ביטוח מהחברה..

blackstumpy

New member
ביטוח מהחברה..

עם קבלת רשיון הנהיגה, קיבלתי מהחברה את האוטו של אבא. כשפנה אליהם בקשר לביטוח, נאמר לו שהם עשו לי ביטוח דרך הליסינג.. השאלה היא האם אני לא אמור לקבל איזה שהו ספח, שבמקרה תאונה אני נותן את הפרטים שלי, או במקרה ששוטר עוצר אותי ומבקש להראות ביטוח. כלומר אצל מי רשום שאני מבוטח? והאם מישהו יודע כמה עולה ביטוח לרכב ששוה 50 אלף ש"ח.. בממוצע. מן הסתם זה משתנה מחברה לחברה, ובכל זאת-מה הנזק?!

wil

New member
אתה צריך תעודת ביטוח חובה בלבד

בה לא מפורטים נהגים. מפורט בסך הכל מספר הרכב, התוקף ועוד כמה דברים. לבדוק שהתעודה היא של הרכב הנכון (להשוות מספר רישוי), לוודא שלא נגמר התוקף, וזהו. לגבי כיסוי של נזקי רכוש - אתה לא צריך להחזיק תעודה, רק רצוי שיהיו לך הפרטים של איש הקשר של חברת הליסינג כדי שתוכל לתת אותם למי שתתנגש בו.

talb21

New member
אתה חייב:

תעודה (ביטוח חובה) שבה רשום שמותר לך כנהג חדש לנהוג ברכב. רוב תעודות הביטוח אשר מונפקות מחברות הליסינג נושאות כותרת שבה רשום "מוסכם כי גיל הנהג הצעיר ביותר הנוהג ברכב הוא 24" או שרשום את מספר השנה. שים לב לקבל תעודה בהתאם. בהצלחה ונהג בזהירות!

wil

New member
אני לא ראיתי הגבלות כאלו בתעודות של

חברות הליסינג. אם אכן קיימת הגבלה כזו, היא חלה לגבי נהגים קבועים ברכב, כלומר מותר באופן חד פעמי לנהוג ברכב ויש כיסוי, אבל מאחר ואתה הבן של המחזיק ברכב יהיה לך קשה לטעון שמדובר בשימוש חד פעמי במקרה של תאונה חו"ח.

talb21

New member
זאת בדיוק היתה כוונתי.. צריך להיות

מכוסה באופן מלא ולא להשאיר לשוטר או לחברת הביטוח לאחר תאונה לא עלינו לספקות.

למעלה