ביטוח משכנתא לנכה

Danit1980

New member
ביטוח משכנתא לנכה

שלום לכולם,

האם לאדם עם נכות פיזית/נפשית מסוימת (מוכר בביטוח לאומי) יהיה קשה יותר או בלתי אפשרי לרכוש ביטוח משכנתא (ולפיכך לקחת משכנתא)? אשמח לשמוע אם יש שמכירים אנשים שההיסטוריה הרפואית שלהם "לא מושלמת" אך עדיין רכשו פוליסה ולקחו משכנתא. או מכיר מסלולים בחברות ללא חיתום וכדומה. כמו כן, אשמח להמלצות על סוכנות/סוכני ביטוח המתמחים בפוליסות משכנתא לנכים.

ידוע לי שיש את התיקון מחדש לחוק שחל מתחילת החודש ומחייב לבטח גם נכים.

אשמח לכל הארה טיפ ועצה בנושא.

בנוסף, האם ממליצים לבדוק את הנושא לפני בדיקה מול הבנק לקבלת אישור עקרוני או אחרי? בעקרון מבחינת הכנסות לא אמורה להיות בעיה מול הבנק, אך ברור שלא כדאי להתחייב לדבר (לא לחוזה ולא למשכנתא) לפני שיש וודאות בנושא הביטוח לא?

אודה להכוונתכם.

למשכנתה עבור נכה יש שני אתגרים משמעותיים

לא ציינת אם נכות גופנית או נפשית אבל שתי בעיות עומדות לנגד עיני הבנק:
א. אכן ביטוח חיים. קל לבדוק. עשה ביטוח חיים ללא קשר לרכישה על סכום המשכנתה המשוערת. אח"כ תוכל להסבו לבנק. אם תסורב יהיה קושי לקחת משכנתה.
&nbsp
ב. יחסי ציבור. גם בנכות שאינה מסכנת חיים כמו רגל קטועה הבנק נמנע ממתן משכנתה. ההיגיון הוא שבמידה ולא תשלם, יהיה לבנק קשה מבחינת יחסי ציבור לפנות מהדירה נכה.
&nbsp
לגבי הביטוח ישנו תיקון שאמור לפתור. לגבי חלק ב', חובה להוציא אישור עקרוני בכתב (!)
מהבנק לפני חתימה על חוזה רכישת דירה.
&nbsp
בהצלחה,
רימון חייט, MBA
יועץ מימון לדיור (משכנתה) רשום בהתאחדות יועצי המשכנתאות
פרקים ראשונים מהספר משכנתה יעילה בחינם - https://bit.ly/2KbXBBm
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

Danit1980

New member
גם לא לתת משכנתא לנכה בגלל שהוא נכה זה יחסי ציבור גרועים

וגם אפליה (שבגללה תוקן החוק אגב), לכן בהנחה שמדובר בנכה שעובד ומרוויח משכורת טובה והוא אחד מזוג שגם בן הזוג השני מרוויח, נראה לי מוזר שיסרבו מהסיבה הזאת.

בכל מקרה בהנחה שהתשובה היא נכות נפשית ולא פיזית האם זה משנה משהו?

ומה אם אחד מבני הזוג בריא לחלוטין?

בנוסף אשמח לדעת האם יועץ משכנתא יכול לטפל בנוסף גם בנושא ביטוח המשכנתא?

תודה על המענה.

אני מניח שזה כל מקרה לגופו
אני מכיר אישית זוג שהבעל בריא ועובד, אבל האשה נכה, מוכרת בביטוח לאומי עם 100% אבדן כושר עבודה, בנכות פיזית שאינה מסכנת חיים ואינה מקצרת אותם. לא היתה להם בעיה לקחת משכנתא ולעשות ביטוח חיים. קצבת הנכות אפילו נחשבה להכנסה מבחינת הבנק לצורך חישוב ההחזר המקסימלי המותר. תעריף ביטוח החיים שלה היה יקר יותר מהרגיל.
&nbsp
האם אנדקדוטה זו אומרת משהו על המקרה שלך? לא בטוח. תצטרכי לבדוק מול הבנק וסוכנות הביטוח באופן פרטני.
&nbsp
דרך אגב, בעניין פינוי נכה מביתו: אני מכיר מקרה של נכה ש"התנחל" בנכס שהיה שייך ל 14 יורשים (שהוא אחד מהם), והיה בטוח שלא יפנו אותו משם בכוח. זה לקח כמה שנים, אבל בסופו של דבר, עם צו בית משפט, בוצע פינוי בכח עם משטרה, כלבים, וקבלן פינוי שהעמיס את הנכה אחר כבוד על מונית, הוציא את כל תכולת ביתו לרחוב, החליף את הצילינדר בדלת ונעל את השערים במקום. לא מחזה יפה, אבל אפשרי לביצוע. במקרה הזה לא היה בנק מעורב אלא "רק" סכסוך ירושה.

למעלה