ביטוח לאומי

orly117

New member
שלום רב ותודה,
לפני 7 חודשים בעלי עבר התקף לב בעבודה עשו לו צינתור ,ביטוח לאומי הכיר בזה כתאונת עבודה וקבע לו נכות קבועה של 20%.הוא המשיך לעבוד והכל בסדר.
לפני שבוע איבד הכרה בעבודה בפתאומיות לאחר פינוי לבית החולים הוחלט לשים לו קוצב לב. מה עלינו לעשות מבחינת ביטוח לאומי? להגיש שוב טופס 250 על תאונת עבודה? או לשלוח ישר החמרת מצב? אף אחד לא אמר לנו שמה שקרה לו בפעם השניה היא תוצאה של המקרה הראשון...

אורנה01

Active member
מנהל
שלום רב ותודה,
לפני 7 חודשים בעלי עבר התקף לב בעבודה עשו לו צינתור ,ביטוח לאומי הכיר בזה כתאונת עבודה וקבע לו נכות קבועה של 20%.הוא המשיך לעבוד והכל בסדר.
לפני שבוע איבד הכרה בעבודה בפתאומיות לאחר פינוי לבית החולים הוחלט לשים לו קוצב לב. מה עלינו לעשות מבחינת ביטוח לאומי? להגיש שוב טופס 250 על תאונת עבודה? או לשלוח ישר החמרת מצב? אף אחד לא אמר לנו שמה שקרה לו בפעם השניה היא תוצאה של המקרה הראשון...
שלום לך,
תוכלו להגיש החמרת מצב, להיעזר ב"יד מכוונת" ללא עלות באיזור מגוריכם:
https://www.kolzchut.org.il/he/יד_מכוונת_-_ייעוץ_והכוונה_חינם_לוועדות_רפואיות_של_הביטוח_הלאומי
רופא מומחה בתחום יעבור על המסמכים הרפואיים ויבדוק אם הקוצב קשור לפגיעה בעבודה.
מזכירה רפואית תכין את התיק לוועדה הרפואית, כולל העתר הנשאר בידיכם,
כולל הכנה בכתב ובע"פ לוועדה הרפואית.
בברכת בריאות ובהצלחה!

orly117

New member
שלום לך,
תוכלו להגיש החמרת מצב, להיעזר ב"יד מכוונת" ללא עלות באיזור מגוריכם:
https://www.kolzchut.org.il/he/יד_מכוונת_-_ייעוץ_והכוונה_חינם_לוועדות_רפואיות_של_הביטוח_הלאומי
רופא מומחה בתחום יעבור על המסמכים הרפואיים ויבדוק אם הקוצב קשור לפגיעה בעבודה.
מזכירה רפואית תכין את התיק לוועדה הרפואית, כולל העתר הנשאר בידיכם,
כולל הכנה בכתב ובע"פ לוועדה הרפואית.
בברכת בריאות ובהצלחה!
היי אורנה יקרה הגשתי החמרת מצב ונעזרתי ביד מכוונת מדהימים אכן עזרו לי. לאחר שהגשתי לביטוח לאומי את החמרת המצב שלושה ימים לאחר מכן קיבלתי מכתב שהתיעצו עם רופא המוסד וקבע שאין קשר בין האשפוז הנוכחי לבין הארוע החדש. ולכן לא ידונו בהחמרת מצב. מוזר בשני המקרים זה לב... מה את ממליצה לי לעשות?

