ביטוח לאומי

Gil1110

New member
ביטוח לאומי

שלום לחברי הפורום, אני אשמח אם תוכלו לסייע לי בנושא הביטוח לאומי.

לפני כ 9 שנים עברתי להתגורר בארה"ב ומאז לא ביקרתי בארץ כלל ולא יצרתי שום קשר עם ביטוח לאומי.

כיום, אני מעוניינת להגיע לארץ לביקור, האם עליי ליצור קשר עם ביטוח לאומי טרם הגעתי ארצה ע"מ לבדוק האם נוצרו לי חובות במהלך 9 השנים האחרונות?
במידה ואכן נוצרו חובות, מה עליי לעשות? אני לא התגוררתי בכל השנים האחרונות בארץ וגם לא עבדתי אצל מעסיק ישראלי.
דבר נוסף, כיצד עליי ליצור קשר עם הביטוח לאומי?

אשמח לעצות. תודה רבה!

היי גילי -יש בפורום בחיפוש אין ספור דיונים דומים בנושא

רוצה להציע לחפש שם
בקצרה קשה לי להאמין שיתעסקו איתך
המוסד לביטוח לאומי בעצמו -לפי נייר עמדה שהוציא מפסיק לראות בתושבי ישראלי ככאלו לאחר חמש שנים מיום עזיבתם
תיתכן אולי דיון לגבי התקופה הראשונה שאיני יודע להגדירה
ייתכן ויטענו שיש לך יתרת חוב של ביטוח לאומי עבור תקופה ראשונה שהם יגדירו אותה כתקופה בה היית תושבת ישראל. יש לך בסיס, כך נראה, איתן להתמודד עם זה כי למעשה ירדת מהארץ (אלא אם כן תספרי שאת כל שנה באה לבקר והרבה ואת כל טיפולי השיניים את עושה בישראל ואת שולחת כספים לישראל, (דוגמאות בהומור מפסיקה)
זהו בנתיים אני חושב
אשר טוריאל -רו"ח (משפטן)

ilanvag

New member
אשר - אתה בטוח?

לפי מה שהיא כותבת, היא פשוט ירדה מהארץ ונעלמה לביטוח לאומי, בלי לדבר איתם ובלי להסדיר שום דבר, כך שמן הסתם הם המשיכו להוציא לה חשבונות לתשלום, וייתכן שיש לה חוב שהתנפח בינתיים.

בנוסף, היא נותנת מעט מאוד פרטים, ונוצרת התחושה שיש בסיפור מעבר למה שנכתב. אנחנו לא יודעים אם היא הייתה שכירה או עצמאית בישראל (יכול להיות הבדל אדיר בתשובה); וגם הסיפור של "לא הייתי בארץ 9 שנים" נשמע מאוד יוצא דופן - לא מכיר אף ישראלי במצב שכזה, למעט כאלו שהיו פה בלתי חוקיים למשך הרבה שנים, ואז "איכשהו" הצליחו להסדיר את המעמד שלהם בארה"ב (אבל זה לא קשור ישירות לנושא).

ולכן, על סמך האין-פרטים שהיא סיפקה, אני בכלל לא בטוח שהיא תוכל להסדיר את הדברים כל כך בקלות ובמהירות, ובטח שלא בלי לשלם משהו (ואולי גם לשלם הרבה). ביטוח לאומי לא אוהב דברים שכאלו, ולכן אנחנו תמיד ממליצים שלא "להיעלם" לביטוח לאומי, אלא להסדיר את הנושא מולם.

לפותחת השרשור - ההמלצה שלי היא ליצור קשר עם ביטוח לאומי בארץ *לפני* שאת מגיעה לארץ, בין אם ישירות ו/או באמצעות נציג כלשהו, כדוגמת רו"ח (זה מה שאני הייתי עושה), כדי לברר מהו בדיוק המעמד שלך אצלם, האם יש לך חובות כלשהם (ומה היקפם), וכיצד ניתן להסדיר דברים.

מה דינו של אדם שביצע ירידה מהארץ ב DAY ONE

בוא ונניח שאדם יורד מהארץ ובוא נניח שטענתו מתקבלת -וב DAY ONE לא רואים אותו יותר תושב ישראל.
אזי על הכנסותיו מרגע זה ואילך -הוא לא מבוטח והוא לא חייב בדמי ביטוח.

כעת נותר רק להתווכח על ממתי רואים בה כמי שניתקה תושבת
אנחנו מכירים את הכללים -חקיקה, פסיקה וכו וכו -אדרבא, גם ברוב פסקי דין וגם בהחלטות מיסוי של מס הכנסה הם לא מכירים בניתוק מDAY ONE
למס הכנסה יש אפילו תרגיל כזה בהחלטות מיסוי שהוא מכיר רק לאחר 6 חודשים
אני טוען שאם היא 9 שנים לא בישראל, ואין לה זיקות אחרות - היא תטען שהיא ירדה מהארץ.
כעת, עבור חובות דמי ביטוח מהתקופה שהייתה בישראל -לא יוותרו לה (נניח הייתה סטודנטית החייבת במינימום)
אבל לדעתי הויכוח ילך רק לממתי יראו בה כמי שניתקה -סביר להניח שבמחשבי ביטוח לאומי נראה את "ההתנהגות הרגילה" -היינו עד חמש שנים הם יראו בה תושבת אלא אם היא תוכיח אחרת.
לו זה אני -במצב דברים זה -אני מנסה לבסס טענה של ירידה מDAY ONE
כי יש לה -לטענתה -9 שנים קילומטרג בחול
אני כן מסכים שלא צריך להיות בערפל וכן צריך לברר מה הסטטוס גם אם לא הייתה מגיעה לביקור
אשר

naf86

New member
אנחנו עשינו את זה

(כן, אני יודע שזה לא המהלך הנכון והחכם). אנחנו פשוט ירדנו מהארץ מבלי לעשות טופס מסודר על ניתוק תושבות ומבלי לשלם בשנים הראשונות.
מאז עברו כמעט 9 שנים. הגענו כמה פעמים לארץ בשנים האחרונות.
&nbsp
האם יש לי חוב בביטוח לאומי? אולי. אבל מאוד קל להוכיח שב-9 שנים האחרונות לא הייתי תושב ישראל, ולכן לא מחויב בביטוח לאומי.

Fellowship

New member
להבנתי השאלה היחידה שתעמוד לדיון היא השאלה

ממתי הפסיקו לראות מה תושבת ישראל.
&nbsp
אני מניח שברור לכולם שלאחר 9 שנים היא לא נחשבת תושת ישראל ואף אחד לא יבקש ממנה לשלם מיסים והשלמות, למרות הלוליינות של הרשויות בארץ הקודש והבירוקרטיה.
&nbsp
אלא השאלה היחידה עבור כמה חודשים מיום העזיבה היא צריכה לשלם,
גם כתלות בחודש העזיבה (אם אחרי ינואר אז עבור כל השנה הראשונה היא תחשב עדיין תושבת) וגם כתלות במספרי ימי הביקור בשנה בארץ וכו'.

naf86

New member
מההבנה שלי עם ביטוח לאומי

יהיו 3 תשובות שונות שיבואו מ-2 פקידים שכל אחד בטוח שהוא צודק.
או במילים אחרות, כמה יחייבו ולכמה חודשים זה עניין של מזל.

Fellowship

New member
אכן, זה תמיד נכון

למעלה