ביטוח מקצועי

amano

New member
ביטוח מקצועי

האם כמאמן אני צריך ביטוח מקצועי? אם כן, איזה ביטוח נהוג לעשות?

tlingit

New member
בענייני ביטוח מקצועי

להלן מה שלי ידוע בנושא, כמובן שאין להסתמך על הדברים כעצה מקצועית ומומלץ להוועץ באנשי מקצוע המומחים לתחום. ככל הידוע לי כרגע לא קיים ביטוח מקצועי למאמנים אישיים – המקצוע הזה חדש מאד בארץ. ביטוח מקצועי יכולים להוציא בעלי מקצוע שסיימו בהצלחה קורס שהסמיך אותם או כמובן למקצועות/עיסוקים מוכרים לחברת הביטוח (כלומר שהיא כבר העריכה את הסיכונים הקיימים למקצוע/עיסוק) במקרה של מאמנים אישיים יש לשער שחברות הביטוח עוד לא נתקלו וראה בהמשך את השאלות הרלוונטיות לחברת הביטוח ביטוח מקצועי יכולים לתבוע לקוח על הפרת חובה מקצועית כלפי הלקוח אשר גרמה נזק פיזי מוחשי לגופו או רכושו של הלקוח. כל נזק אחר קשה להוכיח ולקשור ישירות אל המאמן/ת. אם כבר, עדיף להסתפק בביטוח צד ג', כי ביטוח מקצועי יקר בהרבה. ביטוח צד ג' משמעו נזק שייגרם כתוצאה מרשלנות פשוטה (למשל נפילה/מכה) השאלה מבחינת חברות הביטוח היא בעצם מאיפה יכולה לבוא העילה לתביעה? ממה או מאיפה נובעת החשיפה שלנו המאמנים לסיכון? ובשפה פשוטה יותר: איזה פעולות שאנחנו עושים יכולות לגרום לאיזה נזקים אצל המתאמנים?

זו שאלה של השקפה

כבר עלתה פה שאלת הביטוח לצידה של שאלת נחיצות חתימה על הסכם. כשכתבתי שיש מקום להסכם וסיפרתי שיש ארגונים שמחייבים אותך לעשות ביטוח אם אתה רוצה לעבוד איתם - יצאו נגדי שני כותבי פורום באופן נחרץ (ואפילו מעט אישי). הפעולות שאנחנו עושים יכולים לגרום נזק למתאמן (על פי דעתו כמובן) בדיוק כמו שיעוץ או טיפול יכולים. תמיד אפשר לטעון משהו על אחריות... כושר שכנוע...מנהיגות...הבטחה... וכו' יש ביטוח שמכסה מקרים כאלה וכל חברת ביטוח מכירה אותו. מעבר לזה, זו כאמור שאלה אישית הקשורה לגישה שלך לנושא הביטוח בכלל, להבנת עומק ורצינות העיסוק, לתחומי האימון בהם אתה נוגע ליכולות הכספיות וכו'. רק טוב, ענת

למעלה