אנשי קבע של 20 שנה משלמים ביטח לאומי לאחר סיום השירות שלהם... אין מנוס מזה ואני מציע לך לבדוק את העניין כאילו הם חייבים לך כסף... אל תזלזל בזה. חבר של חבר טס לחו"ל לכמה שנים טובות (קרוב ל10) וכמובן שלא שילם את הביטוח לאומי... הוא חזר לארץ, בדק את התיבת דואר... אתה יודע איזה מעטפה חיכתה לו? מעטפה של קרוב ל20,000 שהוא לא שילם... וזה נחת עליו בבום! הוא קיבל הנחה מסוימת כי הוא באמת ובתמים לא ידע... אבל הרבה אלפים יצאו לו מהכיס, סתם... מקווה שעזרתי לך. דניאל.

starflyer

New member
הבנתי אותך

אני לא מבין למה לא שולחים לי איזה מכתב בדואר?! קיצר, לגשת לסניף הקרוב אליי.. ולברר - נכון?!

starflyer

New member
דמי הבטלה

יש מצב שאולי מגיע לי דמי הבטלה? (אני לא הולך לעבוד ב3 חודשים הקרובים - קורס פסיכומטרי)

Gilad200

New member
אתה דווקא כן אמור לקבל מכתב

אתה אמור לקבל מכתב עם פנקס תשלומים. לי הגיע כזה והתעלמתי ממנו, היום הגיע לי מכתב תזכורת שאני חייב 153 שקל. אתה לא צריך להילחץ מזה, כשהם ירצו שתשלם משהו תאמין לי שאתה תדע מזה והם יודעים לרדוף אחריך כמו שצריך.

למעלה