ביטוח לאומי

יעלממממ

New member
ביטוח לאומי

האם יש איזשהם זכויות בביטוח לאומי לילדים עם קלאב ו/או הוריהם?
הבן שלי בן חודשיים ואני מאד מתלבטת לגבי החזרה לעבודה, אני מורה כך שזה יוצא כשהוא יהיה בן 5 חודשים. הרופא שלנו אמר שהנעליים הם באחריות ההורים והדגיש את החשיבות של "לעשות את זה נכון". אני חוששת להפקיד את החלק החשוב הזה בטיפול בידי מטפלת... מה גם שהבנתי שבשלב הזה של הטיפול יש ביקורות די תכופות. מישהו יודע כל כמה זמן הביקורות? אני חושבת שנאמר לי אחת לחודש, זה נכון?
מישהו אמר לי שאולי יש זכויות מביטוח לאומי ושכדאי לי לבדוק. נגיד אם הרופא כותב חוות דעת לגבי החשיבות של טיפול רק על ידי ההורים עד גיל שנה...
אשמח לתשובות לגבי ביטוח לאומי, ובכלל מחשבות לגבי טיפול אצל מטפלת...

olga6177

New member
תגובה

היי יעל, אין לי מושג לגבי ביטוח לאומי, מה שכן רציתי להגיד לך שגם אני שקלתי לגבי המטפלת, ובסוף אמא שלי התפטרה מעבודה ושומרת על בן שלי. כך שאני בטוחה ויודעת שהילד עם הסד למרות הקושי לאדם שמטפל בילד. כי זה ממש ממש לא נוח.

היי יעל

אכן, אחת מהשאלות המשמעותיות שאנחנו מתמודדים\ות איתן.
עידו הלך למטפלת בגיל 5 חודשים וחצי. משפחתון קטן של 2 ילדים. אנחנו דיברנו קודם עם המטפלת והסברנו לה מה זה ק"פ ואמרנו שעידו חייב לישון עם הנעליים והסד בבוקר ובצהריים. ראינו שאין לה בעייה עם זה ושהיא נכונה לעזור לנו בטיפול. הראנו לנו איך שמים את הנעליים והבהרנו לה שאם לא שמים את הנעליים אז אחר כך יכולה להיות נסיגה וכו' (ונראה לי שהיא לא רצתה על עצמה גם אשמה כזו אם בבוא היום משהו לא יסתדר).
ומאז כל ביקורת (חיובית!) אנחנו גם דואגים להגיד לה תודה כי זה גם בזכותה. (הוא עדיין אצלה).

אני חושבת ששווה למצוא מטפלת שסומכים עליה. לא שווה להתפטר\להשאר בבית (אם לא רוצים) רק בגלל הק"פ. יש מספיק אנשים טובים שיכוליםלהיות מסורים לעניין גם.

למעלה