ביטוח מפני אסונות טבע

משל333

New member
ביטוח מפני אסונות טבע

הגיע הזמן לעשות ביטוח בית לרעידות אדמה (קליפורניה).
השאלה שלי היא כזו: במקרה של רעידת אדמה גדולה (או אסון טבע אחר) בה הרבה בתים באיזור נהרסים, הביקוש לקבלנים יהיה גבוה, ההיצע והמשאבים כמובן מוגבלים, ומחירי השיפוץ ירקיעו לשמים. האם כדאי להעלות את שווי הבית לביטוח, על מנת שאם חס וחלילה נזדקק לביטוח, נקבל סכום שבאמת יאפשר לנו לבנות מחדש?

ilanvag

New member
לא מבין כלום בנושא, אבל אני לא חושב שזה עובד ככה...

עד כמה שאני זוכר, זה נקרא "ביטוח יתר", קרי מעל שווי הדבר המבוטח, ולא בטוח שתקבלי את השווי המנופח.
&nbsp
זו שאלה לסוכני ביטוח ולמומחים בתחום. האם יש פה כאלה בפורום?

onetwothree1

New member
זה אכן לא עובד ככה..

חברת הביטוח תגיד לך מה הסכום. את לא יכולה לבטח מעבר לזה.

Fellowship

New member
לדעתי אפשר לבטח בסכום גבוה יותר, אבל זה בזבוז כסף.

אפשר לרכוש 2 פוליסות בחברות שונות, אבל בקרות מקרה הביטוח,
הוא יקבל רק את שווי הנזק (חברות הביטוח יתקזזו בינהם), לכן זה בזבוז שלא מעניק דבר.

אם אינני טועה, רק ביטוח חיים אפשר לרכוש בסכומים שמעוניינים ואף במספר חברות שונות ולא יתבצע קיזוז.
(מכיוון שאף אחד לא יכול באמת לקבוע מה ערך החיים, אלא רק פוטנציאל השתכרות עתידי, אבל זה לא פרמטר מחייב).

Boston Guy

New member
הביטוח משלם על הנזקים לפי מחירון קבוע

כשיקרה מקרה הביטוח, חברת הביטוח תשלח שמאי אליך הביתה שיעבור בצורה מדוקדקת ויתעד כל נזק ונזק, ואחר כך יכין דו"ח עב כרס שהוא בעצם "מפרט עבודה" של מה צריך לעשות כדי לתקן את הנזק כשלכל פריט ברשימה הזו מוצמד המחיר שלה כפי שהוא מוגדר במחירון.
להמחשה - נגיד שנגרם סדק גדול בקיר. הדו"ח של השמאי יראה בערך ככה:
1. הסרת קיר גבס פגום - X רגל מרובע לפי Y דולר לרגל מרובע
2. פינוי הפסולת שנוצרה - X רגל מעוקב של פסולת קיר גבס לפי Y דולר לרגל מעוקב
3. התקנת קיר גבס חדש כולל סרטי דבר ושפכטל - X רגל מרובע לפי Y דולר לרגל מרובע
4. הכנת הקיר לצביעה וצביעת הקיר - X רגל מרובע לפי Y דולר לרגל.
5. האספקת והתקנת בייסבורד חדש...

וכך הלאה.

המחירון שלהם מתחשב באזור (יד עבודה בשכונה שלי יקרה הרבה יותר מיד עבודה בפלורידה) - אבל ממש לא מתחשב בתקופות "הפקעת מחירים".

מה שמאוד חשוב הוא לבדוק בדיוק איזה סוג כיסוי את קונה - האם הם עושים דפרישיאיישן לפי גיל הנכס או שהם מכסים "החלפה בחדש".

למעלה