ביטוח לאומי

מיכל75

New member
ביטוח לאומי

מאז ההתקף האחרון שבו גם אבחנו אותי אני לא יכולה לעבוד.קודם בגלל ההתקף ועכשו בגלל הסטרואידים.אני כבר 5 שבועות בבית. אמרו לי שכדאי לי לפנות לביטוח לאומי.איך הפרוצדורה הולכת? ביום רביעי יש לי תור לרופא ואני צריכה להודיע לו אם אני מתחילה טיפול מונע.אם אני רוצה הריון בקרוב הוא אמר שלא נתחיל טיפול.זה לא מסוכן? שבוע טוב מיכל

Navva

New member
מיכל שלום

בעיניין ביטוח לאומי אני לא כ"כ מתצאת, רק ממה שאמרו לי בקופ"ח שהמסמכים התקפים הם של רופא מטפל בקופה, לא רק בי"ח. לכן רצוי שתערבי נירולוג של הקופה. מה מהות ההתקף? כמה זמן את עוד צריכה לקחת סטוראידים? האם עקרונית את יכולה לשוב לעבודה שלך או שאת זקוקקה להסבה מקצועית? בעיניין הריון: אני אובחנתי ב 80% באפריל 2000, ההריון (שאני עכשיו בסופו) היה בתכנון. לכן הוחלט לא לקחת טיפול מונע. בסתיו 2000 היה לי התקף תחושתי ביד, שלא פגע בתפקוד. פשוט הריון והטיפול לא הולכים ביחד. הריון נחשב לתקופה הטובה ביותר. אני יכולה לאשר, "שאריות" ההתקף חלפו להן. באשר לטיפול המונע הוא אינו מונע ב 100% ואינו פועל מיד. אז לשיקול דעתך מה הוא סדר העדיפיות שלך כרגע. אם תוכניות החרבת המשפחה הן עתידיות, אז אפשר להתחיל לטפל לערוך הפסקה, כמו סיאמית שעכשיו נמצאת בחודשי ההריון הראשונים שלה. שההתקף יחלוף, ושתוכלי לחזור לעבודה ולשיגרה בכלל. נאוה

מיכל75

New member
ל-navva

ההתקף הנוכחי התבטא בהליכת שיכור,סחרחורות בלתי נסבלות ובחילות. סיימתי עם הכדורים ועכשו נשארו תופעות לוואי של ערנות יתר (לא ישנתי כבר 70 שעות בערך)ומצבי רוח משתנים. בעיקרון אני מורה ואני מקווה שאני אוכל להמשיך לתפקד כמו שצריך. תכננתי הריון עוד לפני האבחון אבל עכשו התלבטנו עד שבררנו שזה לא תורשתי. מיכל

סיאמית

New member
היי מיכל ../images/Emo24.gif

כמו שאומרת נאווה... או הריון או טיפול. אני הזרקתי קופאקסון במשך 3 שנים, יום-יום ללא הפסקה עד חודשיים בערך לפני שנכנסתי להריון. (אמרו שמספיקה הפסקה של חודש עם הקופ´ אבל ליתר ביטחון לקחתי עוד חודש וזה היה מזל! כי זה היה החודש בו התחלנו לנסות "ברצינות" ואכן התעברתי. אם אתם מתכוונים להכנס להריון עוד, נאמר שנה... אני מציעה לך דווקא כן להתחיל בטיפול (אם אכן את רצית מלכתחילה להתחיל בטיפול כלשהו...) ולהפסיק לפני הנסיונות. אם תטופלי בקופ´ יאמרו לך להפסיק קופ´ וגלולות באותו זמן ולהיות נקיה מהקופ´ כחודש, לגבי תרופות אחרות אני לא יודעת אז אני לא אנחש סתם. אם אתם רוצים כבר עכשיו להתחיל בנסיונות להכנס להריון... אין לך מה להתחיל טיפולים עכשיו. הריון הוא מצב שהוא טוב לנו, החולות. בחודשיים שהייתי בלי קופ´ התחיל לי משהו ביד... התקפצ´יק שכזה... כשנכנסתי להריון היד חזרה לעצמה. טרשת זה אכן לא תורשתי!!! גם בן זוגי חולה במחלה הזו ולתינוק של שני חולי טרשת אין יותר סיכוי לחלות מתינוק אחר. (למעשה... יש, סטטיסטית, איזה מיליונית אחוז סיכוי יותר מאחרים אבל אנשים בעלי שאר-רוח כמונו, לא שמים לב לקטנות שכאלו
). כך שאם אתם הולכים על זה (ובגדול!!!) עכשיו... הכי חשוב להיות כמה שיותר רגועים ותומכים. תהיי במעקב אצל הנוירולוגים שלך וגם אצל רופאת הנשים ואל תהססי לנדנד לכולם!!! תשאלי את כל השאלות הכי מפגרות בעולם ותדרשי מהם תשובות. מיכלי, שיהיה לך בהצלחה ואל תשכחי להנות בדרך... כי הפרוצדורה היא די כיפית, לא?

