ביטוח לאומי

princess2000

New member
ביטוח לאומי

היום הייתי בביטוח לאומי ורציתי לעדכן אתכם. מי שמודיע לביטוח לאומי שהם עוזבים את הארץ כדי להגר לארץ אחרת פטור מתשלום הביטוח הלאומי ואם הוא חוזר לארץ הוא לא צריך לשלם כנס כמו שהיה רשום פה. אילנה
 

טל ר

New member
תודה על העידכון

שימי לב שכשתשובי לארץ הקודש תהיי חייבת בתקופת המתנה לפני זכאותך לביטוח רפואי, או שתוכלי לפדות אותה במחיר מופקע של כ-45,000 ש"ח, שישולמו בתשלומים חודשיים בשנה הקודמת לחזרתך.
 

roy269

New member
שאלת את הפקיד הלא נכון

או את השאלה הלא נכונה המצ"ב מתוך אתר בט"ל ומדבר רק על החוב למס בריאות הנגבה ע"י בט"ל תושב ישראל השוהה בחו"ל שנתיים או יותר תושב ישראל השוהה בחו"ל לאחר 1 במרס 2001 במשך שנתיים רצופות או יותר ואינו משלם דמי ביטוח בריאות למוסד לביטוח לאומי בארץ, או שהוא מפגר בתשלומיו יותר מ–12 חודשים, תישלל ממנו הזכות לקבלת שירותים רפואיים בארץ על–פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. כדי להיות זכאי מחדש לשירותים הרפואיים, עליו לחכות תקופת המתנה של חודשיים על כל "שנת היעדרות" מן הארץ. כשנת היעדרות מן הארץ נחשבת שנה שבמהלכה התגורר תושב ישראל 182 ימים לפחות, גם אם לא רצופים, מחוץ לישראל. (מינימום תקופת ההמתנה הוא 4 חודשים ומקסימום התקופה - 24 חודשים). לתשומת לבך, תשלום החוב שהצטבר בדמי ביטוח בריאות אינו פוטר אותך מתקופת ההמתנה. תושב ישראל, לטובתך, הקפד לשלם את דמי ביטוח הבריאות במועד גם בתקופת שהותך בחו"ל כדי שתקבל את השירותים הרפואיים מיד עם חזרתך לארץ. מי שחדלו להיות תושבי ישראל מי שחדל להיות תושב ישראל, ויחזור להתגורר בארץ באופן קבוע מ -1 במרס 2003 ואילך, ויוכר כתושב ע"י המוסד לביטוח לאומי, לא יהיה זכאי לקבל שירותים רפואיים בארץ, אלא לאחר תקופת המתנה של חודשיים על כל שנה ששהה בחו"ל לאחר 1 במרס 2001. תשלום מיוחד תושבי ישראל שחייבים בתקופת המתנה, ובמיוחד אלה שחייבים בתקופת המתנה ארוכה, יכולים לפדות את תקופת ההמתנה על-ידי תשלום חודשי מיוחד הקבוע בחוק במשך 12 חודשים רצופים לפני החזרה לארץ, ובלבד שלא פיגרו בתשלום החודשי המיוחד יותר מ- 3 חודשים.
 

טל ר

New member
מי שחדל להיות תושב ישראל

מי שחדל להיות תושב ישראל אינו יכול לשלם את ביטוח הבריאות בזמן שהוא בחו"ל על מנת להימנע מתקופת ההמתנה והתשלום המיוחד (יקרא להלן: "קנס"). אם שילמת את ביטוח הבריאות בזמן השהות בחו"ל, עדיין ביטוח לאומי יכולים להחזיר לך את הכסף, להסביר שמבחינתם לא היית תושב/ת ישראל בתקופה הזו, ולדרוש קנס או תקופת המתנה. מה שקובע בסוף הוא מבחן התושבות על פי חוק הביטוח הלאומי, המכפיף נושא זה לשיקולו העצמאי והכמעט בלעדי של הביטוח הלאומי.
 

ליאתA2

New member
ושימו לב להגדרת התושבות

(מתוך אתר הבט"ל): "הגדרות ביחס לדמי ביטוח תושב ישראל - מי שמרכז חייו בישראל. בין הקריטריונים לקביעת תושבות לעניין זה - מקום מגורים קבוע, מקום שהות משפחה, מקום בו מתחנכים הילדים, מקום עבודה עיקרי, מקום לימודים." תכל'ס, מי שחוזר אחרי יותר משנתיים בחו"ל צריך לשלם את הקנס.
 
למעלה