אורנה01

Active member
מנהל
היי אורנה יקרה הגשתי החמרת מצב ונעזרתי ביד מכוונת מדהימים אכן עזרו לי. לאחר שהגשתי לביטוח לאומי את החמרת המצב שלושה ימים לאחר מכן קיבלתי מכתב שהתיעצו עם רופא המוסד וקבע שאין קשר בין האשפוז הנוכחי לבין הארוע החדש. ולכן לא ידונו בהחמרת מצב. מוזר בשני המקרים זה לב... מה את ממליצה לי לעשות?
שלום אורלי,
תודה על העדכון.
תוכלו לערער על ההחלטה ולצרף מכתב מרופא מומחה המטפל בו במסגרת הקופה, בו ירשום לכם, שנמצא קשר ישיר בין התקף הלב, שהוכר כפגיעה בעבודה וכן קוצב הלב היה מאותו אירוע.
לא בטוחה, שתקבלו כזה מכתב.
אם הערעור ידחה, תוכלו לערער לבית המשפט לעניני עבודה, בסיוע הלשכה לסיוע משפטי, ללא עלות. קודם יבחנו את החומר, שתגישו להם והם יחליטו אם יש סיכוי סביר שהשופט ידון בתיק.
מתי לא ניתן לערער לבית משפט לעניני עבודה, אם רופא מומחה בדק את התיק וקבע את מה שקבע.
ניתן לערער בשאלת חוק בלבד, כאשר מסמכים רפואיים, שהגשתם ולא היה רופא מומחה בתחום בו תבעתם את ההחמרה.
אני מבינה, שזה לא המקרה. אבל תעשו את התהליך שוב עם "יד מכוונת" תחילה עם הערעור.
אח"כ תוכלו לפנות ללשכה לסיוע משפטי:
בברכת בריאות ובהצלחה!

orly117

New member
שלום אורלי,
תודה על העדכון.
תוכלו לערער על ההחלטה ולצרף מכתב מרופא מומחה המטפל בו במסגרת הקופה, בו ירשום לכם, שנמצא קשר ישיר בין התקף הלב, שהוכר כפגיעה בעבודה וכן קוצב הלב היה מאותו אירוע.
לא בטוחה, שתקבלו כזה מכתב.
אם הערעור ידחה, תוכלו לערער לבית המשפט לעניני עבודה, בסיוע הלשכה לסיוע משפטי, ללא עלות. קודם יבחנו את החומר, שתגישו להם והם יחליטו אם יש סיכוי סביר שהשופט ידון בתיק.
מתי לא ניתן לערער לבית משפט לעניני עבודה, אם רופא מומחה בדק את התיק וקבע את מה שקבע.
ניתן לערער בשאלת חוק בלבד, כאשר מסמכים רפואיים, שהגשתם ולא היה רופא מומחה בתחום בו תבעתם את ההחמרה.
אני מבינה, שזה לא המקרה. אבל תעשו את התהליך שוב עם "יד מכוונת" תחילה עם הערעור.
אח"כ תוכלו לפנות ללשכה לסיוע משפטי:
בברכת בריאות ובהצלחה!
תודה רבה על תשובתך המהירה למעשה הגשנו להם רק את הטופס החמרת מצב לפי תקנה 36 ומכתבי שיחרור מבית החולים שבו היה מפורט כל מה שקרה.
חשבתי יזמנו לועדה ואז נתן סיכום של יד מכוונת ואם יהיו עוד מסמכים אגיש.אבל לא נתנו אפשרות בכלל

orly117

New member
תודה על התשובה המהירה...דיברתי אתמול עם יד מכוונת לא כל כך עזרו לצערי.אמרו לי להגיש החמרה וזהו.בגלל זה אני שוב מנסה את מזלי.האם להגיש תביעה חדשה על תאונת עבודה כדי לקבל דמי פגיעה ולאחר מכן לתבוע אחוזי נכות?תודה

אורנה01

Active member
מנהל
תודה על התשובה המהירה...דיברתי אתמול עם יד מכוונת לא כל כך עזרו לצערי.אמרו לי להגיש החמרה וזהו.בגלל זה אני שוב מנסה את מזלי.האם להגיש תביעה חדשה על תאונת עבודה כדי לקבל דמי פגיעה ולאחר מכן לתבוע אחוזי נכות?תודה
שלום לך,
באיזו עיר אתם מתגוררים. אני אבדוק מדוע לא טיפלו בתביעה להחמרת מצב מול ביטוח לאומי.
בברכה.

למעלה