רחלית

New member
טיפול?

שלום מיכל גם אני אובחנתי לאחרונה והחלטתי שלא להתחיל טיפול בינתיים - בעידודם של שני רופאים מומחים כך שזה כנראה לא מסוכן לדחות התחלת טיפול. ההריון כפי שנאוה כתבה הוא תקופה טובה מבחינת המחלה - לפי הרופאים ואפילו אחד מהם הגדיל לומר שההריון הוא כמעט הטיפול הטוב ביותר למחלה ואפילו עודד את הילודה האישית שלי. אני מאחלת לך שתרגישי טוב ושההתקף יחלוף במהרה (אגב נאמר לי שהטיפול לא עוזר להתקף קיים רק מונע חלק מההתקפים העתידיים)

RomiVais

New member
היי מיכל, לגבי ביטוח לאומי......

לצערי אני ממש ממש לא מכירה פרוצדורות שם. הצעה שלי היא להתקשר למוקד של ביטוח לאומי (אם אין לך את המספר אפשר לבקש אותו בבזק, זה מוקד באיזור חיוג 08) ולשאול שם את כל השאלות. מניסיון לגבי נושא אחר ומעט עם נושא מחלתה של אמא שלי, ענו לי ממש ממש יפה. במקרה ויהיו לך ספקות או משהו שלא ברור, אם את מטופלת בתל השומר (מצטערת, אני לא זוכרת בדיוק איפה את מטופלת), אז יש עובדת סוציאלית ממש נהדרת והיא תעזור לך ב-ה-כ-ל!!! אם את לא מטופלת שם - ואין לך את מי לשאול - תודיעי לי על כך ואני יכולה להתקשר בעצמי לעובדת הסוציאלית ולברר את הדברים עבורך. מאחלת לך המון בהצלחה בתור ביום רביעי, ובהחלטה לגבי טיפול מונע. מקווה שתתאוששי במהרה. מניסיון, הסטרואידים לפעמים עושים פלאים. אצל אמא שלי הם ממש הוציאו אותה מהתקף ענק שהיה לה. אבל זה לא קורה תוך יום - זה תהליך וצריך להאמין ולהתאזר בסבלנות. לי יש המון אמונה ואני מקווה שגם עליך הסטרואידים ישפיעו לטובה.
שיהיה לך שבוע נפלא והמון המון המון בריאות!!!! רומי

אביב ו

New member
כל הפרוצדורות

שי"ל - שירות ייעוץ לאזרח 1-800-50-60-60 הארגון מטפל ועוזר בנושאים : ייעוץ משפטי, דיור,מיסים, אגרות, בטוח לאומי, מלוי טפסים, רווחה, צרכנות, תקשורת, עבודה – פיצויים, זכויות וכדומה.

RomiVais

New member
תודה רבה אביב, שמתי בלוח המודעות!!

שיהיה לך ערב נפלא!!! רומי

מיכל75

New member
תודה לכולם

תודה לכולם על השיתוף בחוויות אישיות.זה מאד מרגיע שיש את מי לשאול מה שמטריד ומכביד על הלב!!! מחר יש לי תור בברזילי ואני מבטיחה לעדכן. מיכל

RomiVais

New member
אם עזרנו טיפטיפונת - אני שמחה!! ../images/Emo13.gif

מיכל, שיהיה בהצלחה מחר. לילה טוב, רומי

למעלה